marți, 23 iulie 2013

Lumea se află în pragul unei "resetări" financiare la nivel global

Zvonurile care în ultima vreme sunt vehiculate tot mai insistent - fie direct, fie în mod aluziv - se referă la o iminentă schimbare a sistemului financiar mondial. Această resetare va implica, desigur, şi valuta de schimb internaţională, sistemul de valori bancare, modalitațile de tranzacţionare şi, în general vorbind, bazele comerţului mondial.



Nimeni nu oferă o dată precisă pentru acest eveniment epocal, dar foarte mulţi economişti (şi nu numai) simt "în aer" că ceva foarte important urmează să se petreacă. Din păcate, bancherii "la vârf" rămân blocaţi în vechile lor idei şi dorinţe, referitoare mai ales la faptul că "otrava mondială" - cunoscută şi ca Federal Reserve Bank of America - va continua să existe, doar pentru că ei (această elită a marilor bancheri) spun că aşa va fi. 

Mai mult decât atât, ei forţează această idee pretutindeni prin mass-media, utilizând ca factor de convingere inducerea fricii şi intimidarea teribilă. În special ei caută să convingă populaţia că nu va exista o întoarcere la valuta internaţională bazată pe valoarea aurului. 

Ne întrebam: pe ce lume trăiesc oare aceste fiinţe, al căror dispreţ faţă de omenire este incomensurabil? Elita la care ne referim pare incapabilă să iasă afară din "cutia" în care s-a închis singură cu mult timp în urmă; pare incapabilă să înţeleagă şi să accepte realitatea prezentă, pe care o trăim cu toţii, ignorând marea transformare a omenirii, ce bate deja la uşă.

Majoritatea oamenilor ştie că Federal Reserve printează dolari fără limită, trilioane de dolari, fără ca aceşti dolari să aibă vreo acoperire din punct de vedere valoric. Unde crede guvernul american că se va ajunge în acest fel? Mulţi dintre membrii acestui guvern ştiu deja deznodământul inevitabil, la fel ca şi mulţi alţi oameni care urmăresc cu atenţie evoluţia lucrurilor în diferite domenii de activitate şi mai ales în cel economic şi financiar. 

Cum va avea loc resetarea sistemului financiar actual? Să aşteptăm şi să vedem felul în care se vor desfăşura lucrurile. În orice caz, putem sintetiza cateva dintre zvonurile care roiesc prin media alternativă şi chiar prin cea oficială, deşi într-un mod mascat:

1. Federal Reserve Bank (care în mod paradoxal este o companie privată!) va fi absorbită şi preluată de către Trezoreria SUA, ceea ce înseamnă că printarea banilor şi controlul monedei americane va trece în mâna Guvernului.

2. Există un eveniment la scară globală, care se desfăşoară deja de 10 ani, numit Protocoalele Basel III (ce include şi resetarea sistemului financiar la nivel mondial). La această înţelegere au aderat până acum 198 de naţiuni.

3. Ceea ce agită apele (mai ales în ultimele zile) în legătură cu resetarea sistemului financiar mondial reprezintă de fapt doar manevre politice şi neînţelegeri la nivel înalt, care au darul de a întârzia această mişcare fundamentală pentru omenire.

4. Dolarul american, devalorizat şi lipsit de "forţă economică" datorită faptului că a fost printat în cantităţi imense, fără a avea nicio bază reală sau susţinere valorică pentru aceasta, va fi înlocuit cu valută acoperită în aur sau petrol. 

China ar dori să preia de la SUA poziţia de lider mondial în ceea ce priveşte valuta internaţională de schimb, pe care o doreşte echivalată în aur. Totuşi, fostul Secretar de Stat al SUA, Hillary Clinton a precizat în una dintre alocuţiunile ei că Iraq va deveni cea mai bogată naţiune de pe glob, datorită rezervelor sale imense de petrol, pe care le deţine. Din această cauză, ţările care au în bănci rezerve de dinari iraqieni privesc cu mare speranţă către momentul aşa-zis al "reevaluării dinarului".

Basel III (sau Al Treilea Acord Basel) reprezintă un standard global de echilibrare a funcţionării bancare. A fost aprobat de Comitetul Basel de Supraveghere a Băncilor la nivel mondial în 2010-2011 şi a fost programat să intre în vigoare între 2013 şi 2015.

5. Valoarea metalelor preţioase (aurul şi argintul) este manipulată. În prezent, preţul acestora scade vertiginos. De ce? Pentru că se ştie că urmează să se petreacă ceva cu adevărat important pentru întreaga omenire.

Prin urmare, în loc de o prăbuşire economică şi financiară - care este inevitabilă, având în vedere structura fiscală actuală dezastruoasă - va fi de fapt o resetare globală a monezilor internaţionale, pe o bază justă şi reală.

Aceste aspecte şi altele în plus au fost menţionate pe postul de televiziune Bloomberg TV cu aproape un an în urmă, pe data de 25 iulie, 2012. A fost prima dată, în istoria scurtă a televiziunii mondiale, când a fost permisă prezentarea unui astfel de punct de vedere în mass-media.



Sursa: Articol Editura Daksha

http://roaim.de.vu

2 comentarii:

  1. Nu stiu ce sa spun, nu este asa usor sa-i iei bancii private Federal Reserve Bank dreptul de a tipari bancnote, de-a lungul timpului au mai existat incercari. Trebuie inteles ca aceste banci private sunt deosebit de puternice si in trecut au santajat Statul american si de fiecare data au avut castig de cauza, pentru ca acesti bancheri nu au scrupule, ei pot finanta chiar si inmici ai SUA, dand nastere unui razboi daca va fi cazul. Deci, nu cred ca Statul poate prelua in acest moment controlul tiparirii banilor, mai ales ca marea finanta a SUA se afla in bancile private, care detin implicit si puterea de decizie si nu numai...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa spun ca nu ai dreptate din punct de vedere logic, dar aceste evenimente se vor petrece. Sa vedem in ce mod si cand!

      Ștergere