miercuri, 5 martie 2014

ÎN ACEASTĂ NOAPTE: Un asteroid va fi foarte aproape de Pământ.Totul poate fi urmărit pe site-ul Virtual Telescope la ora 23:07, ora României / VIDEO

Va trece foarte aproape de Pământ, oferind un spectacol interesant pentru cei care vor dori să-l urmărească printr-un telescop, după cum notează Daily Mail.


Roca spaţială va ajunge la doar 350.000 de km distanţă de planeta noastră, la ora 21:07 GMT (23:07 ora României). Asteroidul 2014 DX110 a fost încadrat de specialişti în clasa Apollo, a asteroizilor care se intersectează cu orbita Terrei.

În zone nepopulate sau oceane

Asteroidul 2014 DX110 are un diametru de 30 de metri, după cum scrie şi descoperă.ro. Deocamdată NASA a detectat 240 de asemenea asteroizi, dar experţii estimează că numărul lor este de cel puţin 2.000. Sunt urmărite rocile spaţiale cu diametrul de 1 km sau mai mari.
http://www.youtube.com/watch?v=_3Mh3kxebzU

Astronomul Bob Berman, de la Virtual Telescope Project and Slooh, spune că o dată la o sută de ani, în medie, are loc un impact cu un asteroid care nu este observat din timp, cum s-a întâmplat pe 15 februarie 2013 în Rusia. 

Potrivit specialiştilor, o dată la câteva sute de ani are loc un impact mai puternic, dar din fericire acestea au loc de obicei în zone nepopulate sau în oceane. În cazul unui impact cu Pământul, un asteroid de asemenea dimensiuni ar arunca în atmosferă foarte mult praf, care ar bloca ani de zile lumina soarelui.

Ar trebui

Meteoritul care a explodat anul trecut pe 15 februarie deasupra orasului Celiabinsk, Rusia, avea diametrul de 20 de metri si facea parte de asemenea din grupa Apollo. Explozia meteoritului a fost de 30 de ori mai puternică decât a bombei de la Hiroshima. 
Înainte de explozia meteoritului deasupra orasului Celiabinsk, cercetătorii credeau că un eveniment asemănător are loc o dată la 150 de ani, dar, de la acea explozie, frecvenţa unei asemenea apropieri a unui asteroid este estimată a fi o dată la 30 de ani.
Cercetătorii spun că sistemele de avertizare ar trebui să fie mult mai performante pentru a putea păzi planeta de viitoare astfel de evenimente.
Evenimentul de miercuri, 5 martie, poate fi urmărit şi pe site-ul Virtual Telescope, la ora 23:07, când asteroidul se află cel mai aproape de Pământ.

Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu