vineri, 29 martie 2013

Clasa politică, adevărata piatră de moară legată de gâtul poporului român


Национальный день Румынии Румыния флаг 2012 ноябрь коллаж
Colaj: Vocea Rusiei
Vă supunem atenţiei un comentariu al cititorului nostru, domnul Marian Rădulescu, despre clasa politică din România.
"Imediat după convenţia PDL soldată cu înfrângerea Elenei Udrea, Traian Băsescu, supărat de "eşecele" favoritei sale, menţiona în declaraţia sa televizată că "nu este o piatra de moară" la gâtul acestui partid. Imediat mi-a scăpat următoarea exclamaţie: "Băsescule, eşti o piatră de moară legată de gâtul poporului român!" Noroc că nu m-a auzit decât televizorul! Nu că mi-ar fi fost frică de acest personaj, ci pentru faptul ca afirmaţia mea era total greşită. Iată afirmaţia corectă: toată clasa politică postdecembristă din România este adevărată piatră de moară legată de gâtul poporului român. Pentru că această clasă politică nu a făcut nimic pentru progresul României de la 1990 încoace. Mai rău, prin toate acţiunile sale, a transformat România dintr-o ţară independentă într-una aservită puterilor occidentale. Iar poporul român a devenit, în urma metodelor perverse de manipulare, o masă umilă de slugi, care umblă de colo-colo prin Uniunea Europeana în căutarea unor surse de câştig, oricare ar fi ele.
La prima vedere, vina pentru această situaţie dezastruoasă o poartă indivizii grupaţi sub "faldurile portocalii" ale PDL. Toată lumea îi ştie: inculţi, agramaţi (celebri prin reinventarea gramaticii limbii române cu termeni ca "succesuri" sau "eşece"), dar cu o nesimţire si un tupeu fără margini. Aceste două "virtuţi", plus agresivitatea verbală, au făcut ca aceşti indivizi să-şi anihileze adversarii politici şi să treacă în poziţiile de conducere de parcă acestea le-ar fi aparţinut de când lumea. Iar faimoasele lor realizări în procesul de "modernizare" al statului sunt prea bine cunoscute; tocmai de aceea populaţia României a votat pentru plecarea acestor indivizi din fruntea ţării. Însă faptul că USL nu face nimic pentru scoaterea ţării din marasmul în care se află, ba mai mult, se află într-o "coabitare" suspectă cu preşedintele Băsescu, dă serios de gândit tuturor oamenilor oneşti care mai au un dram de luciditate. Iar concluzia este următoarea: toată clasa politică, indiferent că este de dreaptă, de stânga sau de centru, are un singur ideal: jaful ţării şi pauperizarea poporului, închinarea acestora puterilor occidentale. Din tot acest târg infam, politrucii români obţin o îmbogăţire rapidă, iar Occidentul obţine o Românie sărăcită, deposedată de ultimele resurse ce le mai are, precum şi o populaţie disperată, în stare să facă muncile cele mai mizerabile şi prost plătite. A, să nu uit: şi un teritoriu supus dezmembrării, conform intereselor de moment.
Faptul că situaţia economică şi socială a României se deteriorează rapid pare să nu-i impresioneze prea tare pe politrucii noştri. Scandalurile ce nu se mai termină, tot circul din zona justiţiei, anchetele procurorilor DNA menite să intimideze adversarii politici, vor, parcă, să mascheze nemulţumirea surdă a poporului ce riscă să atingă pragul de explozie. Lipsa locurilor de muncă, creşterea taxelor şi impozitelor, a preţurilor utilităţilor pentru marea majoritate a populaţiei, în timp ce aleşii neamului se lăfăie în lux şi huzur, sunt tot atâtea elemente ce pot constitui detonatorul unei explozii sociale. Protestele salariaţilor de la Oltchim, de la Arpechim, de la Mechel, ne arată că oamenii nu mai pot răbda şi nu acceptă pierderea locurilor de muncă, atâtea câte au mai rămas. Întreprinzătorii privaţi autohtoni (sectorul IMM) suportă tot mai greu birurile mari impuse de guvern, tracasările la care sunt supuşi de către aparatul de stat (ameninţări cu insolvenţa, cu dosare penale pentru faptul că nu mai pot plăti birurile aşa cum s-ar dori) dar rabdă acest calvar întrucât nu au altă alternativă. Majoritatea lor sunt oameni trecuţi de 40 ani, pe care "societatea democratică" îi condamnă la marginalizare şi moarte lentă.
La această situaţie dramatică trebuie aplicate soluţii rapide şi eficiente care să oprească acest proces de cădere liberă. Cine trebuie să o facă? Guvernul şi opoziţia, adică această clasă politică vinovată integral de dezastrul pe care l-a provocat ea însăşi. Ce fac aceştia? Gargară ieftină, retorică deşartă pe toate canalele media, ocolind cu o abilitate dubioasă adevăratele cauze ale situaţiei de fapt precum şi soluţiile ce se impun.
La ceasul la care scriu aceste rânduri, tocmai s-a desfăşurat la postul TV Antena 3 emisiunea "La ordinea zilei", realizată de Dana Grecu. Problema dezbătută: crearea locurilor de muncă. Emisiunea a avut ca punct de pornire protestele de la Oltchim, precum şi prezentarea punctului de vedere al preşedintelui Băsescu faţă de aceste proteste şi a soluţiei "geniale", oferită de acesta viitorilor şomeri (de a servi un ceai favorizaţilor sorţii ce schiază pe pârtiile de la Voineasa). Bineînţeles, noţiunea prezidenţială de ceai înseamnă o duşcă babană de "Johnny Walker", generatoare de idei novatoare! Ei bine, dezbaterea pe tema locurilor de muncă a fost o "învârtire in jurul cozii", fără nici o soluţie concretă! D-na Maria Grapini, ministru pentru IMM, persoana cea mai autorizată să discute această problemă strâns legata de existenţa şi dezvoltarea IMM-urilor, a avut o prestaţie dezamăgitoare. Toată expunerea dumneaei s-a axat numai pe moştenirea guvernării anterioare, pe problematica proiectelor pentru fonduri europene, pe circuitul birocratic din ministerul pe care îl conduce. Nu a pomenit nimic despre impozitarea excesivă a forţei de muncă, despre faptul că băncile nu au acordat şi nu acordă credite de investiţii şi pentru rulajul activităţii curente pentru IMM, de alte probleme specifice pe care domnia sa le cunoaşte foarte bine. Fac o paranteză: ştiu că d-na Grapini poate găsi soluţii rapide şi eficiente la probleme dificile. Cunosc acest lucru din colaborarea pe care întreprinderea la care lucram a avut-o cu "Pasmatex" Timişoara, unde dânsa a fost director general. Mă întreb: de ce nu o face şi acum, ca ministru?
Cel mai mult s-a apropiat de esenţa problemei d-l Ilie Şerbănescu. Domnia sa a spus deschis: "Nu se pot crea locuri de muncă atâta timp cât nu ieşim din litera directivelor FMI, a cărui politică este una de tăieri, nu de investiţii!" Pentru această afirmaţie, d-l Şerbănescu s-a contrat un pic cu Victor Ciorbea, fost prim-ministru, actualmente avocat; aşa se explică faptul ca acesta din urmă a devenit "avocatul" FMI, afirmând că trebuie să existe un for care trebuie să controleze totul. Ar fi trebuit să intre în pământ de ruşine, întrucât în timpul mandatului său de premier s-a început demolarea industriei româneşti şi seria marilor privatizări dubioase!
Românii nu pot aştepta nimic bun de la această clasă politică. Aceasta este hotărâta să-şi ducă planul până la capăt: să ne vândă cu totul Occidentului. Românii trebuie să-şi adune forţele pentru a-şi elibera grumazul de povara acestei veritabile pietre de moară. Odată eliberaţi, trebuie să-şi aleagă lideri curajoşi, verticali, care să reconfigureze întreaga politică externă a ţării. Să iasă de sub vasalitatea impusă de UE şi SUA, să dezvolte relaţii de colaborare cu Rusia, implicit cu zona CSI şi grupul BRICS. Pe această bază, să încheie tratate, acorduri economice, aceasta însemnând recâştigarea unei pieţe pe care am avut-o cândva.
Având această piaţă, se poate trece la reactivarea întreprinderilor care au scăpat de distrugere, de jaful privatizării, precum şi la înfiinţarea altora noi. Cu capital românesc, fireşte, excluzând intrarea transnaţionalelor. Fiindcă veni vorba, trebuie ca transnaţionalele deja existente să plătească impozite ca toţi agenţii economici, nu numai ceea ce le convine! Nu vor, n-au decât să se care, dar fără active, care vor trece în proprietatea statului. Se impune şi existenţa unor întreprinderi cu capital integral de stat, care, pe lângă faptul că dau naştere unor locuri de muncă sigure, contribuie la alimentarea bugetului de stat cât şi pentru asigurări sociale. Astfel s-ar reduce presiunea fiscală aplicată pe firmele private, impozitele cu forţa de muncă s-ar reduce la valori rezonabile, permiţând angajarea "cu carte de munca", adică mult-dorita şi mult-aşteptata creare de noi locuri de muncă!
În concluzie, această ţară şi acest popor trebuie să aibă o atitudine demnă în faţa marilor puteri, să-şi urmărească interesul naţional şi să se comporte în structurile mondiale ca parteneri, nu ca slugi! Numai aşa se poate reuşi!"

Sursa: romanian.ruvr.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu