miercuri, 26 iunie 2013

Mai este România un stat suveran?! partea II


Schizofrenie pură sau corupție crasă?!

Fermierii: impozitul agricol îi va extermina pe micii agricultori
Varanul Dan Felix Voiculescu, tătucul micului mafio-capitalist de la Agricultura,este cel mai rapace cumpărător de terenuri din România după Porumboiu.
Dan Felix Voiculescu, a cărui pasiune pentru pământ este cunoscută, fiind deja cercetat într-un dosar de înșelăciune în acest sens, este, se pare, un neocapitalist cu acte în regulă. Adică, ia de la săraci, comasează, şi dă la bogați. Potrivit surselor din piața, Voiculescu, părintele spiritual al schnautzerului de la Agricultura, domnul Daniel Toxic Constantin, îşi trimite echipe de agenți pe la micii fermieri din ţară cu care negociază agresiv să le cumpere terenurile la preţuri de nimic. 
Terenuri pe care apoi să le comaseze şi să le vândă, evident, la preturi mult mai mari “fondurilor de investiții” cu care colaborează pentru vânzarea la hectar a României. În aceste condiții, nu este de mirare ca Daniel Toxic Constantin ne spune că “nu se mai poate face nimic” pentru oprirea vânzării terenurilor către străini, că “este prea târziu”, sau că “vânzarea terenurilor către străini este doar un subiect de presa”. Evident, acești lupi agresivi, extrem de ostili la adresa romanilor trebuie să-şi primească nota de plată, cu tot cu dobânda, mai devreme sau mai târziu. Preferabil mai devreme.


Cum reacționează masonii şi neocapitaliştii mafioţi la preconizata criză alimentară?
Mugur Isărescu (Guvernatorul Băncii Naţionale a României ), a venit zilele acestea cu o ipoteză-şoc, în condiţiile în care analiştii susţin că banca centrală a ratat deja ţinta de inflaţie în acest an, scrie EVZ. 
"Nu exclud ca, la începutul lui octombrie să avem o inflaţie de sub 4%, dacă preţurile la legume, cartofi, se reduc de la nivelurile exagerate de acum", a spus Mugur Isărescu, sugerând că, în una din ipotezele pe care le ia în calcul, inflaţia anuală ar putea coborî la 3,8% la începutul lui octombrie.
Acesta a spus că o inflaţie lunară similară cu cea din luna iunie, de -0,3%, nu este exclusă, in iulie, august si septembrie, în condiţiile în care vor exista corecţii la preţurile volatile, adică la legume şi fructe.
"Unii vor spune că banca centrală a fost ajutată de cartof. Vom accepta şi acest lucru", a comentat guvernatorul BNR.
Traian Băsescu – România trebuie să urmărească nu doar dezvoltarea producției agricole, ci și a industriei alimentare, mai spune președintele, mai ales că hrana se va vinde oricând. 
”Dacă va exista ceva ce se va vinde de acum și peste 1.000 de ani este hrana. Eu am convingerea că peste zece ani o să constatăm că nu se va mai cere la export ce dăm acum. Următoarea criza a lumii nu va fi cea de bani, ci de hrană, cu atât mai mult cu cât în Asia se trece tot mai mult la un sistem de alimentare apropiat de cel al europenilor sau al americanilor”, a precizat Traian Băsescu.
Cele mai mari exporturi în cel mai prost an agricol. Oare de ce?!
Am exportat cu 18% mai mult grâu şi porumb în 2012. Exporturi mai mari în cel mai secetos an din ultimii 60?! 
Marea criza alimentară care nu-i va ocoli pe romani este mult mai aproape decât ne-am putea închipui. Iar vânzarea terenurilor arabile către străini sunt ultimele cuie la coşciugul acestei nații. 
Iată un exemplu. 

Cum se face ca România a avut anul trecut cele mai mari exporturi, în condițiile în care am avut parte de unul dintre cei mai prosti ani agricoli? 

România a exportat în 2012 aproape 4,6 milioane de tone de grâu şi porumb, cu peste 18 procente mai mult decât în 2011, unul dintre cei mai buni ani, deşi seceta a înjumătăţit anul trecut producţiile acestor cereale, conform datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Din cantitatea de cereale plasată pe pieţele externe (piaţa UE şi ţările terţe), grâul şi măslinul au reprezentat 2,314 milioane tone, iar porumbul 2,272 milioane tone. Din exporturile de porumb s-au obţinut 596,5 milioane euro, iar din cele de grâu 544 de milioane euro.
Conform MADR, încasările totale din grâu şi porumb au depăşit 1,14 miliarde de euro, în perioada ianuarie – decembrie 2012, reprezentând aproape o treime din suma totală încasată anul trecut din exporturile de produse agroalimentare, care s-a cifrat la 3,9 miliarde de euro.
Anul trecut, încasările din exporturile de grâu şi porumb au crescut cu 28%, de la 888,47 milioane euro în 2011, la 1,14 miliarde euro în 2012, datorită preţurilor avantajoase de export de pe piaţa mondială.
Explicația este cat se poate de simpla. Proprietarii străini din Romania îşi duc producția în ţările de origine, indiferent daca avem un an bun sau unul prost. Sau, mai ales daca avem un an prost. În aceste condiții însăși siguranța alimentara a românilor este pusă în pericol. Evident, CSAT-ul nu este preocupat de acest fenomen pentru ca, evident, nu-l percepe ca pe o amenințare la adresa securității naționale. 
Dacă străinii vor să facă agricultură să arendeze, nu să cumpere
Agricultorii propun ca străinii care chiar vor să facă agricultură în România să poată arenda terenuri fără să fie însă şi proprietari pe acestea. O soluţie simplă, care nu contravine directivelor UE, după cum agricultorii. 
”Dacă chiar vor să facă agricultură în România, şi nu speculă, străinii ar putea să arendeze terenuri, nu să fie proprietari. Arendarea terenurilor de către străini, fără posibilitatea acestora de a le cumpăra, nu ar contrazice directivele europene din moment ce fiecare stat are mecanisme de protecţie internă – italienii contra germanilor, germanii contra francezilor, cu atât mai mult după criza din 2007 când statele au înţeles că trebuie să-şi asigure siguranţa alimentară”, afirmă Daniel Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Bacău. 


Unde dețin romanii terenuri in Europa?! E o gluma, desigur…

Aderarea României la UE a avut un singur scop – spolierea resurselor ţării. Şi ne referim, în special, aici la petrol, aur, alte resurse minerale şi teren arabil. Din câte se pare, planul de spoliere a funcționat perfect. Clica neocapitalist-masonică locală şi-a dat mâna cu gruparea internațională de crimă organizată(FMI,Banca Mondială) care a ajuns să terorizeze şi să spolieze întreaga lume. 
Ce am obținut, în schimb?! Mai nimic – romanii nu pot lucra liber niciunde în Europa, iar povestea cu libera circulație este o glumă idioată pentru majoritatea românilor, suficient de săraci chiar şi pentru a da o fuga până la mare, pe litoralul romanesc. 
În aceste condiții, dacă UE consideră că străini au cumpărat legitim terenuri în România şi că nu a fost un caz cras de concurenţă neloială, după cum apreciem noi, cum se face că românii de rând nu dețin nici măcar un hectar de teren arabil în alte ţări?! 
De ce nu lucrează românii terenuri în Germania, în Italia, în Spania, în Danemarca, dacă vorbim într-adevăr de o piața liberă, așa cum proclamă sus şi tare capitalacii UE?! Cred că sunt întrebări la care trebuie să răspundă urgent neocapitaliştii-mafioţi cocoțați în fruntea ţării. 
Poziţia României în raport cu UE

Agricultorii acuză Comisia Europeană de aplicarea unui dublu standard în relaţia cu România şi Bulgaria în raport cu celelalte state europene.

”În decembrie 2010 Comisia Europeană recomandă, la trei ani de la aderarea României la UE, doar României şi Bulgariei, să liberalizeze piaţa terenurilor agricole şi să permită nerezidenţilor să cumpere terenuri în România. Veneau cu nişte argumente de copii mici, că, vezi Doamne, străinii vor veni cu tehnologii de vârf şi va fi o adevărată revoluţie ştiinţifică. Atunci, noi agricultorii nu ne-am opus, pentru că n-am ştiut că am fost atât de proşti când s-a negociat tratatul de aderare. Spre deosebire de alte ţări europene, României şi Bulgariei le lipseşte articolul şapte din tratat cu privire la circulaţia terenurilor. Dacă nouă ni se impune să deschidem piaţa terenurilor agricole pentru străini de la 1 ianuarie 2014, nu aşa au stat lucrurile şi la alţii. Croaţilor (n. red.- Croaţia este în curs de aderare la UE) li s-a permis să prelungească tranziţia către liberalizarea pieţei terenurilor cu încă trei ani printr-o simplă notificare a Comisiei Europene. La fel şi în cazul Ungariei, care a notificat CE şi a fost prelungit termenul (n.red. -,ungurii au anunţat chiar că vor să interzică achiziţia de terenuri de către străini). Polonezii aveau negociat deja pe 12 ani de la aderare, până în 2016, deci n-au avut nevoie să notifice”, spune Ciobanu.

Schizofrenia de tip mafiot neocapitalist.

Declarații politice la 180 de grade faţă de acțiunile politice
Perversiunea criminalilor pripășiți la conducerea României pare sa nu cunoască limite. Diferențe dintre politici şi declarațiile politice a atins cel mai înalt grad de schizofrenie. Iată mai jos niște mostre:
Crin Antonescu: Agricultura şi Constituţia este prioritatea zero a României…(când nu-l ia somnul)
Băsescu: Vreau sa vad ca românii nu îşi vând pământul…(cu ochelari de soare aproape sigur)
Victor Ponta: Vom avea în continuare taxare inversă în agricultură(taxe…taxe…şi iar taxe)

Concluzie

Fermierii români susţin că lipsa de iniţiativă legislativă a guvernului USL şi în special a ministerului condus de Daniel Toxic Constantin este de neînţeles în condiţiile în care toate statele europene fac eforturi pentru a-şi proteja terenurile agricole în perspectiva preconizatei crize alimentare globale. 
Ei arată că românii şi bulgarii sunt forţaţi să permită cumpărarea terenurilor de către străini, în vreme ce altor ţări europene li se permite să se protejeze. 
Din analiza datelor statistice prezentate anterior se observă că deja o parte importantă a terenurilor agricole este deținută de cetățenii străini pe filieră masonică, ceea ce arată că există un interes în acest sens, și prin urmare, există riscul ca începând cu 1 ianuarie 2014 să se producă în România, pe fondul sărăciei, lipsei de capital și a unui sistem încurajator de creditare, un transfer masiv de proprietate către cetățenii străini, în special mafioţi sau masoni. 
Toate acestea arată că, cel puțin la acest moment, pentru cetățeanul român care nu este membru în vreo lojă masonică sau nu face parte din vreo grupare politico-mafiotă, nu există egalitate de șanse, principiu fundamental al UE, pentru acumulare de capital si dezvoltare, având în vedere că prețurile actuale ale terenurilor agricole sunt relativ mari în raport cu puterea de cumpărare, iar sprijinul acordat este mult sub cel mediu primit de fermierii din alte ţări UE. 
Un alt risc care ar putea interveni, este acela în care o parte din investitorii străini să folosească această oportunitate doar pentru a crea o piață speculativă cu terenurile agricole în România, ceea ce ar pune în pericol securitatea agricolă a statului român. 

Și în prezent cetăţenii străini pot cumpăra terenuri în România, însă prin intermediul firmelor înregistrate în România, care figurează ca persoane juridice şi care pot avea în posesie terenuri agricole. 
În lipsa unei agenţii de reglementare a vânzării terenurilor şi a unui cadru legislativ adecvat, singura şansă rămâne ca terenurile să fie cumpărate de români, însă aceştia sunt decapitalizaţi şi nu sunt sprijiniţi în niciun fel de stat, spre deosebire de fermierii străini care sunt încurajaţi de statele lor să cumpere terenuri în afara ţării de origine prin credite cu dobândă subvenţionată, fără dobândă sau chiar cu ajutorul fondurilor nerambursabile.
Așadar, considerați că este deplasat sa fie tratați ca niște teroriști, mafio-capitaliştii şi masonii care s-au tot perindat pe la conducerea României în ultimii 24 de ani?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu