vineri, 17 august 2012

EVENIMENTE ! - COMFIRMARE A PROFETIILOR - 17, 18 august 2012


18 august 2012

Finlanda se pregăteşte pentru "spargerea" zonei euro, care este doar o chestiune de timp, anunţă ministrul de externe finlandez, conform Telegraph. "Nimeni nu doreşte asta în Finlanda, dar cu toate acestea trebuie să fim pregătiţi pentru "spargerea" euro-zonei". 



17 august 2012

Lira de Bristol, noua monedă emisă de primăria oraşului Bristol din Marea Britanie, se va pune în circulaţie în luna septembrie şi va fi recunoscută şi folosită de către reprezentanţii mediului de afaceri (conform unui acord semnat în acest sens), şi de către angajatori (pentru plata impozitelor). Măsura are scopul de a proteja economia oraşului de criza financiară europeană. 



50.000 de polonezi riscă să rămână fără banii depuşi la banca Amber Gold, după ce aceasta a anunţat luni că îşi închide operaţiunile. Banca are de returnat clienţilor ei 24 de milioane de dolari. Amber Gold vindea produse financiare proprii şi oferea dobânzi mai mari decât cele ale altor banci. "...oamenii care au investit încredere în această bancă au fost înşelaţi. Este de datoria statului să se mişte repede pentru a proteja cetăţenii de aceste escrocherii", a declarat premierul polonez, citat de The Wall Street Journal. Banca a funcţionat după o schemă Ponzi, adică dobânzile mari oferite nu proveneau din veniturile proprii, ci de pe seama depunerilor altor persoane. "A fost o schemă piramidală clasică. Oamenii au încetat să mai alimenteze cu bani, şi de aici a venit sfârşitul", a declarat un înalt oficial polonez. 

Sursa: aim.pro.tc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu