vineri, 24 octombrie 2014

Scenariu APOCALIPTIC: "În orice moment ar putea fi rasă de pe faţa Pământului"

Aproape 95% din populaţia Japoniei riscă să fie devastată de o eurpţie vulcanică majoră, scenariu care poate deveni realitate în orice moment, în următorul secol, potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă niponi, relatează Russia Today.

Japonia, ameninţată de vulcani
Studiul a fost realizat de vulcanologii Yoshiyuki Tatsumi şi Keiko Suzuki de la Universitatea din Kobe. "Nu este deloc o exagerare afirmaţia potrivit căreia o erupţie vulcanică de proporţii poate duce la dispariţia Japoniei ca ţară", susţin cercetătorii.

"Trebuie să fim conştienţi că nu ar fi ciudat să survină într-o zi într-o parte a arhipelagului o erupţie majoră", susţin cercetătorii, care precizează că în acest caz ar putea pieri 120 de milioane de oameni, ceea ce  înseamnă aproape întreaga populaţie a ţării (127 de milioane).

"Japonia concentrează 7% din vulcanii activi ai lumii şi s-a confruntat adesea cu catastrofe, precum erupţia recentă a Muntelui Ontake. Privirile se îndreaptă acum spre Muntele Fuji unde există un risc de erupţie", mai spun savanţii.

În Japonia se află aproape 100 de vulcani activi, aflaţi în zona Cercului de Foc. Cercul de Foc, cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică, concentrează 62% din toţi vulcanii activi existentţi în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).

Printre vulcanii din Cercul de Foc se înscriu : Asama, cel mai activ dintre cei 57 vulcani japonezi aflaţi în activitate, Bromo, Tambora şi Perbuatan, cei mai distrugători dintre cei peste 100 de vulcani activi din arhipelagul indonezian, Kliucevski (Kl'ucevskaja Sopka) în Pen. Kamceatka, Katmai în Alaska, Mauna Loa şi Kilauea în arh. Hawaii, Taal în arh. Filipinelor şi cei din Noua Zeelandă.


Sursa: www.romaniatv.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu