luni, 7 noiembrie 2011

Alo, Romania, se aude?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
In Grecia premierul Papandreou va demisiona din functia de premier. Cabinetul sau pica de asemenea urmand a fi inlocuit de o coalitie formata din mai multe partide, totul spre salvarea Greciei. Pana in 19 februarie 2012, cand vor avea alegeri anticipate. Daca cineva isi inchipuie ca niste datorii imense se rezolva cu o schimbare de guvern… se insala. Schimbarea guvernului este o masura politica, imprumuturile sunt de natura economica. Ca politica afecteaza direct zona economica e corect. Dar nu inseamna ca grecii vor fi si salvati. Sau Europa. Cu o demisie nu se face primavara economica. E de bun simt insa ca atunci cand poporul te vede drept principalul arhitect al dezastrului sa te retragi. Chiar daca ceea ce ai fi facut ar fi fost corect. Deci, daca ai onoare, trebuie sa te retragi cand poporul nu te mai vrea. Si daca vrei sa revii vreodata in prim plan. Alo, Bucurestiul, se aude?
In Israel greva generala pe termen nelimitat despre care scriam ieri a fost limitata la 4 ore de catre tribunal. Care s-a intrunit azi noapte, data fiind gravitatea situatiei. Acum guvernul si sindicatele sunt din nou la negocieri, ca vor sau nu trebuie sa se inteleaga. A zis tribunalul. Si, sa vezi mirare, pe magistrati ii asculta ambele parti : atat sindicatele cat si guvernul. Cert e ca israelienii nu se joaca, iar toata lumea a inteles acest lucru. Ca dovada s-au luat masuri. Nu arestarea manifestantilor, nu interzicerea definitiva a protestului, ci aruncarea celor doi competitori intr-o cusca incuiata cu cheia. Unde au de ales: ori se omoara unii pe ceilalti, ori se inteleg si ies de acolo cu o solutie de compromis. Asta inseamna justitie- o respecta toti, indiferent cat de mari sunt- si asta inseamna sindicate- o forta careia nici un politician zdravan la cap nu-i va pune botnita. Pentru ca altfel ar putea fi mai rau.
China, comunism feroce. Un artist disident tocmai a fost eliberat de autoritatile chineze, dupa ce 81 de zile n-a stiut nimeni nimic de el. Unde e, ce face, etc. Acum e liber dar nu pentru mult timp. Deoarece este acuzat de evaziune fiscala si statul ii imputa 1,7 milioane de euro. Pe care daca nu-i plateste… va fi inchis din nou. Ce credeti ca fac chinezii? Doneaza. Prin virament bancar, prin posta sau chiar prin predare personala, sosind acasa la disident cu banii. Sunt peste 20.000 de oameni care au decis sa-l ajute. Sa-si rupa din putinul lor pentru a ajuta un conational. Pentru ca un asemenea om nu lupta pentru el, ci pentru toata natiunea. Ceea ce se intampla acum in China se numeste solidaritate. Si constituie o forma pasiva de protest a chinezilor fata de un regim autocratic. Un om poate fi mai periculos pentru un regim decat un popor intreg. Cazul disidentului Ai Weiwei spune totul despre maretia poporului chinez.
Alo, Romania, se aude?
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu