sâmbătă, 20 aprilie 2013

Intregul sistem al zonei euro se află in pragul falimentului


Analistul politic Lawrence Freeman afirmă într-o emisiune la postul de televiziune Press TV ca agitaţia creată de recenta criză bancară din Cipru demonstrează faptul că „sistemul euro” a eşuat complet şi că el se află în realitate într-o stare de faliment nedeclarat.
Comentariile lui Freeman vin să întărească declaraţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că această criză a arătat întregii lumi fața adevărată a instituţiilor financiare actuale. El a arătat că acestea nu mai sunt demne de încredere, dând astfel de înţeles că a venit timpul pentru o schimbare majoră la nivel internaţional în ceea ce priveşte sistemul financiar şi economic. Vineri, 6 aprilie 2013, Vladimir Putin a oferit un interviu televiziunii germane de stat ARD, în care a acuzat liderii ciprioţi şi pe cei ai Uniunii Europene de subminarea încrederii populaţiei în băncile europene prin taxarea cu un anumit procent a depunerilor bancare ale populaţiei, ca parte a înţelegerii de ajutor financiar pe care Ciprul îl primeşte de la UE.
Practic vorbind, afirmaţiile preşedintelui rus nu spun nimic nou, deoarece furtul conducerii UE din conturile cetăţenilor reprezintă deja un fapt unanim cunoscut, care totuşi a fost impus populaţiei. El reprezintă însă un cutremur major în încrederea şi răbdarea oamenilor, ceea ce face ca în prezent situaţia financiară şi economică în zona euro să fie precum nisipurile mişcătoare. Press TV, care reprezintă prima agenţie de ştiri iraniana ce emite în limba engleză la nivel internaţional, prezintă un scurt interviu cu Lawrence Freeman asupra acestor aspecte, ce poate fi urmărit aici:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu