luni, 4 februarie 2013

O invatatura periculoasa - Mesaj de la Neale Donald Walsch


Mesajul pe care multi ani , invatatorii spirituali l-au transmis, cum ca "va creati propria realitate", poate fi o invatatura daunatoare, daca nu este foarte bine explicata.



Doua lucruri trebuie sa stiti despre invatatura "va creati propria realitate":



(1) Mai intai, trebuie explicat ( asa cum am mai facut-o de cateva ori ) ca voi nu "creati" nimic, doar, observati si va amintiti de existenta a ceea ce, apoi, prin focusare, aduceti in fata ca o "manifestare" din Campul Infinitelor Posibilitati care este Întotdeauna Acum/Întotdeauna aici. Ceea ce creati este Realitatea voastra interioara a acestei manifestari. În acest sens afirmatia "Va creati propria realitate" este adevarata

(2) În al doilea rand, trebuie sa intelegeti ca pana si ceea ce numim act al "creatiei" Evenimentelor Exterioare din viata noastra, nu este ceva ar putea sa-l faca cineva de unul singur. Nici un Eveniment Exterior din Lumea Fizica nu este creat de un singur individ. Asa ceva este imposibil.



Aceste doua mici puncte, nu sunt puncte "mici" deloc. Intr-adevar, nu au o importanta mica. Pentru ca avand aceasta uriasa intelegere suntem eliberati de stresul mental si emotional, de frustrare, de presiune si de problemele de care ne imaginam ca suntem responsabili pentru ceea ce se intampla in lume, sau, daca conteaza, in viata noastra personala. Beneficiem si mai mult, pentru ca acestea sunt unelte cu care putem trece printre aparente, integrandu-le cu usurinta in experienta noastra pamanteana.


Asadar, sa aruncam o ultima privire asupra acestor doua puncte. Vom discuta Punctul #1 acum, iar Punctul #2, saptamana viitoare.



Punctul numarul 1:

Din moment ce tot ceea ce a fost, este sau va fi vreodata, ESTE ACUM, actul purei creatii este imposibil. Ceea ce noi numim "creatie" este de fapt un act de constientizare. Este actiunea de a deveni constient de o portiune particulara din Ceea Ce Este.


Constientizarea este dobandita prin centrarea atentiei asupra a ceva. Vedeti ca ceva este acolo, dar daca recunoasteti ceea ce este acolo ca si cum vedeti acel ceva pentru prima oara, vazandu-l, se poate produce impresia ca voi l-ati pus acolo.

Aceasta este iluzia numita "creatie".



Asa cum m-am straduit de multe ori sa atrag atentia, exista doua feluri de Evenimente in experienta noastra pe aceasta planeta. Exista Evenimentele Exterioare, din Lumea Fizica, si Evenimentele Interioare, care sunt din Lumea Metafizica. Mai simplu spus, exista ceea ce se intampla, si exista ceea ce credem noi ca se intampla.


Cei mai multi oameni nu constientizeaza miscarea lor printre momentele vietii lor, in acest fel. Totusi, in mod precis, aceasta este calea pe care mergem in toate zilele (vietii) noastre.


Mai intai, ceva se intampla. fie ca facem noi ceva, sau ceva se intampla in jurul nostru. Apoi, ne gandim la ceea ce s-a intamplat. Gandul nostru urmeaza aparitia (a ceea ce s-a intamplat) atat de repede, ca in general, cele doua se topesc unul in celalalt. Ne imaginam ca Evenimentul Exterior si Evenimentul Interior sunt Acelasi Eveniment.


Nu sunt. Şi acesta este unul din marile secrete ascunse umanitatii. Nu ni s-a spus despre aceasta la scoala. Nu am fost informati de catre societatea noastra. Nu ni s-a expus acest secret de catre cultura obisnuita. Nimeni nu vrea ca noi sa stim aceasta. De ce? Pentru ca daca cunoastem aceasta, dintr-o data avem control complect asupra realitatii. Şi acesta este ultimul lucru pe care societatea noastra doreste sa-l avem.


Cum ar putea o societate, ca grup, sa fie controlata, daca fiecare membru al societatii are control individual complect asupra propriei realitati? Scopul fiecarei societati totalitare, deci, este sa te opreasca sa gandesti tu insuti, gandind pentru tine, si sa te convinga sa adopti gandirea sa, in loc de a ta personala.

Prima Libertate nu este "libertatea de a vorbi". Prima Libertate este Libertatea de a Gandi.



Întotdeauna tineti minte asta.



Şi aceasta este Libertatea pe care nimeni, niciodata nu v-o poate lua. Aceasta va face Fiinte Divine. Aceasta va face Suverani in propriul dumneavoastra Regat. Aceasta va face "Dumnezeu". Pentru ca voi, intr-adevar, aveti puterea de a "va crea propria realitate", interioara, asupra Evenimentelor Exterioara.


Puteti gandi, orice doriti sa ganditi despre ce se petrece in jurul vostru, despre ce se intampla in viata voastra; chiar si despre un viitor pe care imaginatia voastra il creeaza.


Gandurile voastre sunt unelte puternice, si nimeni nu va poate impiedica sa le folositi. Nelson Mandela a dovedit aceasta in timpul celor 26 de ani de incarcerare de catre ticalosul regim minoritar alb care a controlat atat de mult timp Africa de Sud. St. Joan (cunoscut si ca Joan of Arc) a dovedit aceasta in timpul persecutiei franceze. Şi Isus a dovedit aceasta in toata a doua jumatate a vietii Sale.


Şi altii au dovedit-o. Winston Churchill a dovedit-o cand Evenimentele Exterioare produse de fortele aeriene naziste l-ar fi facut sa creada ca Anglia este condamnata.


Jonas Salk a dovedit-o cand lumea stiintifica medicala dorea sa-l faca sa creada ca nu exista medicament pentru Poliomielita.


Martin Luther King Jr., Betty Friedan, Gloria Steinem si Harvey Milk au dovedit-o cand societatea americana spunea ca negrii, femeile si homosexualii nu sunt egali cu barbatii albi heterosexuali, si deci, sa nu li se dea drepturi egale, sanse egale, sau plata egala.


Şi voi o dovediti de fiecare data cand decideti ca Întelepciunea Conventionala despre orice se intampla, poate fi gresita, sau macar incompleta, si voi, doar voi decideti ce este Real si Adevarat pentru voi.


Faceti aceasta folosind Mecanica Mintii. Astfel creati Realitatea voastra interioara. Este o masinarie atat de complicata, incat nu vi-o pot descrie aici. Foarte, foarte tare va recomand sa gasiti o copie a cartii When Everything Changes, Change Everything (Cand totul se schimba, schimba totul), si sa o cititi de la inceput, la sfarsit. Luati-va notite, subliniati si marcati cu markerul galben, pasajele cele mai puternice si pertinente.


Luati cartea si cititi-o acum. schimba vieti peste tot in lume.


(Încerc sa mai vand inca o copie a cartii ce am scris-o? Nu. Mai mult de 7,5 milioane de coipii ale cartilor ce le-am scris daja s-au vandut. Nu mai am nevoie sa mai vand. ceea ce sper sa fac este sa va ajut sa va schimbati vietile. Sper sa va ofer ceva ce va va deschide o portita spre aceasta.)


Vom explora punctul #2 aici, saptamana viitoare. pana atunci, va doresc tot binele pe drumul vostru.
Va imbratisez si va iubesc,

Neale


Sursa: esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu