miercuri, 1 ianuarie 2014

1 ianuarie 2014 – Luna Noua in Capricorn. Reuntarea la identitati si povesti

La multi ani 2014
O Luna Noua in conjunctie cu Pluto si Mercur, pentru a incepe Anul Nou. Ce simbol puternic, pentru ceea ce vine in 2014! Graficul pentru aceasta Luna este plin de energie, extinzandu-se in multe directii diferite. Iesim in fata pentru a ne pune amprenta noastra sau ne retragem in siguranta familiara, in care deja cunoastem acceptarea? Stam pe picioarele noastre, si facem ce este mai bine pentru noi, sau cadem de acord facand un compromis si lucram impreuna cu ceilalti, pentru a produce un scenariu de tip castig/ castig (win/ win)? Ne sprijinim pe cei din jurul nostru pentru ajutor sau ne bazam doar pe noi insine, pentru a iesi la liman? Exista o multime de “nici/ori” in acest grafic, care ne spun ca ne aflam in pragul unui an in care am putea avea de facut cateva alegeri semnificative, si apoi sa fim prezenti la ele, indiferent ce se intampla. 2014 este un an al deciziei, ca nici un altul de pana acum. Pluto in Capricorn se opune Soarelui Negru de-a lungul perioadei, reamintindu-ne ca exista doua modalitati fundamentale de a ne folosi puterea – pentru creatie sau distrugere – dar in scopul de a intelege semnificatia acestei alegeri, trebuie sa fim pregatiti sa gasim locul in care distrugerea devine creativitate si vice-versa. Am putea invata, in acest an, cum creatia nu este intotdeauna cea mai buna, daca ceea ce cream nu mai serveste binelui cel mai inalt, iar distrugerea nu este intotdeauna rea, atunci cand distrugem ceea ce blocheaza lumina.
Anul care vine este unul al paradoxului si contradictiei. Exista adevaruri profunde care vor fi dezvaluite, despre natura acestui drum pe care suntem, si relatia noastra cu aceasta minunata planeta pe care pasim. Paradigma extremelor se extinde exponential, in vietile noastre, emotiile noastre, relatiile noastre, in ecosistemul din jurul nostru, in starea vremii, in sitemul politic si economic din jurul lumii. Polarizarea apare tot mai mult, si acest dinamism autentic al contrariilor, fiecare reflectandu-l pe celalalt, ne cere sa recunoastem contributia noastra la aceasta, sa il localizam in interiorul nostru, si sa evaluam cum putem merge, cel mai bine, mai departe din acest moment.
In timp ce ne-am petrecut multi ani pe o cale de investigare spirituala, poate fi usor sa gresesti in ideea ca ar trebui sa devina “mai usor” de acum, si in unele situatii chiar poate fi bine. Dar anul care vine este unul in care toturor ni se va arata urmatorul nivel, in ceea ce avem de facut, pentru a aduce o schimbare fundamentala in constiinta colectiva a planetei. Aceasta presupune sa privim in intuneric si sa recunoastem ca aici inca exista multe lucruri de abordat. Pentru cazul in care vom continua sa cautam recompense masurabile din practica noastra spirituala. Daca inca folosim “trebuie” si “ar fi bine”, cu privire la ceea ce face cineva “spiritual”. Daca inca pretindem ca nu suntem intr-un anumit fel, nu avem un anumit sentiment, atunci cand, in adancul sufletului, stim ce facem, mai sunt inca multe de facut.
Aceasta Luna Noua, cu o matura in mana ei puternica, curata povestile noastre despre cine suntem, cat de speciali, spirituali, intelepti sau treji, cum am venit de aici sau acolo, pentru a face acest lucru sau celalalt, ca sa salvam lumea. Ea ne spune ca nimic din toate astea nu conteaza, daca nu facem munca murdara si nu curatam ungherele psihicului nostru, care se hranesc cu aceste povesti si ne spun ca suntem speciali. Cand privim in intunericul din Soarele Negru, un punct de alegere din cronologia cosmosului, prin care putem trece in lumina sau intr-un intuneric mai adanc, trebuie sa o facem goi, pentru a ne cunoaste pe noi insine, fara nici o poveste sau idee, fara orice valoare adaugata sau merit. Doar tu si cu mine, ca o forta a naturii, privind in vortexul creatiei sau al distrugerii, din care am aparut initial. 2014 este anul renuntarii la povestile si identitatile noastre, si al luarii la tranta cu faptul ca, aceasta planeta, are nevoie de noi acum, ca niciodata inainte. Daca vrem sa ne ridicam la acea chemare, am putea avea in fata cea mai profunda provocare de a da drumul la tot ce am considerat ca suntem, pentru a deveni ceea ce suntem in esenta: energie pura, nici mai mult nici mai putin, care curge prin cosmos, in jurul acestei planete, prin timp si spatiu.
Deci, la aceasta puternica Luna Noua, care incepe de Anul Nou, avem o oportunitate de a sta si a reflecta asupra identitatilor pe care le-am ales, si a povestilor pe care le spunem. Ele au avut locul si rolul lor, dar de acum, acesta poate fi momentul de a renunta la ele, in favoarea unei goliciuni de genul uneia pe care nu am experimentat-o niciodata, care ne face doar un fir de praf in acest vast cosmos, dar unul plin de puterea de a aduce o schimbare.
Sarah Varcas

*Traducere: Cristina Ciobanu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu