sâmbătă, 14 iulie 2012

NUME DE COD:X-FLARE_AR1520. S-A INTAMPLAT IN 12.07.2012. SOARELE, INAMICUL PUBLIC NR.1, ATACA FURIBUND! PAMANTUL IA FOC, MINTILE FIERB! MAINE, VA FI MAI RAU CA AZI!


"Explozii de foarte mare X-Ray flare atmosfera in spatiu, la 300,000 mph
Atmosfera superioară a planetei "off fiert", prin ardere
NASA spune ca nou grup de pete solare de pe Pamant - AR 1520 - cea mai mare este pentru un timp
Şanse puternic de flacari solare puternice în următoarele câteva zile


Astronomii folosind telescopul spaţial Hubble au văzut o imagine îngrozitor de puterea distructivă a eruptiile solare, ca "de pe fiert" un mare X-Ray flare atmosfera de o planetă îndepărtată.

Rachete de semnalizare Soarele nostru sunt, de obicei, doar suficient de puternice pentru a perturba comunicaţiile radio pe Pământ, dar un nou grup de pete solare - AR 1520 - este una dintre cele mai mari în ultimii ani, şi pot bombarda Pământ săptămâna viitoare.


Doar după un episod acut de violent pe steaua-mamă sa scăldat într intens raze X, planeta HD 189733b " atmosfera e dat afara o explozie puternica de evaporare.

Hubble a descoperit ca atmosfera planetei superior a fost departe de streaming la viteze mai mari de 300,000 mph. Chiar înainte de observaţie Hubble, Swift al NASA a detectat o stea de sablare puternic X-ray flare, unul destul de puternic pentru a indeparta o parte din atmosfera planetei


Fiert în spaţiu: Această imagine NASA prezinta de redare a unui artist, care ilustrează evaporarea de atmosfera HD 189733b în răspuns la o eruptie puternica de la steaua sa gazda

Rachete de semnalizare de la Soare propriul nostru: Această imagine NASA, din iulie 11 arată gigantic petelor solare AR 1520. Una dintre cele mai mari pete solare din ultimii ani, AR1520, se îndreaptă spre Pământ şi energie porturi pentru eruptiile solare puternice

Astronomul Alain Lecavelier Etangs des şi echipa sa a folosit Hubble pentru a observa atmosfera de exoplaneta HD 189733b în două perioade de la începutul anului 2010 şi sfârşitul anului 2011, astfel cum a fost siluetele faţă de steaua-mamă.

În timp ce cu iluminare din spate, în acest fel, imprimă planetei atmosfera semnarea acestuia chimice pe Starlight, permitind astfel astronomilor de a decoda ceea ce se întâmplă pe scări, care sunt prea mici pentru a imaginii în mod direct.

Observaţiile au fost efectuate în scopul de a confirma ceea ce echipa a vazut anterior o dată înainte într-un sistem planetar diferit: evaporarea de atmosfera o exoplaneta lui.

HD 189733b are un cer albastru, dar că este în cazul în care asemănările cu pământ opri.

Planeta este un gigant de gaz imens similar cu Jupiter, dar se afla extrem de aproape de steaua sa, doar 1/30 Pământul este distanta de la Soare.



Chiar dacă steaua sa este puţin mai mică şi mai rece decât Soarele, acest lucru face ca clima planetei extrem de fierbinte, la peste 1000 de grade Celsius, iar atmosfera superioară este afectat de radiatii ultraviolete, extrem de energic si X-ray.

Ca atare, este un candidat excelent pentru a studia efectele unei stele pe o atmosfera planetara.

"Primul set de observaţii au fost de fapt dezamăgitoare", a spus Lecavelier, "deoarece nu au aratat nici o urma de atmosfera planetei, la toate. Noi doar ne-am dat seama nimerit la ceva mult mai interesant atunci când al doilea set de observaţii au venit inch "

Echipei de follow-up, observaţii făcute în 2011, au aratat o schimbare dramatica, cu semne clare de un nor de gaz să fie suflat de pe planeta, la o rată de cel puţin 1000 de tone pe secundă.

Lecavelier a adăugat: "Noi nu a confirmat doar faptul că unele planete de atmosfere se evapora - am urmărit în condiţiile fizice în atmosfera de evaporare variază în timp. Nimeni nu a făcut asta înainte. "




Scânteie Bright: În această simulare ESA, rachete de semnalizare de soare până ca planeta HD 189733b tranziteaza trecut




Flare solar lăsat la soare ca planeta a trecut in fata de ea, din perspectiva a sateliţilor Pământului


În ciuda temperaturii extrem de planeta, atmosfera nu este suficient de fierbinte pentru a se evapora de la rata de vazut in 2011.

În schimb evaporare este gandit pentru a fi condus de către radiaţii intense de raze X şi de extremă-ultraviolete de la steaua-mamă, HD 189733A, care este de aproximativ 20 de ori mai puternic decat cel al Soarelui nostru.

Luând în considerare, de asemenea, faptul că HD 189733b este o planetă gigant foarte aproape de steaua sa, atunci el trebuie să sufere o doza de raze X de trei milioane de ori mai mare decât Pământul.

Dovezi care să susţină X-ray evaporare condus vine de la observaţii simultane ale HD 189733A cu satelitul Swift, care, spre deosebire de Hubble, se poate observa stele de atmosfera prăjit-X de raze.

Cu câteva ore înainte de Hubble a observat planeta pentru a doua oară, Swift a înregistrat un flash puternic de radiaţii provenind din suprafaţa de stele, care în scurt timp a devenit stea de 4 ori mai stralucitoare in raze X.

Co-autor Peter Wheatley, de la Universitatea din Warwick, a spus: "X-ray emisiile sunt o mică parte din producţia totală a stelei, dar aceasta este partea care este de energie suficient pentru a conduce evaporare a atmosferei.

"Aceasta a fost mai luminos de raze X de la flare HD 189733A de mai multe observate până în prezent, şi se pare foarte probabil ca impactul acestui episod acut de pe planeta condus de evaporare văzut câteva ore mai târziu cu Hubble".

Razele X sunt energetic suficient pentru a incalzi gazul în atmosfera superioară a zeci de mii de grade, suficient de fierbinte pentru a scăpa de atracţia gravitaţională a planetei gigant.

Un proces similar are loc, deşi mai puţin dramatic, atunci când un eveniment meteo spaţiu cum ar fi o explozie solara loveste ionosfera Pământului, întreruperea comunicaţiilor.

În timp ce echipa consideră că flash de raze X este cauza cea mai probabilă a schimbărilor atmosferice le-au văzut pe HD 189733b, există şi alte explicaţii posibile.

De exemplu, ar putea fi faptul că nivelul de bază de emisie de raze X de la stele a crescut între 2010 şi 2011, într-un proces de sezon similar Soarelui de 11 ani, ciclu de pete solare.

Indiferent de detalii exact ceea ce sa întâmplat cu atmosfera HD 189733b, care echipa spera sa clarifice utilizarea observaţii viitoare cu Hubble şi de la ESA XMM-Newton X-ray Space Telescope, nu există nici o îndoială că planeta a fost lovit de un episod acut stelar, şi nici o îndoială că rata de evaporare a atmosferei planetei împuşcat în sus.

Această cercetare are relevanţă nu numai pentru studiul de Jupiter-cum ar fi planete. Mai multe descoperiri recente ale "super-Pamanturi de stâncoase lângă stelele lor mamă sunt considerate a fi resturi de planete, cum ar fi HD 189733b, după evaporarea completă a atmosfere lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu