duminică, 24 august 2014

Cele 4 BIO-bauturi: ELIXIRE ale vietii cu proprietati miraculoase

BIObauturi naturale cu proprietati vindecatoare extraordinare, indicate atat in dieta de zi cu zi, cat si in tratarea sau preventia unor afectiuni.

Aceste bauturi combina fructe si legume energizante cu fructe oleaginoase, pudre active de plante si lapte ori produse pe baza de miere.

BIO-bautura cu pudra de roscove pentru digestie

Este o bautura recomandata zilnic pentru persoanele care au probleme cu digestia ori sufera de balonare sau constipatie. Aceasta bautura calmeaza mucoasele digestive, reface tranzitul intestinal si reda buna functionare sistemului digestiv.
bio bauturi smoothie cu pudre alimentare
Ingrediente:
  • o lingura rasa de pudra de roscove;
  • sucul de la o jumatate de portocala;
  • 10 picaturi de zeama de lamaie;
  • un morcov
  • o lingurita de miere dizolvata intr-o ceasca de apa fierbinte (apa necesara pentru a dilua bautura)
Se amesetca foarte bine ingredientele si se consuma bautura la temperatura camerei. O cana mare pe zi este suficienta.
Puteti bea aceasta bautura si inainte de mesele copioase.

BIO-bautura pentru micul dejun

Daca doriti un mic dejun usor si sanatos, va recomandam o masa ichida, usor de digerat, cu vitamine si nutrienti necesari pentru un bun start al zilei.

Ingredientele BIO-bauturii “mic dejun”

  • o ceasca de iaurt;
  • o lingurita cu varf de tarate bio;
  • o lingurita rasa de pudra de canepa;
  • sucul de la 2 portocale;
  • o lingurita rasa de propolis pudra;
  • o lingurita de miere;
Se amesteca ingredientele intr-o cana mare (sau shaker), pana ce continutul devine omogen. Se consuma la temperatura camerei dimineata, tinand loc de mic dejun.
bautura cu iaurt si miere
Aceasta bautura este indicata tuturor, cu exceptia celor care sufera de insuficienta renala (acestia trebuie sa dozeze aportul de proteine si sa ajusteze cantitatea de pudra de canepa), dar si a celor care sufera de diabet (pot scoate, daca depasesc ratia zilnica, lingurita de miere din reteta).
Acesta bautura este energizanta, alunga oboseala, creste stare de bine si reface functiile digestive, fiind indicata si in curele de slabire.

BIO-bautura detoxifianta cu pudra de macese

Pudra de macese o puteti achizitiona de AICI sau o puteti obtine acasa din macese uscate, macinate la rasnita.
Aceasta bautura contine ingrediente bogate in cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul – si aveti nevoie de un blender pentru a o obtine.
Ingredientele BIO-bauturii:
  • un ardei capia rosu;
  • o mana de afine proaspete sau porumbe;
  • o lingurita cu varf de boabe de catina;
  • o lingurita cu varf de germeni (de orice fel);
  • o legatura de patrunjel;
  • un morcov;
  • o lingurita de pudra de macese (folosim pudra pentru ca este un concentrat);
  • un mar.
Se amesteca ingredientele la blender si se consuma imediat dupa preparare. Acest suc poate fi considerat o gustare in zi.

Aceasta bautura este recomandata in sezonul afinelor si porumbelor (acestea din urma sunt culese toamna) sau a coacazelor. Este recomandat ca in sezonul lor sa consumati aceasta bautura la fiecare doua zile, pentru o puternice detoxifiere a organismului, eliminand astfel toxinele din organism si scazand riscul pentru multe boli. Aceasta bautura este recomandata si fumatorilor sau persoanelor care sufera de anemie.

BIO-bautura cu pudra de IN auriu

Inul auriu preznta puternice proprietati detoxifiante, dar totodata ajuta la reglarea tranzitului intestinal si a digestiei. Este recomandat sa consumati aceasta bautura de doua ori pe saptamana, iar semintele de in le puteti folosi zilnic in salate, conferind acestora un gust deosebit.
Ingredientele bauturii:
  • un varf de lingurita de pudra de in;
  • o ceasca cu lapte;
  • miezul zdrobit de la 2-3 nuci (3 nuci sunt suficiente, nu folositi mai mult) sau alte seminte, la alegere (dar nu mai mult de o lingurita rasa);
  • zeama de la o portocala;
  • un morcov;
  • un kiwi curatat de coaja.
Se pun ingredientele la blender, apoi sucul se consuma proaspat, umediat dupa preparare.
Acest suc prezinta un continut bogat in vitamine din complexul B, fiind indicat tuturor celor suprasolicitati, care se confrunta cu oboseala, dar si celor care au probleme hepatice sau de memorie.

Sursa: http://healthy.kudika.ro/

2 comentarii:

  1. o mica precizare vis a vis de mierea topita in apa fierbite, mierea la peste 60 de grade devine toxica, va recomand sa o topiti mestecand cu lingurita in apa calduta, dar nicidecum fierbinte!

    RăspundețiȘtergere