marți, 6 martie 2012

7 descoperiri impresionante despre sarcina, pe care sigur nu le stiai


Pe masura ce vremea trece si timpurile evolueaza, concluziile la care ajung specialistii in ceea ce priveste sarcina se schimba. Oamenii de stiinta reusesc sa le ofere viitoarelor mamici din ce in ce mai multe informatii legate de evolutia fatului, iar noi vrem sa-ti dezvaluim sapte dintre cele mai impresionante descoperiri.
Sarcina unei femei reprezinta unul dintre cele mai frumoase miracole din lume, iar lucrurile care se intampla de-a lungul celor noua luni sunt de-a dreptul fascinante.
1. Femeile slabe sunt predispuse sa devina mame de fete
Doamnele si domnisoarele care nu se confrunta cu probleme de greutate, ba mai mult, au o silueta de invidiat, au sanse mai mari sa devina mamici de fetite. Studiile recente arata ca raportul de gen este influentat de greutatea mamicii si ca doamnele suprapronderale sunt predispuse sa aiba baietei. Nu te infometa! Daca vrei sa ai fetita si mananci mai putin, risti sa-i provoci probleme fatului.
2. Parfumul tau il poate afecta pe partener
In timpul celui de-al treilea semestru de sarcina, femeile insarcinate secreta in organism un compus aparte numit feromon. Aparitia lui in aceasta perioada a sarcinii si disparitia imediat dupa nastere reprezinta un mister pentru medici, insa exista presupuneri conform carora el ar aparea pentru ca bebelusul sa o poata identifica pe mamica mai usor. Impactul feromonilor se manifesta si asupra tatilor, care se simt mai apropiati de copil si isi doresc sa petreaca timp alaturi de el.
3. Celulele bebelusului raman in organismul tau pentru totdeauna
De-a lungul sarcinii, celulele se strecoara prin placenta si poposesc in organismul mamicii. Aceste celule nu doar ca “viziteaza” taramul de dincolo de placenta, ci raman acolo pentru tot restul vietii, stabilindu-se pe inima, plamani, splina, glanda tiroida si vasele de sange.
4. Sanii gravidelor cresc mai mult daca asteapta fetite
Contrar credintelor populare, nu forma burticii dezvaluie sexul bebelusului, ci modul in care se modifica silueta ta in general. Se spune ca gravidutele care au fetite sunt mandrele posesoare ale unui bust generos, spre deosebire de mamele de baieti, carora testosteronul fatului le inhiba cresterea sanilor.
5. Daca visezi sexul bebelusului, visul poate deveni realitate
In mod surprinzator, femeile insarcinate care viseaza sexul bebelusului sau au o premonitie puternica legata de aceasta au mari sanse sa aiba dreptate. Intuitia feminina castiga din ce in ce mai multa credibilitate in fata oamenilor de stiinta.
6. Daca ai cosmaruri, ai putea sa nasti mai repede
Femeile care viseaza intens in timpul sarcinii au travalii mai scurte si aduc pe lume bebelusi mai repede decat celelalte. Medicii au descoperit chiar ca gravidutele care au visat urat in ultimul trimestru sunt mai ferite de depresia postpartum deoarece trairile interne favorizeaza ameliorarea conflictelor si le pregatesc pe acestea pentru provocarea ce urmeaza: nasterea.
7. Femeile insarcinate sunt sexy
Multe dintre mamicile care cred ca nu arata bine in timpul sarcinii se inseala. Cei mai multi barbati afirma ca o graviduta ii provoaca mai tare decat alte femei si ca isi doresc sa petreaca tot mai mult timp alaturi de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu