duminică, 2 octombrie 2011

Protestele din New York se amplifică. Poliţiştii au arestat sute de manifestanţi care au blocat podul Brooklyn

protest, new york
 Foto: JESSICA RINALDI / Reuters
protest, new york



Circa 700 de persoane au fost arestate, sâmbătă, la New York, deoarece blocau circulaţia pe podul Brooklyn. Oamenii au fost eliberaţi după câteva ore, nu înainte de a primi citaţii pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice  / Foto: JESSICA RINALDI / Reuters
protest, new york
 Foto: JESSICA RINALDI / Reuters
protest, new york
 Foto: JESSICA RINALDI / Reuters
protest, new york
 Foto: JESSICA RINALDI / Reuters


Circa 700 de persoane au fost arestate, sâmbătă, la New York, deoarece blocau circulaţia pe podul Brooklyn. Oamenii au fost eliberaţi după câteva ore, nu înainte de a primi citaţii pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Protestul a început la Liberty Plaza, în cartierul financiar, unde s-au instalat, de două săptămâni, mai mulţi militanţi ai mişcării "Ocupăm Wall Street” (OSW), care vizează tragerea la răspundere a corporaţiilor ce se fac vinovate, în opinia lor, de actuala criză globală.
Manifestaţia s-a mutat apo spre podul Brooklyn, conform autorităţilor. Acestea au precizat că majoritatea manifestanţilor au rămas pe trotuar şi au fost paşnici.
Regizorul Michael Moore, cunoscut pentru mai multe pelicule în care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 şi cartelurile financiare americane pentru criza declanşată în 2008, a fost invitat de CNN, unde a vorbit peste 10 minute despre mişcarea OSW, susţinând că este începutul unei adevărate revoluţii.
Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitaţi şi de actriţa Suzan Sarandon, care şi-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. "Îi înţeleg foarte bine. Personal, nu am fost afectată de maşinaţiunile celor de pe Wall Street, dar dacă mi-aş fi pierdut averea din cauza lor, aş fi fost teribil de mânioasă", a spus Sarandon.
Pe internet capătă tot mai multă popularitate un apel de participare la o Revoluţie globală, cu startul pe 15 octpmbrie 2011.
Astfel, ceea ce a început ca un protest împotriva corporaţiilor financiare de pe Wall Street pare să se transforme într-o amplă mişcare globală, având ca scop final răsturnarea regimurilor politice actuale.
Mişcarea înglobează toate nemulţumirile acumulate de toţi cei afectaţi de criza economică. Se pare că, în afara SUA, cele mai ample proteste vor fi în Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia şi Israel. Şi în Ungaria s-au anunţat proteste pe 15 octombrie.



protest, new york
protest, new york

Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu