luni, 21 aprilie 2014

Crucea Cardinala sau “Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla”

Editorial de Ada Cocoș
Luna aprilie aduce evenimente astrologice importante de la eclipse la refacerea la grad perfect a Crucii Cardinale (Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Marte in Balanta si Pluton in Capricorn). Pe langa Marte si Saturn care se afla deja in mers aparent retrograd, si Pluton isi va incepe mersul de-a-ndoaselea de pe 14 aprilie pana pe 22 septembrie. E clar ca suntem in fata unei perioade incarcate, dar care nu trebuie privita neaparat cu teama, ci mai degraba cu responsabilitate. Ma gandesc ca uneori este mai bine sa ni se umbreasca anumite perceptii sau sa se eclipseze anumite aspecte din viata noastra ori din noi insine pentru a ni se da sansa de a observa mai bine altele. Sau pentru a se muta reflectorul spre ceea ce, de obicei, evitam.
editorial-apr014-ada
Foto: Kelly Piet
Suntem fiinte menite sa evolueze. Oricat de complicata ar parea experienta noastra terestra, ne duce intotdeauna spre ceea ce ne-am propus sa rezolvam, sa invatam sau sa echilibram inca inainte de a ne naste.Oricat de mult ne-ar placea uneori sa ne ascundem sub plapuma sau sub pat ca sa ne ferim de propriul destin, pana la urma, el se incapataneaza sa vina peste noi. „Un om face ceea ce poate pana ce destinul i se reveleaza” sau pana are revelatia propriului destin. Mi-a placut replica aceasta din „Ultimul samurai”.
Evenimentele astrologice ale lunii aprilie vin sa ne scoata de sub pat, de la clocirea calduta si nefasta a unor proaste obiceiuri care ne afecteaza (chiar fara sa ne dam seama) si ii afecteaza si pe cei care isi duc traiul in jurul nostru. Pentru ca e asa cum a spus Hristos: „Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla” (Ioan 5:8).
Luna Plina e in Balanta, Luna Noua in Taur, ambele semne sunt guvernate de Venus care „se intampla” sa fie si regentul Nodului Nord situat si el in Balanta. „In dragoste si-n razboi totul este permis”, ar spune unii, dar cred ca perioada urmatoare ne va invata ca nu este deloc asa. Utilizarea fortei pentru o cauza care ni se pare corecta in mod subiectiv (Marte in Balanta retrograd in aspecte tensionate cu Uranus, Pluton si Jupiter) produce mai degraba haos decat ceva (orice) constructiv.
Pentru multi dintre noi poate veni atat de utila intalnirea cu pragul de sus, pentru altii eliberarea constructiva si zburdalnica din bratele unor sisteme depasite de multa vreme sau, poate, revelatia propriului destin.
Nu exista tranzitii line, nu exista mutatii de constiinta tranchile, nu exista revelatie fara tulburare. Apele interioare se involbureaza mai tare, de fiecare data cand urcam o treapta. Ca sa putem pasi spre urmatoarea, trebuie sa asteptam ca propria apa spirituala sa se linisteasca. Ea se alimenteaza de undeva din alt plan, exista un fel de izvoare de apa vie care vin spre noi oricum. Nu trebuie decat sa le primim cu inima si cu mintea deschise, cu constiinta treaza. Si cum Uranus este parte a „infamei” configuratii de aprilie, probabil ca se vor destupa chiar si cele mai infundate urechi, cele mai obtuze minti, cele mai intortocheate suflete. E poate una dintre ocaziile in care multi vor constata ca destinul a fost mereu in fata lor, precum cararea galbena care ducea spre castelul vrajitorului din Oz. Acest lucru nu inseamna insa ca dupa momentul de revelatie, toata lumea o va porni in directia potrivita. In cadrul unei conferinte despre Uranus, astrologul Jeff (Wolf) Green spunea ca in cazul schimbărilor majore care au loc la nivel social, politic, etc, o treime din oameni raman orientati spre trecut, se agata de ceea ce a fost si e pe cale sa dispara, o treime sunt in diferite stadii de rebeliune, doresc sa revolutioneze, sa schimbe, sa inoveze, iar alta treime din populatie este ambivalenta. Acestia din urma sunt oamenii care merg cu turma, incapabili sa se decida, sa faca o alegere. Sa nu uitam insa ca socialul oglindeste perfect individualul sau este, mai degraba, o consecinta a sa. Astfel, mesajul lui Marte retrograd in Balanta este sa incepem din noi insine, de la noi insine. Daca pozitia actuala a acestei planete conduce catre frustrare si resentimente, acestea nu reprezinta, de fapt, decat cea mai buna oportunitate de a ne reevalua, de a ne elibera de ceea ce nu mai este functional in interiorul si in afara noastra, de a scoate la lumina si a pune in actiune latura noastra originala, ceea ce avem unic (Uranus). Adica de a face o revolutie interioara. Iar oglinda ramane exteriorul, relatiile cu ceilalti. Doar ca de data aceasta nu vom mai avea cum sa aratam acuzator cu degetul spre ceilalti pentru esecurile adunate in istoria personala (Jupiter in Rac). Daca nu putem gestiona o relatie, o familie, cum putem gestiona rolul pe care il avem in mecanismele, sistemele sociale? Nu mai este insa timp de acuzatii si parlamentari. Este momentul actiunii!
Vine momentul intalnirii cu destinul si poate ca, metaforic vorbind pentru ca tot vine Pastele, e un altfel de coborare de pe cruce pentru cei care au amanat de ani de zile schimbari si proiecte, pentru cei care aleg sa actioneze constient, in acord cu credintele lor cele mai profunde, in acord cu ceea ce sunt si cu ceea ce inteleg/simt ca pot deveni. Este momentul in care actiunea (Marte) intra in conflict cu motivatiile inconstiente (Pluton), dar aici face lumina Uranus, simbolul constiintei superioare. A avea revelatia propriului destin inseamna a deveni constient de tine insuti/insati si a actiona in acord cu calitatile pentru a echilibra/corecta defectele. Implicarea directa a guvernatorului Nodului Sud (Marte aflat in miscare retrograda) in aceasta configuratie exploziva este un semnal de alarma pentru directia in care ne vom indrepta actiunile. Spre a incerca sa consolidam structuri golite de sens sau spre (re)invierea intru menirea noastra? Avem libertatea de a alege, cu consecinte pe masura.
Si pentru ca vine Pastele o sa inchei asa: “Iar aceasta este judecata, ca Lumina a venit in lume si oamenii au iubit intunericul mai mult decat Lumina. Caci faptele lor erau rele.” (Ioan 3:20)
Si Iisus i-a zis: “Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai” (Ioan 11:25)
Sa primim Lumina Invierii cu inima deschisa si sa urmam sfatul Maestrului Aivanhov, sa murim pentru natura noastra inferioara si sa ne nastem pentru cea divina. Pentru ca mantuirea nu se livreaza la pachet, ca pizza, nu se ingurgiteaza cu o bucata de pasca sfintita. Ar fi simplu, nu? Mantuirea e o combinatie de credinta profunda si efort personal, de lucru cu tine insuti in prezenta divina.

Articol preluat de pe http://www.astrotext.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu