sâmbătă, 19 noiembrie 2011

VIITOR APOCALIPTIC pentru New York! Marele oraş va sfârşi înghiţit de ape


New York-ul, ameninţat de ape

Autor: Roxana Bălan  
The Guardian

New York-ul, ameninţat de ape

New York-ul ar putea fi şters de pe faţa Pământului în numai câţiva ani. Nu este vorba de previziunile apocaliptice a unor clarvăzători, ci sunt concluziile unui nou raport guvernamental pe tema modificărilor climatice.
Metropola americană va fi acoperită de ape din cauza creşterii în timp a nivelului mării, care se va produce din cauza schimbărilor climatice, ce au loc la nivel global. Experţii susţin că din această cauză Manhattan-ul va fi expus unor inundații puternice în timpul unor furtuni similare uraganului Irene, iar o treime dintre străzile New York-ului vor fi sub ape.
„Riscurile și impactul sunt uriașe. Mai multe zone ale orașului, care acum sunt locuite, vor deveni de nelocuit, o dată cu creșterea nivelului mării“,  afirmă Art deGaetano, expert în climatologie la Universitatea Cornell.
Iar lucrurile nu se opresc aici. „Tunelurile de la metrou, aeroporturile La Guardia și Kennedy, situate la nivelul mării, ar putea fi afectate, iar când vorbești de zonele mai joase ale Manhattan-ului te referi în special la cartierele de afaceri“,  a avertizat deGaetano.
Efectele devastatoare provocate de creşterea nivelului mării se vor simți cel mai probabil în următoarea decadă, se mai arată în raportul guvernamental. Primăria va organiza dezbateri pentru a discuta aceste previziuni.
Sursa: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu