miercuri, 26 martie 2014

Papadia, cel mai puternic detoxifiant natural


papapdia

Papadia este cel mai puternic detoxifiant natural. Ea curata ficatul si rinichii, favorizeaza diureza, scade tensiunea arteriala si ajuta la arderea grasimilor. Papadia este recomandata celor care sufera de diabet, de reumatism si de guta. Gratie bogatiei sale de vitamine, minerale si oligoelemente, papadia a fost clasata pe locul patru in topul alimentelor cu importanta nutritionala crescuta, de catre Departamentul American al Agriculturii.
Ce contine papadia si ce beneficii are pentru sanatate
- potasiul este un mineral cu rolul de a regla contractiile musculare. El ajuta si la mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale.
- calciul este esential pentru mineralizarea oaselor. El este important si pentru coagularea sangelui, mentinerea tensiunii arteriale si contractarea muschilor.
- cuprul este un oligoelement natural esential pentru articulatii. El ese necesar si pentru producerea de globule rosii.
- fierul este esential pentru a lupta cu anemia.
- manganul este un oligoelement care contracareaza efectul radicalilor liberi. Acestia antreneaza o deteriorare a celulelor, in special o imbatranire a celulelor pielii. De aceea este bine sa folosesti papadie pentru frumusete atat intern, cat si extern.
- vitamina C incetineste imbatranirea celulelor, mareste rezistenta la infectii, favorizeaza absorbtia intestinala a fierului si lupta cu oboseala.
- vitaminele B (calmeaza stresul), vitamina D (importanta pentru mineralizarea oaselor) si K (favorizeaza fixarea calciului).
- vitamina A. Papadia este produsul natural cu al treilea cel mai mare continut de vitamina A.
- colina si lecitina imbunatatesc memoria.
- fibrele sunt indispensabile pentru buna functionare a sistemului digestiv.
Nu consuma papadie in caz de ocluzie a cailor biliare, ocluzie intestinala, calculi biliari sau ulcer. In caz de insuficienta renala sau tulburari cardiace nu consuma papadie fara acordul medicului. Uneori, papadia poate cauza dureri de stomac sau hiperaciditate.
In fitoterapie se folosesc frunzele, tulpina si radacina de papadie. Frunzele se folosesc primavara, in lunile martie si aprilie, inainte ca papadia sa infloreasca. Se folosesc frunzele tinere, de culoare verde deschis. Radacina de papadie se recolteaza din luna iulie, pana toamna tarziu. Frunzele de papadie uscate sunt folosite ca diuretic in infectiile urinare si calculi renali. Radacina este utila pentru stimularea secretiei de bila si curatarea ficatului.
frunze de papdie
Frunzele de papadie
Poti folosi frunze de papadie si in salate. Culege frunzele dimineata devreme, inainte ca floarea sa se deschida. Spala frunzele si pune-le in salata verde cu ceapa si ridichi. Poti face salata si doar cu frunze de papadie, patrunjel, marar, ulei de masline si otet de mere. Adauga o mana de frunze de papadie si intr-un suc verde.
Infuzia de papadie curata organismul si stimuleaza ficatul si rinichii. Fa o cura cu infuzie de papadie intre 3 si 6 saptamani. Actiunea curei cu papadie va fi benfica la nivelul intregului organism, chiar si al calitatii pielii.
Infuzie de papadie cu miere
Ceaiul de papadie este indicat si persoanelor cu un surplus de greutate sau obeze, pentru ca arde grasimile si are efect laxativ. El poate fi consumat si pentru normalizarea circulatiei sangelui, pentru insuficienta cardiaca, guta si reumatism.
Tulpinile de papadie
Tulpinile de papadie curata ficatul si colonul de toxine, regleaza si stimuleaza digestia. Ele pot dizolva calculii biliari fara dureri si sunt recomandate si in caz de hepatita cronica. Consuma timp de 15 zile pana la 10 tulpini de papadie dimineata, pe stomacul gol. Tulpinile se recolteaza inainte ca planta sa infloreasca. Daca nu iti place gustul amarui, poti amesteca tulpinile de papadie cu miere.
Si daca esti obosit si abatut este recomandata o cura cu tije de papadie. Aceasta va intari imunitatea organismului. Pentru artrita si reumatism fa o cura cu tije de papadie mai lunga, de trei patru saptamani.
Radacina de papadie contine taraxacina, o substanta amara, dar foarte valoroasa pentru tratarea bolilor digestive. Pe langa acesta substanta in radacinile de papadie se gasesc tanini, steroli, acid cafeic si inulina, de ajutor in controlul diabetului.
Radacina de papadie
Dupa recoltarea radacinilor de papadie, acestea se spala si se usuca. Se pun apoi la cuptor la foc foarte mic (80-90 de grade) sau cu usa cuptorului deschisa si se lasa 4 ore, ca se usuce bine. Din cand in cand, se intorc radacinile de papdie in tava, pentru a se coace pe toate partile. Ele pot fi pastrate intregi sau poti fi macinate dupa ce se racesc, iar pulberea se pune in borcane inchise eremtic.
Pudra din radacina de papadie se adauga in supe sau in ciorbe, ori se face o cafea din pudra de papadie, excelenta pentru stimularea sistemului digestiv.
Sursa: http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu