miercuri, 19 decembrie 2012

Rusia este pregătită de Apocalipsă


2012 конец света армагиддон
Colaj Vocea Rusiei

Potrivit sondajelor de opinie, circa 12% din ruşi cred în sfârşitul lumii care poate fi în această vineri. În unele regiuni, mai ales în Siberia şi Extremul Orient, oamenii au început să facă pregătiri temeinice aprovizionându-se cu produse de primă necesitate.

De exemplu, la Tomsk a fost pus în vânzare aşa numitul „set apocaliptic” din care fac parte un pachet cu hrişcă, o cutie de conserve de carne, o conservă de peşte, lumânări, chibrituri, un pix şi un caiet, iod, aspirină, săpun şi, bineînţeles, votcă. Setul se bucură de foarte mare popularitate.
Psihologul Irina Lukianova, specialist în Gestalt terapie, a acordat un interviu Vocii Rusiei şi a explicat cauzele isteriei în masă.
„O atenţie deosebită faţă de data 21.12.12 îi face pe oameni să conştientizeze faptul că nu suntem nemuritori. Noi rămânem faţă în faţă cu temerile noastre şi ne ciocnim de probleme existenţialiste importante: Ce va fi după moarte? Ce vom lăsa în urma noastră? Ce poate fi lăsat dacă vom muri cu toţii? Pentru ce să continuăm activitatea noastră obişnuită, să mergem la lucru, să demonstrăm ceva cuiva, dacă în final lumea nu va mai exista?”
Aici se ascunde piatra de căpătâi a întregii isterii în jurul Apopcalipsei: criza sensului vieţii care se poate transforma într-o psihoză în masă şi panică dacă nu este înţeles cum trebuie, iar în cazul unui individ poate duce la o stare depresivă, pierderea voinţei de a trăi.
La diferiţi oameni, apropierea Apocalipsei poate provoca reacţii diametral opuse. Unii se grăbesc să-şi plătească creditele la bancă, să-şi plătească datoriile, să ceară iertare celor dragi, în unele cazuri să se spovedească.
Alţii, dimpotrivă, încearcă să ia de la viaţă tot ce se poate. În multe bănci ruseşti au crescut cererile de acordare a creditelor. Oamenii pleacă în vacanţe de iarnă care sunt prea scumpe pentru buzunarul lor, sar cu paraşuta, încep activităţi la care, mai înainte, nu s-au gândit niciodată.
Iată opinia Irinei Lukianova: „Există un al treilea grup de oameni, majoritatea conaţionalilor noştri aparţin acestui grup. Sunt luptătorii. Oamenii sunt pregătiţi să înfrunte „apocalipsa” şi astfel să dovedească că sunt gata să lupte cu „sfârşitul lumii” până la capăt”.
Pare să fie adevărat, mai ales că în ultimele luni şi-au intensificat activitatea multiple companii pregătite să-i ajute pe „luptători” să înfrunte vremurile ce vin.
Ziua de vineri va dovedi dacă va veni sau nu sfârşitul lumii. Până atunci vom urmări cu atenţie evenimentele din lume şi vom pregăti cadourile de Crăciun şi Anul Nou.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu