marți, 30 octombrie 2012

Cum sa te descurci cu vampirii energetici

Ca tot suntem in preajma Holloween-ului am pregatit un articol cu tematica speciala. Vom vorbi astazi despre VAMPIRII ENERGETICI!!

• Stii ca poti ramane fara energie in preajma anumitor persoane?
• Ai avut vreodata de-a face cu persoane negative? 
• Stii cum sa te descurci cu astfel de persoane? 
• Daca esti deseori expus unei mari diversitati de caractere, cu siguranta ai intalnit si cateva persoane negative. 
• Cum te simti dupa ce le intalnesti?
Persoanele negative au tendinta de a-i epuiza pe cei din jur, de a-i goli de energie. Indiferent ce spui tu, ei mereu gasesc o cale de a te contrazice cu o parere negativa. Atunci cand au o problema, se afunda in ea in loc sa se ocupe de ea intr-un mod constructiv. Adopta o gandire de victima si se plang de orice li se intampla.
vampiri energeticisursa foto: shutterstock.com
Chiar si atunci cand incerci sa schimbi subiectul si sa vorbesti despre ceva pozitiv, acestia gasesc o cale de a vedea lucrurile tot intr-o lumina nefavorabila. Sunt mereu fixati pe aspectele negative ale vietii lor. Tot este negru; nu exista lumina. Chiar si in cazul in care accepta ca li se mai intampla si cate un lucru pozitiv, acesta va fi considerat un caz unic, si se vor intoarce la viziunea lor pesimista.
Pentru persoanele negative, viata este pur si simplu nefericita.
Persoanele negative iti pot lasa un gust amar, asemenea persoanelor care critica prea mult, dar nu este acelasi lucru. Reactia naturala a persoanelor care critica excesiv este sa scoata mereu in evidenta ceea ce ii nemultumeste. In schimb, persoanele negative nu sunt, de regula, rau intentionate. Ei au ceva cu viata in general, nu cu cineva anume.
Persoanele negative sunt vampiri energetici
Eu vad persoanele negative ca pe niste vampiri energetici, din 2 motive:
1. La fel ca vampirii, persoanele negative sunt incapabile de a-si genera propria forta vitala. Asa ca se hranesc cu energia altora.
2. Vampirii ii transforma pe cei cu care intra in contact, deoarece nu vor sa fie singuri. In mod similar, persoanele negative ii determina pe ceilalti sa le impartaseasca viziunea anosta asupra vietii.
De fapt, toti avem o conexiune cu universul ce ne aduce energie nelimita. Motivul pentru care persoanele negative nu isi pot accesa energia este ca si-au blocat aceasta sursa interioara. Astfel, in preajma lor te poti simti ca intr-un vartej care te seaca de energie. In cazul celor mai negativi dintre ei, efectul poate fi atat de coplesitor incat vei simti dureri de cap sau ameteli usoare. Acestia sunt regii/reginele vampirilor.
Universursa foto: shutterstock.com
In mod normal, vei intalni persoane negative in paturile inferioare ale societatii, deoarece aceste persoane se cred neputincioase in fata destinului. Adevarul este insa ca ei aleg sa-si dea puterea altora.
Pe de alta parte, persoanele pozitive sunt in completa armonie cu sursa lor interioara de energie. Energia lor se revarsa, raspandind bunatate si caldura celor din jur. De aceea te simti reimprospatat si plin de energie in preajma persoanelor pozitive. Au personalitati magnetice, care ii atrag automat pe ceilalti. Marii conducatori, idoli si personalitati marcante au aceasta calitate de a atrage multi oameni. In compania la care lucram, multi dintre manageri se bucurau din plin de acestea calitati - era o placere sa te afli in preajma lor.
Intalnirile mele din facultate
Uneori intalnirile cu vampiri energetici ma lasau fara puteri pentru jumatate de zi. Daca era vorba de un rege/regina-vampir, efectele puteau dura si a doua sau a treia zi.
A fost o perioada, cand aveam in jur de 18 ani, cand am intalnit foarte multe persoane negative. Eram la facultate pe atunci. Deoarece la vremea respectiva, facultatea la care eram eu era privita ca una dintre cele mai slabe din tara, multi studenti se aflau acolo doar pentru ca nu au avut alta varianta. Si multi dintre colegii mei erau persoane negative. Unii credeau ca viata lor e sortita esecului. Altii vedeau viata ca pe o obligatie, mai degraba decat o dorinta.
Chiar si unii profesorii le intareau aceste credinte gresite. E clar ca acei profesori nu erau mandri ca lucrau acolo. Parea ca au fost trimisi impotriva vointei lor sa predea in acea facultate. Ne comparau deseori cu studentii de la scolile bune, unde predau ei inainte, si ne faceau sa ne simtim foarte prost.
Una dintre profesoarele mele era foarte sceptica si realista. Judeca pe toata lumea si ne incuraja sa ne multumim cu mediocritatea, deoarece in opinia ei incercarile noastre de a ne depasi conditia ne-ar fi adus numai dezamagire. Desigur, acesta gandire reflecta mai degraba propriile ei frustrari, decat capacitatile noastre. Daca cineva avea vise sau teluri, ea avea grija sa il aduca repede cu picioarele pe pamant, spunandu-i ca nu gandeste practic.
Este una sa auzi astfel de lucruri de la colegi sau prieteni, dar cu totul altceva este sa te traga in jos chiar profesorii tai, persoanele care se presupune ca ar trebui sa-ti fie mentori si sa te ghideze in viata. Este cu adevarat deprimant. Imi amintesc ca am fost socat prima data cand am auzit comentarii de genul acesta. Apoi am inceput sa ignor pur si simplu tot ce venea din partea persoanelor respective.
Facultatea era un teren fertil pentru vampirii energetici. Eu eram o persoana pozitiva asa ca incercam tot timpul sa le ridic moralul prietenilor mei. Dar era ca si cum as fi inotat impotriva curentului. Incercarile mele nu au avut prea mare succes, deoarece multi se incapatanau sa isi pastreze modul lor de gandire. Nu a fost de ajutor nici faptul ca orice progres sau schimbare, cat de mica, era imediat anulata de atitudinea negativa a profesorilor.
A fost o experienta frustranta. Nu doar ca nu reuseam sa-mi ajut prietenii, dar uneori eram eu insumi afectat de negativitatea lor. Cand se intampla asta, eram atat de secat de energie incat imi trebuiau cateva zile ca sa-mi revin.
Insa, imi amintesc cu placere de rectorul facultatii din acea perioada, care era o persoana pozitiva si plina de pasiune pentru ceea ce facea, avand planuri mari pentru facultate. El a fost motivul pentru care am ales acea facultate. Il respectam pentru idealismul si perseverenta sa. Privind in urma, imi inchipui ca a intampinat dificultati mari in a-si realiza planurile pentru facultatea pe care o conducea.
Experientele cu vampirii energetici pe care i-am intalnit in facultate, dar si mai tarziu in viata, sunt nepretuite pentru ca m-au invatat cum sa ma descurc cu ei.
Cum sa te descurci cu vampirii energetici
Daca ai de-a face cu vampiri energetici, iti trebuie cateva sfaturi pentru a le face fata cu bine:

1. Intareste-te
Primul pas important atunci cand ai de-a face cu vampiri energetici este sa te intaresti. Asta inseamna sa fii puternic, astfel incat sa nu fii usor influentat de energiile negative din jurul tau. Gandeste-te ca e ca si cum ai fi in mijlocul unui vartej, sau in nisip miscator; fii mai intai stapan pe energia ta.
Pentru a te intari, imagineaza-ti esenta sufletului in centrul corpului tau. Apoi, imagineaza-ti cum din picioarele tale ies radacini care se prind adanc in pamant. Aceste radacini sunt puternice si durabile - te prind de pamant, astfel incat nimic nu te poate clinti. Gandeste-te ca esti un stejar mare si puternic cu radacinile adanc infipte in pamant.

2. Protejeaza-te
Urmatorul pas este sa te protejezi. Un scut este ca un balon ce te separa de lumea din jurul tau; este o bariera de energie care tine la distanta orice forma nedorita de energie ce incearca sa patrunda in spatiul tau. Asemenea unui scut adevarat, scutul tua este o arma de aparare ce te protejeaza de agresiuni venite din exterior. Iti pastreaza energia in interior si nu permite ca aceasta sa fie furata de vampirii energetici.
Dar scutul nu este permanent. Energia sa se uzeaza in timp, micsorandu-i astfel capacitatea de a te proteja. In fata persoanelor negative care incearca sa te goleasca de energie, forta de aparare a scutului poate fi diminuata rapid. Cu cat o persoana este mai negativa, cu atat mai slab devine scutul in prezenta sa, pana in momentul in care inceteaza complet sa mai functioneze. Pentru a evita sa se intample asta, trebuie sa verifici mereu ca scutul tau este activat si sa il repari atunci cand e nevoie.

3. Fii mereu in compania a 2 sau mai multe persoane
E dificil sa faci fata singur unei persoane negative, deoarece toata energia sa distructiva s-ar indrepta numai impotriva ta. In schimb, intr-un grup de 3 sau mai multe persoane, atentia se imparte intre tine si ceillalti. In felul acesta, nu trebuie sa suporti singur pesimismul celeilalte persoane.
Atunci cand sunt intr-un grup in care se afla si un vampir energetic, am ocazia sa vad cum interactioneaza si cu celalalte persoane si astfel aflu mai multe despre el/ea. De asemenea, ceilalti pot avea propriile lor metode de se descurca cu energia negativa, asa ca poti invata lucruri noi.

4. Invata sa asculti
Oamenii sunt negativi in general datorita unor factori sau evenimente ce au avut loc in viata lor. Uneori frustrarea lor vine din reprimarea sentimentelor negative de-a lungul timpului. In loc sa ii judeci pentru felul lor de a fi, asculta-i. Se intampla ca oamenii sa nu aiba nevoie de solutii, ci doar de cineva care sa le asculte necazurile si sa empatizeze cu ei. Oferindu-le sansa de a-si spune gandurile cu voce tare, ii poti ajuta sa gaseasca singuri rezolvarea problemelor lor.

5. Intinde o mana de ajutor
Poti face ceva pentru a-i ajuta? Uneori lamentarile sunt doar o metoda de a striga dupa ajutor. Intereseaza-te daca poti face ceva pentru ei. Poate n-o vor arata, dar in adancul sufletului cu siguranta vor aprecia generozitatea ta.

6. Vorbeste despre subiecte usoare
La unele persoane, negativitatea este declansata de anumite subiecte. Spre exemplu, am un prieten care incepe sa se victimizeze atunci cand vorbim despre munca. Indiferent de ce spun (sau nu spun), el se va plange incontinuu cat timp vorbim despre asta.
Intr-o lume ideala, ne-am dori sa ajutam persoana sa iasa din starea sa negativa. Dar in cazurile in care energia negativa reprezinta o problema prea mare pentru a putea fi rezolvata doar printr-o conversatie, sau cand persoana respectiva isi apara cu indarjire parerile in domeniul respectiv, este mai bine sa schimbi subiectul pentru a mai inveseli atmosfera. Lucruri simple precum ultimele filme aparute sau ultimele evenimente, sau chiar prietenii comuni, pot deveni subiecte usoare de conversatie care vor pastra o atmosfera detensionata.

7. Redu contactul cu persoanele negative
Daca niciuna din ideile de mai sus nu functioneaza, urmatorul pas este sa reduci contactul cu persoanle negative, limitandu-l cat mai mult posibil. Daca e vorba de un coleg de munca, spre exemplu, limiteaza comunicarea cu el la subiecte stric legate de serviciu.

8. Scoate-i din viata ta




As vrea sa iti impartasesc un citat al lui John Assaraf care mi-a placut foarte mult:
"Pur si simplu nu imi mai petrec timpul cu persoane in preajma carora nu imi place sa fiu. Punct. Pentru mine aceasta este o binecuvantare, si ma ajuta sa raman o persoana pozitiva. Ies cu persoane fericite, care vor sa se dezvolte, care vor sa invete, care stiu sa spuna 'Imi pare rau' sau 'Multumesc'...si care se distreaza."
Cand nimic nu merge, ultima solutie este sa renunti de tot la contacul cu persoanele negative. Desi pare o metoda cam drastica, tine minte ca vampirii energetici te impiedica sa ajungi la potentialul tau maxim, deoarece ei se hranesc constant cu energia ta. La urma urmei, tu reprezinti media celor 5 persoane cu care iti petreci majoritatea timpului. Daca iti petreci timpul cu vampiri energetici, in scurt timp vei deveni si tu mai negativ, si sunt sigura ca nu asta iti doresti.
Acum ca ai invatat cum sa te descurci cu persoanele negative, gandeste-te la oamenii pe care ii intalnesti zilnic. Sunt si vampiri energetici printre ei? Cine sunt acestia? Ce poti face pentru a le face fata cat mai bine pe viitor?


O zi vesela,
Theona
Sursa: 





Un comentariu: