duminică, 8 iunie 2014

Rezonanta mistica a vremurilor


Un pic de astrologie si astronomie:
În constelația Puțul cu Jgheab regăsim marele pătrat al lui Pegasus imaginând forma puțului, iar jgheabul este conturat ca o urmare firească de constelația Andromeda.
Puțului i se mai spune și toaca – cele patru stele ce formează pătratul lui Pegas: Algenib, Markab, Scheath şi Alpheratz amintind țăranului român de o toacă atârnată, obiect ritualic de mare însemnătate pentru cultul creștin ortodox, obiect ce nu putea lipsi din componenta religioasă a cerului românesc.
Se spune ca incepand cu anul 2008 am intrat in perioada de tranzitie spre Era
Varsatorului ce implica un proces de transformari profunde.Iar acum suntem intr-un moment special,misterios numit "Patratul lui Pegasus"acel cal inaripat
ce s-a nascut din picaturile de sange ce au cazut pe Pamant cand Perseu a 
retezat capul Meduzei.Conform legendei Pegasus s-a inaltat la ceruri ajungand
in Olimp unde l-a slujit pe Zeus.Conform zodiacului chinez anul 2014 se afla in
zodia Calului de Lemn.Deci acest an este cu totul special,un an nodal existential
pentru omenire.Calul Pegasus ne avertizeaza ca trebuie sa ne invingem iluziile si
sa ne luam zborul spre cer cu curaj si daruire pentru a straluci in infinit.De aceea e nevoie sa slujim cu credinta Creatorul si scanteia divina din noi.Percepte precum Echilibru,Esenta,Iubire,Respect,toate incadrate in Adevar si Intelepciune
Divina vor capata contur in aceste momente de raspantie nodala.
Asa cum spune Rumi:"Ieri eram deştept, aşa că voiam să schimb lumea. Astăzi sunt înţelept, aşa că încerc să mă schimb pe mine însumi. ”
Trebuie sa retinem ca noi suntem ceea ce gindim, singuri ne facem soarta, iar astrele predispun si nu impun.Un proverb spune: "Inteleptul isi conduce steaua, pe cind ignorantul este condus de ea". 
Sa nu uitam ce-a spus marele astrofizician Carl Sagan: “Daca va simtiti nesemnificativ, avand in vedere imensitatea cosmosului, sa stiti ca nu judecati in mod corect. Noi nu suntem doar la figurat, ci la propriu, pulbere de stele.”
Odata mutat punctul de referinta in lumea noastra interioara si trezit Christ-ul din noi, fiecare poate spuneatunci ca este un OM, constientizeaza esenta sa divina si nu mai poate spune decit: "EU SUNT!". Restul este poezie.


Acum suntem in ziua sfanta a Pogorarii Duhului Sfant in zodia Gemenilor care sta sub semnul vantului.Vântul este sinonim cu suflul si, in consecinta, cu Duhul, cu influxul spiritual de origine cereasca. De aceea si sunt considerate vânturile, in „Psalmi” si in „Coran” ca fiind mesageri divini, echivalente ale ingerilor. De la vânt vine si numele Sfântului Duh.Dar Gemenii stau si sub semnul cuvantului,al comunicarii,al Logosului Divin si al pasarilor.Sa nu uitam ca Duhul Sfant se arata
printr-un porumbel.

Porumbelul  este si simbolul blandetii si smereniei- atribute ale Duhului sfant, pe care ni le impartaseste  si noua.  Intotdeauna  am fost nedumerit vazand  oameni care sustineau  ca au primit Duhul Sfant si totusi  vorbeau intr-o maniera insultatoare. Unii se comportau de parca  s-ar fi aflat sub influneta  unui spirit malefic. Dovada Duhului Sfant este,  dimpotriva, un spirit  bland si umil.

De aici prin anticipare pornim spre energia Racului spre care poposim in a treia
decada a lunii iunie care sta sub semnul samantei.
.Samanta sau germenul constituie un simbol ezoteric al Racului. Referindu-se la simbolismul ideogramei Racului, Rene Guenon a
firma: „In simbolismul astrologic al Cancerului, se poate vedea acest germen in starea de semidezvoltare care e tocmai starea subtila; este vorba deci nu de embrionul corporal, ci de prototipul formal (…) germenul este aici dublu, plasat in doua pozitii inversate una fata de cealalta si reprezentând prin aceasta doi termeni complementari: este vorba despre yang si yin (…) sunt cele doua jumatati ale „Oului Lumii”, asimilate Cerului, respectiv Pamântului.” In ezoterism, germenul cosmic este numit si Hiranya-garbha, Oul de Aur, prin impartirea caruia rezulta jumatatea celesta si jumatatea terestra.
Luna simbolizeaza, ca guvernator al Racului, hrana esentiala. Aceasta este numita in traditia hindusa soma sau amrita. In mitologia greaca se vorbeste despre ambrozie si nectar ca fiind hrana zeilor. In fond este vorba de o energie cosmica, profund benefica si hranitoare pe multiple planuri de vibratie.


Dar Racul sta si sub semnul nasterii privit prin prisma lichidului embrionar primordial.
 Daca Racul este legat de simbolismul apelor creatoare primordiale (de la inceputul semnului Cancerului, când este germinata samânta, si pâna la echinoctiul de primavara, când incepe noul ciclu zodiacal, se scurg exact 9 luni, cât dureaza o sarcina umana), nasterea poate fi inteleasa sub multiple aspecte. O putem privi ca pe momentul de inceput al existentei cosmice (momentul cosmogenezei), ca inceput al existentei individuale, dar si ca inceput al vietii spirituale, caci cei ce au atins starea de iluminare spirituala sunt asa numitii „de doua ori nascuti”. Dupa moartea initiatica urmeaza „a doua nastere” sau trezirea la viata spiritului.
Deci putem spune ca in perioada ce urmeaza putem asista la o nastere a Noului
OM.
Revenind la acest patrat mistic al lui Pegasus  de pe cer ce poate fi privit ca un simbol ce poate reprezenta vanturile,cele 4 puncte cardinale,anotimpurile sau
patrariile Lunii sau cum este specificat la chinezi forma semnului de colt ca o
reprezentare a celor 4 colturi ale Lumii semnificant imortalitatea si infinitul.
Dar privit vizionar,Pegasul e un cal inaripat,anul 2014 este in zodiacul chinezesc
reprezentat de doi cai,alb si negru,iar luna iunie este luna calului,deci suntem sub semnul 4,4 cai(4 calareti ai Apocalipsei),4 colturi,o cruce sub o energie puternica de foc,intr-o miscare continua,dar care are un punct nodal de legatura,
ca o bucla ce reprezinta cifrul de trecere a momentului.Acum depinde de fiecare
ce Alegere face pentru ca ne confruntam cu Programe de Destin,iar drumul si-l
croieste fiecare in concordanta cu Harta personala si cu Karma cu care vine din
trecut si care trebuie dizolvata si vindecata,in acest sens avand un rol activ Kiron.
E bine sa cerem calauzire si scut protector de la Dumnezeu ce coboara de Sus
prin Duhul Sfant. si sa traim aceste vremuri cu intelepciune pentru ca natura,viata si universul sa ne devina cei mai buni prieteni.
Drum drept spre Lumina!
Mira

Sursa: primit pe mail,
Multumiri Mira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu