miercuri, 10 aprilie 2013

Europa e în colţ



Europa se adânceşte în criză, în timp ce nu exista semne care să arate că se doreşte o soluţie corectă pentru eliberarea europenilor din închisoarea nevăzută a sistemului financiar artificial al zonei euro.

Portugalia declară neconstituţionale măsurile de austeritate

Curtea Constituţională de la Lisabona a declarat neconstituţionale o parte din măsurile de austeritate pe care FMI şi zona euro le impun guvernului portughez pentru a acorda împrumutul necesar ţării să nu se prăbuşească financiar.

În aceste condiţii, proiectul european se confruntă cu mai multe fronturi de război pentru a supravieţui: Portugalia, Italia, încrederea în obligaţiunile europene, pierderea de capital, şi ascunderea adevărului în mass-media.

Primul ministru portughez Pedro Passos Colho a avut o întrunire extraordinară cu întregul cabinet de miniştri sâmbăta trecută (6 aprilie 2013) ca urmare a neconstituţionalităţii a 4 din cele 9 măsuri de austeritate impuse de FMI şi UE pentru a trimite bani în Portugalia. Luni dimineaţa, deşi opoziţia îi cerea demisia, Coelho încă purta discuţii urgente cu preşedintele ţării.

Italia rămâne incertă

În ciuda a numeroase zvonuri că în Italia preşedintele va media numirea unui guvern "tehnocrat" condus de... "păpuşa Illuminati" Mario Monti, se pare că această soluţie nu mai este de actualitate.

Între timp, situaţia devine din ce în ce mai gravă, luând în considerare exodul de capital care se grăbeşte să părăsească zona euro, aşa cum aflăm din numeroase articole publicate în mediul financiar: "exodul de capital a fost suficient de masiv încât să devalorizeze moneda euro cu 0,5 % în fiecare zi", şi "Banca Centrală Europeană a intervenit pe burse inundând piaţa cu stive de bancnote euro noi tipărite". "Se preconizează un exod de capital din zona euro de 200 milioane USD în fiecare lună".

Publicaţiile financiare americane afirmă că cererea de bancnote de 100 USD este în creştere datorită faptului că europenii "le îndeasă sub saltea", dorind să demonstreze că occidentul încă iubeşte dolarii, şi că viitorul Europei devine din ce în ce mai nesigur...

Mario Draghi a declarat săptămâna trecută că Europa va face o întoarcere de 360 de grade (!) în ce priveşte măsurile excepţionale din Cipru, dorind să sublinieze că a fost un caz special care va rămâne izolat şi nu va fi generalizat.

Cazul "Cipru" se va repeta "pe bandă rulantă"

Cu toate acestea, pentru a risipi orice urmă de îndoială, comisarul european Olli Rehn a declarat sâmbăta trecută că modul de "soluţionare" a crizei din Cipru va fi instituţionalizat sub forma unei directive Europene! Care va fi obligatorie pentru toate ţările UE...

Rehn a afirmat că, deşi Cipru a fost un caz special, "viitoarea directivă va statua faptul că deponenţii şi investitorii bancari vor fi primii care vor fi obligaţi să suporte măsurile de salvare în cazul unei restructurări a instituţiilor bancare sau a falimentului bancar".

Până când mass-media va catadicsi să comenteze declaraţiile lui Rehn pe acest subiect, Comisia Europeană (guvernul "de facto" al UE) pune la cale noua directivă pentru siguranţa bancară ce va cuprinde răspunderea investitorilor şi a deponenţilor în toate statele membre ale UE.

Această directivă este deja cunoscuta sub numele (frumos împachetat) de Directiva de Reconciliere Bancară, şi impune regula că atât banii investitorilor cât şi cei ai deponenţilor să fie folosiţi pentru a "salva" banca aflata în faliment (datorită acordării de credite "toxice" - acele credite care nu mai pot fi recuperate de bancă).

Există deja unele semne bizare ce arată că mass-media oficială ocoleşte cu mare grijă orice informaţie care acuză pe Marii Hoţi Legiuitori din Europa. Iată mai jos ce înştiinţare am găsit la NBC pe una din paginile lor în care publicaseră un articol al carui conţinut se poate încă ghici din titlu:



Concluzia: EU-naticii sunt în colţ. De acum încolo se poate petrece orice. Şi probabil se va petrece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu