sâmbătă, 20 octombrie 2012

Drumul catre Dimensiunea a patra – cele trei Portaluri


de Elena Cocis
 Pregatirea.
 Cu numai o zi inainte de se incheia cele 40 de zile de curatari/ eliberari/ purificari, am avut o sesiune de comunicare cu Ghizii mei, generata din senin de o discutie cu o prietena a mea, astrolog cu har, discutie care aparent nu avea vreo legatura cu ceea ce urmeaza sa explic. Uneori, cand avem timp, ea ma ajuta sa-mi clarific unele stari/sentimente/trairi, pentru ca-mi aduce in constient unele indicii astrologice, mai ales in ceea ce privesc aspectele transpersonale, care imi confirma ca mesajele pe care le primesc au sens si ne sunt de folos – sau, mai corect spus, au o aplicabilitate generala. De fapt, oare ce mai este, acum, doar personal? Absolut nimic.
Pentru ca am reasezat totul in propria-mi fiinta, ajutata de dialogul cu prietena mea, am facut ceva ordine in ideile care nu-mi prea dadeau pace. Incepuse un nou proces de intelegere care se insinua, tacut, in fiinta mea. Cand am ramas din nou singura, un anume fel de liniste s-a asezat, pe nesimtite, in lumea mea interioara. Am intrat intr-un fel de meditatie, in care imagini si cuvinte se conturau tot mai clar. In scurt timp, incetul cu incetul, am inceput sa inteleg despre ce era vorba. Intr-un tarziu, am realizat ca tocmai primisem un nou ghid, un helper care ma va ajuta in tot ceea ce am de facut pana la Marele Portal din 21.12. Problema este ca nu am reusit inca sa-i inteleg pe deplin limbajul – si, mai mult ca sigur, asta a fost si motivul pentru care a fost trimisa prietena mea la mine: sa ma puna in situatia de a constientiza. Sper din tot sufletul sa inteleg – la timp si pe deplin – ce va spune noul meu ghid, ca am de facut in lunile ce vor urma. Voi incerca, in putine cuvinte, sa explic ceea ce am inteles eu pana acum – iar, pe mai departe, voi vedea ceea ce imi va confirma Viata.
Desi am vorbit deseori despre importanta celor 40 de zile care tocmai se incheiau (pe 13 octombrie), nu mi-am dat seama ca am pasit intr-o noua etapa, cu o alta tema. Stim foarte bine ca atunci cand un ciclu se incheie – oricat de mic sau neinsemnat l-am socoti noi – un altul se naste. Cu toate astea, afundati in preocupari care au legatura doar cu ciclul care se incheie, sau furati de noi idei care se nasc pe nesimtite si preocupati să le definim, pierdem momentul intelegerii, nu vedem poarta spre mai departe – chiar daca, intr-un fel sau altul, am reusit sa trecem prin ea. Exact asta mi s-a intamplat si mie. Nu mi-am dat seama ca tocmai trecusem printr-un Portal pe care acum il inteleg ca fiind unul pregatitor, cel din 10.10 – desi a fost ziua in care am lansat un proiect foarte frumos, despre care o sa vorbesc cu alta ocazie (am lansat proiectul Cartea Inimii, carte care cuprinde cele mai importante mesaje ale lui Drunvalo).
Viata merge inainte si aduce cu ea elemente de noutate, chiar daca noi nu ne dam seama de asta. Atatea vieti am trait ne-constient, incat acum avem nevoie de mult exercitiu, pentru a invata sa traim altfel.
Sa revenim la subiect. Este firesc ca, dupa o perioada atat de lunga de munca, pentru a scoate la iveala tiparele limitative – o perioada in care am incercat sa iesim din cercul vindecator (ma refer la parcursul celor 40 de zile) – sa vina o energie care sa ne relaxeze, sa ne aduca bucuria muncii implinite. Cei ce au luat in serios aceasta sansa la purificare, au parte acum de o energie relaxanta, in care sa ne incarcam bateriile, ca sa putem porni din nou la drum. Relaxarea nu poate interveni decat adusa de o stare de bucurie, de expandare, de extindere a constiintei – iar aceste trairi se insiruie una dupa cealalta, doar atunci cand creativitatea le genereaza. Da, am inceput sa inteleg! Ceea ce avem acum de invatat, de fapt, este a crea, a co-crea, a lasa creativitatea – cea fara de logica aparenta/tridimensionala – sa rasara din energia inimii si sa produca efecte, sa materializeze, sa construiasca o lume stabila. Am auzit cu totii asta, cu atat de mult timp in urma…, dar acum a venit si timpul sa traim aceasta stare, la propriu. Nu prin asta se va defini Omul Nou? Si nu e firesc ca Universul sa sustina, cumva, aceasta energie? Mi se pare clar ca, in perioada 10.10 si 11.11, aceasta va fi tema prioritara: a invata sa cream altfel.
Asadar, din aceasta perspectiva, noua ordine a lucrurilor a inceput acum cateva zile, pe 10.10, cand pe Pamant s-a revarsat o energie care ne-a vorbit despre inversarea polaritatilor, despre o noua relatie intre energiile feminine si cele masculine. Ca sa dau o nota umoristica acestei povesti, va propun sa va ganditi ca, in acea zi, parintii nostri Divini ne-au tinut un curs – si ne vor sustine timp de o luna, pentru a-l integra – despre deschiderea inimii, despre acel Mic Spatiu Sfant din inima noastra, din a carui energie primordiala vom crea, din Unitate, abandonand pentru totdeauna ceea ce mii de ani am experimentat: a crea din dualitate. Ne putem amuza la gandul ca parintii-profesori au venit aici si acum, ca sa-si ajute copiii. In dansul lor misterios, energiile feminine si cele masculine au facut un exercitiu de unificare, revarsand pe Pamant un nou tip de energie, de o creativitate inegalabila, pe care inca nu o putem intelege, pentru ca este/reprezinta o mostra de Frecventa Geniu. In drumul sau spre Inaltare, spiritul nostru trebuie sa se ADAPTEZE la o noua vibratie. Repet: aceasta noua vibratie ne vorbeste despre creativitate, a crea, a Co-crea! Este cea mai inalta aspiratie a sufletului nostru, dar care nu vine de la sine: trebuie sa NE MISCAM spre ea.
In data de 10.10, in Calendarul Mayas a fost zi de ton 10 (cel de al treilea zece – cel care reprezinta energia materializarii, a ancorarii in pamant a energiilor subtile, a intruparii), pe care se afla simbolul Lamat – energia fertilitatii, a femininului primordial, praful stelelor ce coboara spre Pamant, pentru a ne invata lectia Co-creatiei. Interesant, nu? Este firesc ca aceasta lectie, a viitorului, sa nu poata veni decat dupa o perioada de purificare, pentru ca in Dimensiunea a patra vom crea din Micul Spatiu al Inimii, nu din minte – asa cum am facut timp de 13.000 de ani.
Pana acum am introdus in discutie doua concepte: adaptare simiscare. Acum, mai introduc unul: CLARIFICARE. Sunt cuvinte cheie, care au venit spre mine in discutia cu prietena mea despre care v-am vorbit, dar pe care le-am auzit apoi foarte clar de la ghidul meu – si care, veti vedea, vor defini temele viitoarelor Portaluri.
Pe valul de creativitate generat de schimbarea polaritatilor, vom intra in primul Portal, in care vom descoperi, de la alt nivel de intelegere, anumite concepte, astfel incat sa le percepem ca supra-concepte. Le voi numi, pentru simplificare, cuvinte cheie. (ca sa le deosebim pe unele de celelalte, pe primele le vom scrie cu litera mica, iar supra-conceptele le vom scrie cu majuscula)

Primul Portal.
Urmatorul Portal – si cel mai important in opinia mea – este cel din11.11. – zi de AHAU ton 3. Semnificatia acestui Portal este atat de ampla, incat ar trebui sa scriu cateva pagini bune, ca sa ma fac inteleasa. O sa incerc sa explic, tot pe scurt, trecand direct la concluzii, fara sa va mai introduc in cosmologie.
Spun ca este cel mai important Portal, pentru ca nu vom putea accede la celelalte, decat daca ne vom face, pana atunci, temele pregatitoare. Daca vom continua sa ne ascultam vocea mintii, daca nu vrem sa iesim din cutie – si nu aratam cumva ca asta vrem, cu fermitate (nu am spus daca nu am iesit din cutie, ci daca nu vrem sa iesim din cutie, sa demonstram intr-un fel cavrem sa renuntam la toate credintele limitative!!!), nu avem cum sa mergem mai departe. Trebuie sa ne fie clar – atat noua cat si helperilor, orientatorilor – ca indiferent de provocarile prin care trecem, noi ne dorim sa mergem mai departe, pe calea inimii.
Energia lui 11.11 vine si intreaba: Mai vrei sa-ti plangi mult de mila? Chiar nu vrei sa parasesti statutul de victima? Si ne spune: De acum incolo, asta nu mai merge! Ajunge! Asuma-ti viata! Asta inseamna ca a venit vremea sa intelegem ca trebuie sa avem incredere in ceea ce simtim, sa invatam rapid despre “a trai in inima” si sa aplicam aceasta invatatura in viata noastra.
Asa cum spune Jasmuheen, sa fim in aceasta stare si cand suntem intr-o piata plina de oameni, nu numai cand stam in meditatie. Altfel, nimic nu se va mai materializa, iar Viata ne va obliga sa pricepem asta, ne va obliga sa facem ceea ce avem de facut si ceea ce ne-am scris in Planul Spiritual. Drunvalo spune, in mesajele sale, ca Inaltarea nu este o optiune. Mama Pamant isi urmeaza calea, Planul – iar noi vom merge cu Ea. Ideal ar fi sa o facem constient si sa ne asumam alegerile.
Pentru a implini acest scop, avem nevoie de cel putin doua cuvintele cheie, a caror energie si inteles vor fi downloadate/descarcate in timpul acestui Portal. Este vorba despre: CLARIFICARE si ADAPTARE. Sunt notiuni extrem de profunde si complexe, asupra carora trebuie sa meditam.
Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca, de la un timp incoace, folosim aceleasi cuvinte, dar cu un inteles cu totul nou. Toata lumea a sesizat asta. Ca sa le putem utiliza, trebuie doar sa ne schimbam perspectiva, sa observam contextul in care sunt folosite. Atunci cand le folosim pentru a descrie, din punct de vedere al evolutiei spirituale, o anumita invatatura, ele devin supra-concepte.
Daca drumul evolutiei noastre a dat roade – adica, daca ne-am deschis suficient de mult, pe masura ce ne-am indeplinit programa de invatare la scoala Pamant – in acest Portal vom avea acces la RESPIRATIA CHRISTICA.
In 11.11 va fi zi de Ahau de ton 3: trinitate, copilul Divin care se naste, prima sa respiratie, Drum fara intoarcere (suntem deja in trecena Drumului). Este vorba despre o trecere reala, clara, concreta, prin PORTAL – POARTA – care duce dincolo de dualitate! Am scapaaaaaat! Ufffffff! Ne pregatim de decolare, stim acum ca “nava” soseste si ca ne va purta spre implinirea celor mai profunde idealuri ale sufletului. Mai avem de facut doar cateva lucruri – si pornim!

Al doilea Portal.
Saltul il vom face pe 12.12. Atunci ne vom dobandi INDEPENDENTA. (Luna noua este in Sagetator, semn guvernat de Jupiter, Marele Benefic). In acea zi vom trece prin “focul purificator”, doar daca ACTIONAM, ne MISCAM, doar daca facem ceva! Cheia este MISCAREA! Vi se pare cunoscut?
In cosmologie, pe 12.12 va fi Maimuta de ton 8. Absolut extraordinar. Ca sa intelegeti despre ce este vorba si de ce am atata entuziasm, imaginati-va cum Parintii nostri Divini vin in fata noastra si fac unele miscari pe care noi va trebui sa le imitam, ca sa invatam ceva nou, foarte nou, sa invatam sa ne miscam spre alte Dimensiuni ale constiintei. Pana acum am interpretat acest simbol intr-un sens asemanator – dar totusi, total diferit. Acum, noul meu ghid mi-a aratat ceva care m-a incantat – ca sa nu spun ca, de fapt, m-a lasat fara cuvinte. Mi-a aratat cum, dat fiind ca se schimba Legea (fiecare Dimensiune este guvernata de alte Legi), pentru ca ne-am dovedit dorinta de schimbare, fiecare ghid nou primit ne indruma din plan nevazut, cum sa ne miscam dupa alte reguli. El va sta in fata noastra, se va misca diferit, iar noi va trebui sa il “imitam”, pana vom invata noile armonii si vom putea merge “pe picioarele noastre”.

Al treilea Portal.
Toate astea ne pregatesc pentru 21.12. – momentul mult asteptat, de aliniere cu Centrul Galactic Asta inseamna foarte clar ca, in acest moment, la nivel personal se deblocheaza noi capacitati. De aceea, acest al treilea Portal va insemna/are legatura cu “a prelua”, iar asta inseamna cu mult mai mult decat a downloada/descarca. Inseamna DESECRETIZARE (!), preluarea si gestionarea unor atribute, calitati si misiuni pe care candva le-am sadit in fiinta noastra si pe care, cu iubire, le-am tinut cumva inactive dar vii, viata dupa viata. Este vorba despre acele calitati si invataturi pe care le-am socotit secrete – pentru ca nu aveam acces la ele, privind din dualitate – si care acum vin in constient, revin in manifestare, ne implinesc, ne desavarsesc.
In acea perioada – care invaluie ziua de 21.12 – toate tarile care au SFINX, asemenea Romaniei (or fi mai multe…), au beneficiul unor vortexuri energetice foarte puternice, pentru ca se activeaza “canalul”/magistrala care ne leaga de Orion, deci acelea prin care sunt aduse la suprafata/in constient, cele mai profunde “secrete”, cele ce au legatura cu saltul in constiinta, care va avea loc curand (?). Abia acum am inteles de ce, in acest an, Tom Kenyon a lucrat cu “Deschiderea Salilor din Amenti (care se afla sub Sfinxul din Egipt). Pe Arborele Cosmic s-au depasit toate fazele preliminare, ceea ce inseamna ca acum, Sfinxul, trecand dincolo de Sirius, deschide canalul cu Orion – planeta/constelatia care raspunde de ordinea cosmica, dimensiunea in care se afla Federatia Galactica, Consiliul Inteleptilor Cosmici. (veziAlchimia Celor Noua Dimensiuni, de B.H.Claw, publicata de Editura For You). Incepand cu 21.12, Vointa Divina se va manifesta direct, iar noi vom fi pe cont propriu, in dialog personal, direct cu Divinitatea! Mie mi se pare ca acesta este simbolul ce defineste Portalul din 21.12.
Ca sa fac si o referire la aspecte astrologice, am aflat ca, in tot acest interval de timp, Venus si Mercur se afla in Sagetator, ceea ce inseamna ca tot acest drum de care v-am vorbit are legatura directa cu Iubirea si Comunicarea (ca supra-concepte) – comunicare prin iubire, iubire exprimata/comunicata, refacerea Unimii, conectarea cu Frecventa Geniu, reintoarcerea la sacru, refacerea legaturilor de iubire cu tot si toate, etc. Din nou este vorba de Iubire Neconditionata (scris cu I si N mare) nu in sensul cu care ne-am obisnuit, de iubire fara conditii, ci de acea Iubire Divina – energie din care totul a fost creat, ceva atat de maret incat mintea noastra de acum, oricat de evoluata o credem, inca nu o poate intelege.
Pe 21.12 va fi AHAU de ton 4, adica Ahau (Dumnezeu Mama/Tata) isi va redefini noua arhitectura in care ne va invita sa pasim, Lucrarea in acea zi, va incepe! Pana acum, Proiectul arhitectural al Dimensiunii a patra s-a elaborat, s-a clarificat. De acum incolo va incepe constructia. Foarte multi oameni vor lua parte la acest Proiect si vor construi, alaturi de Mama Pamant si de Tatal Soare, noile orase astrale, noile magistrale, noua Lume in care vom trai.
Procesul va continua pana in 31 Martie, zi de AHAU ton 13, cand acest ciclu Tzolkin se va incheia. Mai departe… vom vedea!

Cu multa iubire,
Elena Cocis 
Sursa: editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu