luni, 25 august 2014

Cura Miraculoasa Impotriva Cancerului

Una dintre cele mai recente si "miraculoase" cure de cancer provine din China, si ea poarta numele de Kanglaite, un preparat facut din ingrediente traditionale de baza. Aceasta subliniaza faptul ca remediile naturale chinezesti sunt si vor fi in continuare unele dintre cele mai bune din lume, in conformitate cu raportul semnat de Dr.Mae-Wan Ho. 

Farmacologul Li Dapeng a inceput extragerea compusilor impotriva cancerului dintr-o planta ce poarta numele de Lacrima lui Iov ( Job’s Tears sau Coix lachryma-jobi) , o planta destul de raspandita in China, planta ce creste la altitudini mai mari fata de celebrul orez sau orz. In Supermarket-urile chinezesti semnitele acestei plante se vand alaturi de semintele de orz si orez. Experimentarea compusilor din aceste seminte a inceput inca din anul 1975, insa tocmai peste 20 de ani s-a obtinut aprobarea guvernului pentru comercializarea extractului Kanglaite, compus ce lupa impotriva cumplitei boli cum este cancerul, cat si pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor conventionale. Dupa aprobarea guvernului, Li Dapeng si-a infiintat propria firma farmaceutica prin intermediul careia distribuie acest compus , firma ce poarta numele Zhejian Kanglaite Pharmaceutical Company. 


In ceea ce priveste semintele plantei respective, s-a constatat faptul ca ele ar fi raspunzatoare de ratele scazute de cancer( 0.01%) din zonele din Sud Estul Chinei unde cresc cu preponderenta si sunt consumate regulat de populatia din zona respectiva. Aceasta „perla vindecatoare” chinezeasca a ajuns sa se comercializeze si in SUA si nu numai. Semintele , in forma de picaturi si cu o culoare alb-gri pana la maro inchis, sunt folosite la supe si terciuri, fiind un ingredient special si extrem de sanatos, fiind un puternic diuretic, analgezic si antispastic. 

Kanglaite a trecut printr-un studiu clinic care a durat patru luni, fiind testat pe 18 voluntari internati intr-un spital din Salt Lake City, Utah, acest compus fiind primul medicament derivat dintr-un remediu traditional chineza pe baza de plante care a fost supus studiului in Statele Unite, constatandu-se ca acesta actioneaza ca un inhibator al celulelor canceroase. Medicamentul este patentat in acest moment in China, Statele Unite, Canada, Japonia si Uniunea Europeana. Nimeni nu stie exact cum functioneaza Kanglaite, insa el a fost folosit de peste 270 000 de pacienti in unele spitale din China, si sa dovedit a fi eficient impotriva tumorilor maligne, cum ar fi carcinoamele din plamani, ficat, stomac si piept. 

Se pare ca lupta cu cancerul se poarta pe mai multe fronturi. In afara de inhibarea cresterii celulelor canceroase si uciderea lor directa, compusul stimuleaza, de asemenea, si functiile sistemului imunitar care ne scapa de celulele canceroase, si imbunatateste calitatea vietii pentru pacientii diagnosticati, scaderea in greutate ca urmare a tratamentelor conventionale fiind de domeniul trecutului. 

Administrarea Kanglaite nu are efecte secundare nocive asupra functiilor vitale ale inimii, ficatului, rinichilor si sangelui. Aceasta reduce efectele secundare toxice ale radio si chimioterapie, si creste eficienta acestor tratamente conventionale. Atunci cand este utilizat in combinatie cu interventia chirurgicala, aceasta ajuta la distrugerea celulelor tumorale. Multi afirma ca este leacul perfect in lupta cu Cancerul. 

Cum functioneaza Kanglaite ? 

Studiile publicate intr-o colectie a Zhejiang University Press sustin ca Kanglaite are urmatoarele efecte. 

Inhiba mitoza celulelor tumorale in timpul fazei G2 / M a ciclului celular. 
Induce moartea celulelor tumorale. 
Creste expresia genelor - FAS, Apo-1 - care inhiba cresterea celulelor canceroase si reprima expresia genei Bel-2 care promoveaza cresterea celulelor canceroase. 
Inhiba formarea de noi vase de sange care alimenteaza cresterea tumorilor. 
Combate pierderea in greutate cauzata de cancer. 
Inverseaza multi-rezistenta celulelor tumorale la medicamente anti-tumorale. 

Dar ce este exact Kanglaite? 

Kanglaite este o "fractiune de lipide neutre" extrase, utilizand solventi organici, intr-o serie de etape de purificare si formulat ca o injectie pentru pacienti. Este un amestec de lipide mai degraba obisnuite, rolul precis al fiecarei dintre ele ramanand deocamdata necunoscut. Aceste "lipide neutre" din endospermul Lacrima lui Iov, extrase cu un solvent organic si rafinat se spala in mai multe etape simple, apoi se combina cu glicerol si lecitina de soia pentru a face o emulsie in apa care poate fi injectat intravenos pacientilor. 

Actiunea anti-cancer de lipide extrase din endospermul acetsei plante a fost cunoscut mult mai devreme: a fost raportat pentru prima data de catre oamenii de stiinta japonezi Tyunosin Ukita si Ako Tanumura in anul 1961, si din nou in 1980 de omul de stiinta chinez, Si Pei-Hai . Dar extractele anterioare nu au fost suficient de pure, iar formularile nu au fost suficient de pure pentru utilizarea clinica. 

"Lipidele neutre" se dovedesc a fi un amestec destul de cufundat de trigliceride (peste 90%) cu cantitati mai mici de digliceride (aproximativ 1,5%), monogliceride (aproximativ 6%) si alkylacylacetin (aproximativ 1%). Aceste lipide au un profil mai degraba obisnuit de acizi grasi saturati si nesaturati (16 si 18 atomi de carbon). 

In ciuda spectrului larg de beneficii declarat pentru "lipidele neutre", bazat atat pe studiile in vitro in culturi de celule si in studiile in vivo la soareci, iar mai tarziu pe subiecti umani, nu este clar daca diferitele componente ale amestecului sunt responsabile pentru efectele specifice , sau raspunzator este amestecul in sine, care are toate aceste efecte benefice. 

Cu toate acestea, exista o presupunere puternica, ca diferitele efecte sunt datorate diferitelor componente in fibra, si intr-adevar, un numar de substante farmacologice si fiziologice active au fost izolate din diferitele parti ale plantei Lacrima lui Iov care au efecte anti-inflamatoare, antitumorale, anti-microbiene, hipoglicemiante, si efecte ovulatorii. 

O echipa de cercetatori de la Universitatea Nationala din Taiwan a identificat recent 6 compusi fenolici in coca (carcasa) din Lacrima Muncii, care au un puternic efect anti-oxidant. Cercetatorii au aratat ca diferitele parti ale boabelor variaza in continutul lor de anti-oxidanti, urmata apoi de seminte. Antioxidantii inhiba oxidarea lipidelor din membranele celulare, ceea ce duce la afectarea functiei celulare. Antioxidantii neutralizeaza specii reactive de oxigen (ROS) si a radicalilor liberi de oxigen. ROS in exces are implicatii in boli cum ar fi inflamatia, imbatranirea, ateroscleroza (rigidizarea arterelor), cancerul, artrita reumatoida, si toxicitate hepatica. 

In ciuda acestor succese clare, cu toate acestea, exista critici care sustin, in mod justificat, ca prezenta inclinatiei pentru extragerea si purificarea plantelor medicinale este anatema pentru traditia medicinei chinezesti. Medicamente pe baza de plante din China implica adesea nu doar iarba neprelucrat , dar mai ales amestecurile din mai multe plante, in diferite proportii, in functie de nevoile pacientilor. Scopul este de a restabili echilibrul fiziologic al pacientul care este sinonim cu starea de sanatate. 

Revenind la compusul nostru miraculos, Kanglaite, putem spune ca avand in vedere beneficiile miraculoase ale ei, de ce sa nu le includem in dieta tuturor? De ce sa nu ne aducem la noi in casa medicina traditionala chinezeasca? Includerea in dieta noastra zilnica ar face din noi poate unii dintre cei mai sanatosi oameni de pe planeta,asa cum sunt cei din zona de Sud-Est a Chinei, nu? 
Sursa: www.secretele.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu