duminică, 16 decembrie 2012

Fenomen neobişnuit pe cerul Chinei: De unde au apărut trei sori?


In mai multe orase din regiunea de coasta a Chinei a putut fi vazut un fenomen cu totul neobisnuit: aparitia a trei sori pe cer. Acest fenomen atmosferic ciudat dureaza foarte putin timp.

Fenomen neobişnuit în China
Fenomen neobişnuit în China

Un locuitor al orasului Nantong a scris pe un forum local ca a asistat la un spectacol uimitor, luni, 10 decembrie, potrivit unei stiri difuzate de Yangtse Evening Post si preluate de The Epoch Times. In fotografiile facute, se observa Soarele si doua spoturi de lumina mai mici, dar perfect vizibile. Mai multi oameni din ShanghaiSuzhouChangzhou si Danyang au fotografiat fenomenul, putandu-se vedea cele doua pete stralucitoare de fiecare parte a Soarelui.

Potrivit oamenilor de stiinta, cei doi sori mai mici sunt, de fapt, niste umbre ale Soarelui. Fenomenul dureaza foarte putin, de la cateva minute pana la mai putin de o ora si apare foarte rar, doar in anumite conditii. In primul rand, lumina Soarelui trebuie sa treaca prin cristalele de gheata din norii cirrus situati deasupra troposferei. In al doilea rand, norii trebuie sa fie foarte subtiri pentru ca lumina sa patrunda. Soarele fals poate fi observat doar dintr-un anumit unghi fata de astrul ceresc.
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu