duminică, 30 decembrie 2012

Sunt duhuri în casa ta?


Spirite, duhuri, fantome, case bântuite... Sună sinistru și înfricoșător. Totuși, nu ar trebui să le privim cu teamă. Dacă, în filme, sunt prezentate ca surse de rău, în viața reală, ele pot fi chiar protectoare.

Fiecare dintre noi a trecut, la un moment dat, prin suferința trecerii în neființă a unei persoane dragi. Există chiar și legende potrivit cărora sufletele trecute în lumea cealaltă ar mai poposi printre noi o vreme, timp în care încearcă să-și facă simțită prezența în diferite moduri. Nu puțini sunt aceia care spun că, la scurt timp după pierderea unei ființe apropiate, au simțit că sunt în compania cuiva în aceeași încăpere, fără să mai fi fost cineva prezent. Sunt și povești referitoare la senzația de atingere. Ba chiar unii spun că au simțit mirosuri specifice sau adieri ușoare. Deși sunt privite drept legende, toate mărturiile au un punct comun, ce pare să nu aibă nicio legătură cu autosugestia, prezența spiritelor.

De ce sunt printre noi

Printre obiceiurile păstrate din străbuni, după ritualul de înmormântare, este și acela de a lăsa în camera răposatului un pahar cu apă și o felie de pâine sau un blid cu mâncarea preferată a aceluia. Se spune că, până la slujba de 
40 de zile, sufletul merge prin locurile lui dragi, să-și ia adio. Pe de altă parte, cei ce şi-au găsit sfârşitul în accidente, în mod violent sau au fost ucişi, nu-şi dau seama că au trecut în nefiinţă. De aceea, încearcă în fel şi chip să-şi facă simţită prezenţa. Aceste entităţi sunt cunoscute ca spirite legate de Pământ. Ele nu au reuşit să vadă lumina şi să o urmeze în lumea de dincolo. Prin urmare, continuă să-şi petreacă zilele printre cei dragi, refuzând cu încăpăţânare să plece, convinse fiind că sunt încă vii. De aceea, când dau semne, nu trebuie privite cu spaimă, ci trebuie ghidate către lumina veşnică, către calea spre lumea de dincolo.

Aşa îţi arată că sunt în preajmă

O uşă scârţâie sau se trânteşte dintr-o dată, simţi o boare în preajmă... 
Îţi zici că s-a făcut curent, deşi îţi dai seama că nu avea de unde. În plus, nu e nimeni în casă. Nu te speria! Semnul crucii şi o rugăciune spusă în gând pot face minuni pentru starea ta de spirit. Mai mult, e bine ca în orice casă să existe mereu la îndemână un pic de tămâie şi apă sfinţită. Căci nu se ştie niciodată când...
...animalul de companie se agită. Urmăreşte un punct fix, aparent imaginar, se agită, scoate sunete ciudate şi nu se linişteşte nicicum. Poate deveni chiar agresiv cu propriii stăpâni şi încearcă din răsputeri să le transmită ceva. Spiritele găsesc o cale de comunicare cu animalele de companie şi le folosesc drept mesageri.

...auzi şoapte, melodii. Nu trebuie să te gândeşti că ai luat-o razna. E posibil ca spiritul legat de Pământ să fie însoţit de altele. Nu te mira dacă, în timp ce asculţi un cântec, gândul fuge brusc la cineva decedat. Poate că vor să te prevină în legătură cu un eveniment ce va să vină. Aşa că e mai bine să le mulţumeşti şi să fii atentă la mesaje.

...pocneşte mobilierul, trosnesc electrocasnicele. E firesc ca lemnul să se contracte la deviaţii de temperatură. La fel se întâmplă şi cu aparatele din casă. Dar, când becurile pâlpâie fără motiv, imaginile de pe televizor sunt bruiate brusc, fără ca vecinii să umble la cablu, radioul porneşte singur, la ore fixe, fără să fi fost astfel setat, atunci înseamnă că un duh sălăşluieşte printre noi.

...se stinge candela. În popor, se spune că e semn rău. Se mai întâmplă ca flacăra să fie deranjată de câte o adiere, chiar dacă nicio sursă de vânt nu a fost în preajmă. Când se stinge de tot, e bine să împrăştii apă sfinţită în casă şi să tămâiezi locuinţa. Ai grijă mereu să fie camerele cât mai luminate, cu lumină naturală.

..sună telefonul. 
Există şi relatări referitoare la primirea unor apeluri telefonice şi chiar a unor mesaje din partea unor persoane decedate. Sunt fenomene inexplicabile, dar se întâmplă.

...stă ceasul. 
Mulţi au experimentat starea de uimire, când au observat că ceasul de perete s-a oprit exact la ora la care şi-a dat sufletul cineva drag. Apoi, la fel de straniu, după o vreme, a pornit din nou. 

...îţi merge rău. Simţi mereu nevoia de a fi într-un loc anume. Depresia care a pus stăpânire pe tine nu dispare nicicum. Totul merge din rău în mai rău şi pe orice pui mâna strici. Te simţi bolnav şi nimeni nu găseşte o explicaţie. E indicat să faci o sfeştanie în casă şi să mergi să stai de vorbă cu un preot duhovnic.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu