miercuri, 15 octombrie 2014

Planta cu SUPER-PUTERI. Combate bolile cardiace, reduce colesterolul şi riscul de diabet

Dacă plantele ar trebui să desemeze una cu superputeri, probabil toate voturile ar merge către spirulină.

Potrivit cercetatorilor, spirulina a avut o contributie insemnata pentru intreg globul omenesc - aceea de a crea oxigenul existent in atmosfera in urma cu milioane de ani in urma.
Spirulina a fost descoperita pentru prima oara in lacurile calde, cu apa alcalina, din statele africane sau cele ale Americii Centrale.
In cazul in care incercam sa ii analizam compozitia chimica vom descoperi faptul ca aceasta contine mai mult de 70% proteine, dar si aminoacizi esentiali sau neesentiali necesari pentru o sanatate de fier. Potrivit specialistilor, spirulina contine mai multe proteine decat carnea de vita sau soia. In plus, proteinele continute de aceasta sunt de calitate destul de ridicata comparative cu cele provenite din alte surse, reusind astfel sa ofere o foarte buna protectie in fata cancerului.
Printre celelalte proprietati insemnate, putem aminti faptul ca aceasta reduce colesterolul, este usor digerabila, ofera o buna imunitate organismului, protejeza impotriva gripei si racelii si grabeste vindecarea bolilor copilariei precum pojarul sau oreionul.
Avand o compozitie crescuta de acizi grasi Omega, spirulina combate imbolnavirile cardiacereducand riscul de artrita, diabet, depresie sau osteoporoza.
Ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar si reprezinta o sursa crescuta de vitamina K, vitamina E, magneziu, calciu, zinc, fosfor, selenium.
Intrucat contine fitonutrienti aceasta detoxifiaza ficatul si rinichii, combate afectiunile de tip infectios ale organismului. Antioxidantii pe care ii contine reuseste sa mentina o piele frumoasa, prevenind astfel efectele nocive ale imbatranirii.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu