marți, 29 iulie 2014

NASA alarmată! Pământul ar putea rămâne fără energie electrică

Avertisment dur din partea specialiştilor NASA. Pământul este în pericol. Ar putea fi lovit de un val de particule încărcate energetic cândva în următorii zece ani. Ce înseamnă asta? Că am putea rămâne fără curent electric, un lucru dezastruos pentru luma lui 2014, dependentă de tehnologie.
Ameninţarea venită din spaţiu trebuie luată în serios, avertizează specialiştii. Într-o lume atât de tehnologizată, precum cea actuală, efectele furtunii solare ar putea fi dezastruoase.
Am putea rămâne fără energie electrică şi implicit fără lifturi, telefoane, calculatoare. Practic nu am mai putea să mai folosim nimic din ceea ce are o componentă electrică cât de mică. Pământul ar fi paralizat.
"Baia" de radiaţii periculoase ar urma să se producă în următorul deceniu. Iar pagubele, financiar vorbind, sunt aproape imposibil de estimat. Miliarde de euro va costa numai reclădirea liniilor de înaltă tensiune. Posibilitatea să se întâmple acest dezastru este însă, deocamdată, destul de redusă. 12%.
Cu 10 ani în urmă, o furtună magnetică provocată de o erupţie solară foarte puternică a lăsat fără electricitate 50 de milioane de oameni din Statele Unite şi Canada.

Sursa: http://observator.tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu