sâmbătă, 23 iunie 2012

Corpurile subtile - corpul eteric - corpul astral - corpul mental - energia subtila


Corpurile subtile 

Cei ce studiaza ezoterismul precum si asa-numitii medium-uri, vorbesc despre 3 corpuri subtile principale, ce inconjoara si intrepatrund corpul fizic. Ele sunt urmatoarele:
Corpul eteric
Corpul astral
Corpul mental
Fiecare individ are deci patru corpuri. Aceste corpuri au toate naturi diferite si sunt alcatuite din substante distincte. Corpul fizic reprezinta o ancora pentru celelalte trei: corpurile eteric, astral si mental intrepatrund structura fizica si interfereaza unele cu celalte. Cele patru corpuri exista in acelasi spatiu, pe diferite frecvente vibrationale. Ele se intrepatrund si se influenteaza reciproc in permanenta. Totusi, si in acelasi timp, ele continua sa fie entitati separate, care pot fi experimentate de catre constiinta noastra ca structuri independente si separate. Toate cele patru corpuri sunt conectate cu sufletul si primesc de la el putere si viata; fiecare corp reprezinta, de fapt, cate un vehicul pentru suflet.


Corpul eteric, matricea energetica a corpului fizic, poate vi vazut ca un barometru al starii de bine, de sanatate fizica si psihica, a individului. Exista vindecatori care reusesc sa puna diagnostice, observand diferite patologii pe baza corpului eteric.Acesta o data cu moartea dispare.In acupunctura, conceptul meridianelor este folosit pentru a descrie fluxuri distincte de energie electromagnetica de-a lungul unor linii care conecteaza diverse organe si parti ale corpului. Acestea sunt fluxuri de energie eterica, avand rolul de a vitaliza corpul fizic. Energia divină pătrunde în corpul eteric prin chakrele superioare: chakra divină, Chakra Cristică, Sahasrara - asemeni unei coloane alb-argintie.


Corpul astral serveste in elaborarea de sentimente. Intelege toate dorintele, emotiile, gandurile ascunse ale mintii umane. Acest corp subtil este un "vehicol" in zborurile astrale.Dupa moarte acesta lasa corpul fizic si se transfera in lumea astrala, dar el poate sa se indeparteze spontan in cazul cand persoana a suferit accidente grave, cand este in coma sau in situatiile cand e sub influenta unor droguri. Corpul astral e acea parte a fiintei care in experientele de pre-moarte se perinda in lumea astrala si absoarbe evenimente si impresii traite de ea de-a lungul vietii.
Are deci urmatoarele roluri:
-reprezinta vehiculul in care sunt depozitate imaginile memoriei;
-este corpul care simte emotiile;
-constituie constiinta mitica: limbajul sau este alcatuit din vise si din simboluri.


Corpul mental contine toate gandurile, cuprinse fiind aici si cele extrasenzoriale si intuitive.
El este divizat pe doua nivele:
-mintea superioara care se hraneste din Spiritul Universal (experiente spirituale, intuitie, adevaruri superioare);
-mintea inferioara, fara nicio nuanta peiorativa, legata fiind de lumea pamanteana, materiala.


Corpul fizic şi corpurile subtile, absorb energie din aer, apă, alimente, sunete, parfumuri, lumină. Energia parfumurilor acţionează direct asupra corpului astral. Alimentele au o energie care este absorbită în cea mai mare parte în timpul mestecării lor. Energia apei are o particularitate: are memorie şi capacitatea de a purifica.
Multe persoane cred ca aceste corpuri imateriale au un rol important atat in relatia cu "lumea de dincolo" cat si in practicile oculte desfasurate in viata terestra.
Ele au rolul de a ridica omul din sfera pur fizica si il pot ajuta in exercitarea magiei.


Energetica subtilă poate descrie pentru corpul uman si 7 planuri energetice: fizic, eteric, astral, mental, cauzal, spiritual şi atmic. Fiecărui plan îi corespunde corpul subtil cu acelaşi nume. 
Mineralele au doar corp eteric, plantele - corp eteric şi astral, iar animalele au 3 corpuri subtile: eteric, astral şi mental.


Un exercitiu foarte simplu, care ii conduce pe multi oameni la experimentarea corpului eteric, il reprezinta miscarea extrem de inceata a unuia dintre brate. Daca vrei sa incerci, aseaza-te intr-o pozitie relaxata si inchide ochii. Pune-ti mana dreapta pe genunchi. Apoi, exerseaza miscarea mainii catre umarul stang intr-o secunda sau o secunda si jumatate. Dupa asta, asaza mana pe genunchi si fa aceeasi miscare, dar sa-ti ia cel putin o ora. Miscarea trebuie sa fie atat de inceata, incat sa nu poti sa-ti dai seama daca te misti sau nu – totusi, intentia de a-ti misca bratul este prezenta tot timpul. Multi oameni care fac acest exercitiu experimenteaza tot felul de schimbari in modul in care isi percep bratul, iar in cele din urma, acesta nu mai poate fi simtit deloc. Experienta este doar a unui camp de energie. Adesea, nu doar senzatia bratului se modifica: constienta intregului corp trece in senzatia nefamiliara a corpului eteric.
Atentia mai poate fi comutata complet si asupra corpului astral; asta se intampla, de exemplu, in timpul unor transe hipnotice. Cineva care este hipnotizat se poate retrage complet intr-o lume interioara a amintirii, imaginii si a mitului si sa-si piarda complet simtul corpului fizic si al mediului material inconjurator. Senzatia familiara a visatului cu ochii deschisi inseamna, de asemenea, ca atentia se retrage in corpul astral. De exemplu, te poti „trezi” in mediul fizic dupa ce ai fost pierdut in ganduri si imagini, fiind cu o carte in mana, pe care o citeai, asteptand culoarea verde a semaforului sau stand la fereastra si privind gradina. In cele din urma, constienta poate fi comutata si catre o experienta a corpului mental, dar asta e greu de descris. Atunci cand constienta este focalizata complet asupra sa, se afla scufundata intr-o lume a tiparelor mentale, context fara continut, aspect dificil de pus in cuvinte. O astfel de experienta este foarte rara si traita, de obicei, de oameni cu un antrenament indelungat in practicile spirituale de concentrare, sau se poate intampla accidental celor aflati sub influenta unor droguri puternice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu