vineri, 1 martie 2013

Ce s-ar putea întâmpla cu planeta Marte, în 2014. Acest scenariu îi înfioară chiar şi pe astronomi


Ce s-ar putea întâmpla cu planeta Marte, în 2014. Acest scenariu îi înfioară chiar şi pe astronomi
Foto: universeandplanets.blogspot.com
O descoperire recentă a astronomilor de la Siding Spring Observatory, Australia, arată că planeta Marte ar putea fi lovită de o cometă, în 2014. Potrivit simulărilor efectuate pe calculator, cometa denumită C/2013 A1 va ajunge în dreptul Planetei Roşii la data de 19 octombrie 2014, informeazănews.discovery.com.

Cometa care ar putea să zdrobească planeta Marte provine din Norul Oort - o regiune ipotetică din jurul Sistemului Solar care ar conţine miliarde de nuclei de comete care au fost expulzaţi din Sistemul Solar primordial, în urmă cu miliarde de ani.

Cât de probabil este un impact în data de 19 octombrie 2014? Conform calculelor publicate de Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA, cometa C/2013 A1 va trece la aproximativ 101.000 km de Marte. Cu toate acestea, îngrijorarea persistă şi asta din cauza datelor insuficiente cu privire la dimensiunea corpului ceresc. 

Cometa a fost descoperită de Robert Mc Naught, de la Siding Spring Observatory, Australia, pe 3 ianuarie 2013. Odată descoperită, astronomii de la Catalina Sky Survey din SUA i-au studiat traiectoria, folosindu-se de date retrospective din sistemul de monitorizare. 
Sursa: www.antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu