joi, 2 ianuarie 2014

Apa cu lămâie are proprietăți miraculoase. Opt motive pentru care medicii o recomandă

Băută dimineața pe stomacul gol, apa cu lămâie acționează ca un medicament: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică întregul organism. În plus, spune acesta, acidul citric ajută digestia și nu face “gaură în stomac”, fiind metabolizat de organism.
Opt beneficii ale apei cu lămâie:
1. Întărește sistemul imunitar
Vitamina C contribuie la sănătatea sistemului imunitar, însă nu poate fi stocată în corp. Din acest motiv, este important să consumi alimente bogate în vitamina C zi de zi, scrie doctorulzilei.ro. Bioflavonoizii din lămâie acționează împreuna cu vitamina C pentru creșterea capacităților sale antioxidante și contribuie la stimularea sistemului imunitar.
2. Scade tensiunea arterială
Apa cu lămâie face minuni în cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorită conţinutului ridicat de potasiu care reglează tensiunea arterială. „Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul presiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.
3. Te energizează
Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.
4. Un bun ajutor pentru digestie
Pe lângă faptul că te ajută să ai o digestie sănătoasă eliminând toxinele din tractul digestiv, apa cu lămâie ameliorează simptomele indigestiei precum arsurile la stomac și balonarea. . “Constipația, balonările și oboseala, toate vor dispărea ca prin minune”, dă asigurări medicul.
5. Excelentă pentru îngrijirea pielii
Datorită proprietăţilor antiseptice, lămâia poate deveni un aliat de nădejde în tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Pitman.
6. Detoxifiază
Lămâile sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestive
7. Te ajută să slăbești
Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acţiona ca un accelerator în arderea grăsimilor.
8. Luptă cu infecțiile
Apa caldă cu lămâie este cel mai efficient mod prin care să scapi de infecțiile virale și de durerile în gât. În plus, sucul de lămâie stimulează sistemul imunitar să lupte mai efficient cu infecțiile.

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu