joi, 13 decembrie 2012

România: Şansa schimbării în bine, după 23 de ani


Национальный день Румынии Румыния флаг 2012 ноябрь коллаж
Colaj: Vocea Rusiei

Vă supunem atenţiei un comentariu al domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, despre rezultatele alegerilor parlamentare din România.

„Ca urmare a alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, USL are 389 de mandate (din care UNPR 12), ARD 80, PP-DD 68, UDMR 27. Adevărul nevăzut din spatele acestor cifre demonstrează că pentru Traian Băsescu și structurile informative, judiciare și media pe care acesta le controlează, rezultatul alegerilor parlamentare recent încheiate, e mult mai devastator decât ar părea la prima vedere. Şi partea proastă pentru Băsescu e că majoritatea ”coloneilor” și ”generalilor” din fostul Parlament, făcuți de el ”la apelul bocancilor” nu au mai câștigat mandate de senatori și deputați.
7.459.000 de români au votat la referendumul din vara lui 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, inițiat de USL. Printre aceștia s-au numărat și PP-DD-iști care au urmat exemplul liderului lor, Dan Diaconescu. Pe listele pentru alegerile legislative pentru Senat, din 9 decembrie 2012, un număr de 4.439.884 de români au votat USL și 1.081.601 au votat PP-DD. Mai există aproape 2 milioane de români care-l voiau destituit în vară pe preşedintele Băsescu și care fie nu s-au mai prezentat la vot, fie au votat cu alte formațiuni care n-au făcut pragul de intrare în Parlament.
Mai mult decât atât, ”balta” din care serviciile de informații subordonate lui Băsescu ar putea pescui ”dizidenți” e mică și fără pești. Jocul rezultatelor a făcut ca din partea PP-DD-ului să nu intre în Parlament fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon și nici Gigi Nețoiu (provenit din Securitate, apoi UM 0215), ambii susținători fervenți ai candidatului Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009. (Vezi - Mafia serviciilor în România).
În schimb, Neagu Murgu a candidat din partea PP-DD la Camera Deputaților, în Colegiul 5 Vrancea, obținând 3.790 de voturi (22,12% ). Ca urmare a redistribuirii, lui Neagu Murgu i-a fost atribuit un mandat de deputat. Acesta este absolvent al școlii militare de ofițeri de aviație, promoția 1981 și unul dintre rezerviștii care i-au strigat lui Băsescu, la Cotroceni : ”ieși afară javră ordinară”.
Tot ca urmare a redistribuirii, Liliana Mincă de la PP-DD a strâns 5.660 de voturi (20,10%) primind un mandat de deputat în colegiul 3 Botoșani. Liliana Mincă este cunoscută ca fostă directoare a ANCEX și a Loteriei Naţionale, numită ca urmare a alegerilor din 2004 și candidatul PC care pe 25 aprilie 2010 a pierdut colegiul 19, în fața lui Teo Trandafir (PDL). Ceea ce nu se prea știe despre Liliana e faptul că și-a deschis cartea de muncă, imediat după 1990, în calitate de secretară a ministrului Apărării, generalul locotenent Victor Athanasie Stănculescu. Și acest lucru o face să fie mai receptivă la Corneliu Dobrițoiu decât la Traian Băsescu și slugile sale, generalul SRI Florian Coldea și generalul SIE Silviu Predoiu.
În Hunedoara, la colegiul 5 Camera Deputaților, Ioan Rus (USL) a obținut doar 47,04%, fiind secondat de Monica Iacob-Ridzi (PPDD) cu 11.686 de voturi (43,44%). Scorul îi asigură lui Ridzi un nou mandat prin redistribuire. Monica Iacob-Ridzi a fost președinte al organizației de Tineret a Partidului Democrat-Liberal și cea care în calitate de ministru al Tineretului a făcut-o europarlamentar pe EBA, fiica preşedintelui Traian Băsescu. Drept mulțumire, PDL-ul i-a pus în cârcă sumele cheltuite în campanie de EBA, fiind trimisă în judecată și exclusă din PDL. Monica este soția lui Tiberiu Iacob-Ridzi, primar al municipiului Petroșani, încă președinte al PDL Petroșani și omul care a sprijinit-o să obțină actualul mandat de deputat.
Odată cu pierderea sprijinului serviciilor de informații, Traian Băsescu știe că acestea vor refuza să mai presteze așa-zisele „operațiuni speciale” pentru îmbogățirea mafiei patronate de el, în calitate de șef al CSAT.
Atâta timp cât UE a ignorat voința a 8,5 milioane de români care s-au prezentat la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din partea UE poporul român nu se poate aștepta la nici o schimbare de atitudine, cu atât mai puțin la nici o mână de ajutor. Statutul României e unul de țară second hand a UE, care are doar obligația de a cotiza, fără a i se permite să aibă și drepturi (să beneficieze de o justiție imparțială, lipsită de corupție, să i se permită exploatarea propriilor bogății naturale, să acceadă în spațiul Schengen sau să atragă și fonduri destinate dezvoltării economice).
În cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat recent pe Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce. Probabil ca o recunoaștere a susținerii fățișe a lui Băsescu și a opiniei însușite de Departamentul de Stat al SUA că Ponta și Antonescu încălcau Constituția și anihilau instituții ale democrației, prin referendumul pentru demiterea președintelui, din vară. S-a spus atunci că era ultima activitate la care oficialul american participa, el fiind la finalul mandatului său în România.
Iată că la 2 zile după alegerile parlamentare din România, Gitenstein și-a prelungit șederea și a venit precipitat, la prima oră a dimineţii, la Palatul Victoria, scopul vizitei fiind acela de a discuta ”subiecte de interes comun" cu premierul Victor Ponta. ”Nasol moment, mișto colivă” ar spune revoluționarul Nicolae Dide. Poate că a sosit vremea, ca românii să înțeleagă că trebuie să pună punct distrugerii dirijate de SUA, a tot ceea ce poporul nostru a creat în epoca Ceaușescu, sub pretextul că așa ne învață ei, americanii, democrația.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu