luni, 10 decembrie 2012

Ţara care a reintrodus sclavia. Angajaţii NU au voie să îşi dea demisia pentru că se aleg cu dosar penal


Libertate şi egalitate în drepturi sunt doar concepte idealiste ale unor ţări care se vor a fi democratice. Sclavia, atât de detestată, pare a se fi reinstaurat în Belarus, acolo unde angajaţii de la stat nu pot părăsi locul de muncă.

Cei care se încumetă să facă acest lucru se pot alege cu dosare penale. Cauza acestor măsuri radicale o constituie valul de concedieri şi plecări “pentru un trai mai bun” în străinătate.

“Pregătiţi decretul: până la încheierea modernizării întreprinderilor interzicem orice concedieri de la locurile de muncă. Angajatul nu poate pleca fără acordul şefului” - a declarat preşedintele Aleksander Lukaşenko, vizitând recent fabrica de stat Borisevdrev din Borisev, care produce articole din lemn, informeaza antena3.

De cei care vor încălca dispoziţia, se va ocupa MAI. Vor fi trimişi la munci forţate (ceea ce înseamnă îngrădirea parţială a libertăţii), iar după ispăşirea pedepsei vor fi obligaţi să se întoarcă la locul vechi de muncă. În situaţiile conflictuale, singura instanţă la care poţi face reclamaţie este guvernatorul regiunii.
Deocamdată, interdicţia se referă numai la întreprinderile de prelucrare a lemnului, dar curând va cuprinde şi alte ramuri ale industriei. Şi deşi proiectul decretului respectiv încă nu a apărut, directivele lui Lukaşenko suntr obligatorii începând din această lună, scrie RADOR.
sursA: antena3.ro
          gandeste.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu