vineri, 18 mai 2012

Asteroidul care se apropie de Pământ ar putea cauza HAOS în comunicaţii - poate distruge sateliţii


Un asteroid recent descoperit şi care va trece foarte aproape de Pământ în februarie 2013 ar putea cauza haos, pentru că ar putea distruge sateliţii de comunicaţii, susţin cercetători din cadrul NASA.

Asteroidul, botezat 2012 DA14, a fost descoperit de astronomii de la Observatorul LaSagra din Spania cu câteva săptămâni în urmă, scrie National Geographic. Cu toate că acum este foarte mic -are un diametru de 45 de metri-, dar orbita sa trece la o distanţă mică de Pământ, estimează Paul Chodas, un astronom planetar de la Laboratorul NASA din California. 

Şi, bazat pe calculele făcute până acum, asteroidul va trece atât de aproape de Pământ încât va putea distruge câţiva sateliţi, chiar pe 15 februarie 2013. Staţia Internaţională Spaţială nu se află în niciun fel de pericol, spune Chodas. 

Pentru moment, oamenii de ştiinţă nu sunt îngrijoraţi că asteriodul ar putea cădea pe Pământ. Ei susţin că 2012 DA14 ar putea fi observat de astronomii amatori în timp ce trece pe lângă  planetă. 

"Ar putea fi vizibil oamenilor cu binocluri bune sau cu un telescop de mici dimensiuni", susţine Chodas, citat de National Geographic. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu