duminică, 23 octombrie 2011

Seismologul Mircea Radulian: Cutremurul din Turcia ne poate afecta

Cercetătorul ştiinţific Mircea Radulian, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, susţine că influenţele cutremurelor sunt lente în timp, dar că seismul din Turcia ne-ar putea afecta. În Vrancea a avut loc duminică un sesim mic, cu magnitudinea de 2,6.

Mircea Radulian: Cutremurul ar putea avea replici / FOTO: enjoyfrance.com
Cercetătorul ştiinţific Mircea Radulian, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, că seismul puternic din Turcia trebuie privit ca unul normal, într-o zonă seismologică extrem de activă. "Este un cutremur mare, care sare din obişnuinţele zonei. Într-una numit mod, suntem afectaţi şi noi, pentru că zonele sunt legate, dar nu înseamnă că în Vrancea să fie acum un cutremur. Efectul este greu de prevăzut, poate să ducă la o creştere a tensiunii în zona noastră", a declarat seismologul la RTV.


Semiluna Roşie a anunţat că 25 de clădiri, printre care hoteluri şi un cămin studenţesc, s-au prăbuşit în Ercis.Semiluna Roşie u trimis deja ajutoare pe calea aerului -corturi şi pături - şi a fost stabilită o celulă de criză.

În Hakkari, la 100 kilometri sud de Van, clădirile s-au zguduit timp de 10 secunde, dar nu există deocamdată informaţii despre victime. Seismul a avut 7,2 grade şi s-a produs la adâncime mică.



 Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu