miercuri, 19 iunie 2013

Traian Băsescu “vinde ţara ruşilor” sau măcar o duce în “zona gri”

Traian Băsescu "vinde ţara ruşilor" sau măcar o duce în "zona gri"
Politicianismul preşedintelui se întoarce împotriva lui
Traian Băsescu schimbă “direcţia” în care mergea România, respectiv spre Vest, ducând-o într-o “zonă gri”, potrivit propriilor lui afirmaţii.
Mostră de politicianism dâmboviţean. Încă una
Băsescu a anunţat luni seară semnarea unui memorandum cu Rusia şi mai mult a transmis că ar merge el însuşi într-o vizită în această ţară.
“Deocamdată nu am nicio invitaţie, îmi pare rău. M-aş duce (în Rusia -nr.). Dar merge ministrul de Externe săptămâna viitoare pentru o întâlnire cu ministrul de Externe Lavrov. Eu cred că sunt paşi înainte şi în intrarea şi într-o colaborare politică, nu numai economică, pentru că economic Rusia este foarte prezentă în România”, a declarat Băsescu într-o conferinţă de presă la Cotroceni, întrebat când va merge într-o vizită în Rusia.
Traian Băsescu nu era de aceeaşi părere în anul electoral 2012. Băsescu a reevaluat această ţară după ce şi-a construit o întreagă strategie electorală fluturându-le românilor sperietoarea “Rusia”.
Preşedintele şi-a construit toată campania de la referendumul de anul trecut, dar şi de la alegerile parlamentare pe această sperietoare, riscând ruperea definitivă a relaţiilor cu această ţară, şi aşa foarte reci în timpul mandatelor lui. În ajutor i-au sărit şi europarlamentari PDL, dar şi media aservită lui, care explica cum riscă românii să fie vânduţi ruşilor dacă nu îl mai susţin pe Traian Băsescu.
Cum încerca Băsescu să-i convingă pe români în 2012 să nu voteze USL. O mostră de anul trecut
 “De şapte luni auzim numai atacuri la Uniunea Europeană, la partenerii transatlantici, ori asta destabilizează drumul consolidării noastre în structurile euroatlantice şi ne pune sub semnul întrebării. Există riscul ca după aceste alegeri (parlamentare – nr.) să revenim într-o zonă gri în care să arătăm din nou că nu ştim direcţia. Asta mă îngrijorează. (…) îi chem pe toţi românii la vot pentru că votul lor va arăta direcţia. Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China». În funcţie de votul de mâine al românilor, vom înţelege ce vrea poporul, după ce iniţial a vrut Uniunea Europeană şi America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană şi America, şi nu pentru soluţii neclare la problemele României”, spunea Băsescu în decembrie 2012, înainte de alegerile parlamentare, într-un mesaj în care încerca să le explice românilor de ce nu trebuie să voteze USL.
Sursa : cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu