duminică, 21 decembrie 2014

Posibilitati la Luna Noua in Capricorn si Solstitiu- 22 decembrie 2014. Alege-ti un munte si urca-l!








Luna Noua in Capricorn are loc in data de 22 decembrie, la ora 3:36, imediat dupa Solstitiu (intrarea Soarelui in Capricorn).

La momentul Lunii Noi, in Capricorn se afla Soarele, Luna, Mercur, Venus, Pluto si Vesta. Se dezvolta, asadar, o energie cardinala puternica (Luna noua are loc la gradul 0), anuntand inceputuri semnificative bazate pe alegeri importante, pe care ar fi bine sa le facem cu totii, cat mai constient cu putinta. Practic, se poate vorbi de o noua viata, pentru ca suntem pe punctul de a ne reorganiza si restructura aproape intreaga viata. Daca pana acum am lasat haosul sa guverneze zilele si alegerile, de acum e necesar sa declaram hotarat ce vrem, in ce directie simtim sa ne indreptam, care este muntele pe care alegem sa-l urcam conform darurilor si talentelor pe care le are fiecare dintre noi.

Capricornul este un semn al structurii, constructiei lente dar solide, ascensiunii hotarate, muncii sustinute, organizarii, timpului, maturitatii, responsabilitatii si autoritatii. E clar ca aceasta energie e necesar sa fie folosita in sensul stabilirii unor prioritati clare, a unei ordini de care tindem sa avem nevoie cu totii mai mult decat am avut pana acum, cel putin pe parcursul acestui an.

Si chiar daca nu mai avem aceeasi viteza de alegere si actiune, prudenta inlocuind graba si heirupismul, e binevenit acest context energetic, tocmai pentru ca acum e vorba de decizii pe termen lung si de a porni pe un drum care practic ne schimba directia aproape radical.

Cu foarte putin timp inainte de formarea aspectului de Luna noua, Uranus (Berbec) redevine direct, asadar un motiv in plus sa ne asteptam la schimbari si elemente de noutate cu caracter de surpriza. Sa ne asteptam la neasteptat, deci, pentru ca drumurile batatorite nu sunt deloc in rezonanta cu succesul de aceasta data. Cu siguranta apar noi contexte, noi oameni si oportunitati in viata noastra, dar mai ales noi constientizari legat de noi insine, de ceea ce vrem si ce suntem daruiti sa fim si sa facem aici, in viata asta.Se pare ca succesul este de partea celor care se privesc pe ei insisi cu atentie, isi imbratiseaza toate aspectele (mai ales pe cele care nu le plac-Saturn pe ultima suta de metri in Scorpion), isi recunosc abilitatile si darurile, apoi stau deschisi in fata posibilitatilor de a le valorifica. De asemenea, reusita se va afla in bratele acelora care se mentin constienti, prezenti, impamantati, ancorati in propria realitate ca fiind centrul acesteia si creatorii ei. Asumarea responsabilitatii e cheia care deschide multe usi acum. Iar revendicarea autoritatii si trecerea la carma propriei "barci" este fundatia pe care poate fi construita realitatea dorita.

"Alege-ti un munte si urca-l!", pare sa ne transmita aceasta Luna noua in Capricorn. Cu alte cuvinte, alege odata ce vrei. Nu mai sta si privi piscurile care se inalta in fata ta, si pe cei care ajung la ele, in timp ce-ti plimbi prin minte motivele care-ti scuza lipsa de actiune. Nu te mai multumi sa stai la umbra unui munte plangandu-te ca nu te poti bucura si tu, ca altii, de lumina soarelui in toata splendoarea sa. Devino constient de cine esti, ce daruri ai, ce vrei, incotro simti sa te indrepti, ce experiente doresti sa traiesti. Alege semintele pe care vrei sa le plantezi si treci la actiune, planteaza-le. Chiar daca nu stii cat dureaza gestatia, cand vei vedea planta si apoi cand vei culege roadele. Doar porneste de undeva. Incepe. Nu te preocupa de timp, de durata, de forma rezultatelor. Ai incredere in ritmurile naturii si in sustinerea universului. Caci dupa ce alegi muntele, directia, dupa ce hotarasti cine esti si ce vrei sa faci acum in lume, totul se reaseaza dupa chipul si asemanarea alegerii tale. Si da, unele relatii nu vor mai exista in viata ta, altele se vor transforma, iar altele abia incep sa se inchege. Pentru ca in calatoria pe care o alegi, unii oameni vor dori sa te insoteasca, altii nu vor avea energie pentru asta, altii nu sunt dispusi sa porneasca ci vor sta pe loc, iar altii pur si simplu isi aleg alt munte de urcat. Si e in regula. Insa tu raspunzi de tine si de drumul tau, atat. Tu ai de facut alegerea TA.

Aceasta Luna noua energizeaza zona imaginii de sine, a resurselor interioare, a iubirii si respectului fata de noi insine dar si a resurselor materiale si prosperitatii create prin alegerile de zi cu zi si prin abilitatea de a fructifica tot ce detinem ca talente, har, abilitati, cunoastere, experienta. Prin urmare, contextul astral de acum ne sustine in a ne maturiza cu privire la actul de creatie personala. Iar un rol important in acest act, in acest proces, il are setul nostru de convingeri legat de prosperitate si de ceea ce credem ca meritam sau nu. Insa, acum putem constientiza ca nimic pe lumea asta nu e legat de "a merita", pentru ca viata nu ne imparte pe categorii, nu ne exclude, nu-i cadoriseste doar pe unii in timp ce pe altii ii lasa sa se chinuie. Viata nu face asta, noi o facem. Noi ne impartim, prin limitarile din mintea noastra, in categorii, clase sociale, dupa criterii ca: statut, imagine, varsta, sex, virtuti etc. Cu alte cuvinte, noi hotaram cine si ce merita, noi decidem in ce si cine credem, noi alegem, mereu, cine suntem si ce cream in viata noastra. Asadar, singurii responsabili, nu doar de ceea ce suntem, ci si de ceea ce avem, suntem noi insine.

Ce te implineste? Pentru ce proiect ai energie si bucurie? Ce abilitati si daruri poti pune la treaba acum? Ce te-ar face sa te simti complet? Ce directie alege inima ta si in ce context crezi ca ai putea creste si evolua? Pe de alta parte, care sunt acele lucruri, relatii, ambitii, la care e necesar sa renunti pentru a crea si mai multa usurinta cu drumul pe care-l alegi? Ce te tine pe loc? La ce ai vrea sa dai drumul acum? Si ce ai putea fi, face si crea, pentru a fi tu cine esti cu adevarat si a te exprima deplin, fara nicio retinere si inhibitie? Unde in viata ta esti mai putin din ce stii ca poti fi, doar pentru a nu-i deranja pe ceilalti?

Iata cateva intrebari in care sa ne plasam in aceasta perioada, pentru a deveni tot mai constienti, pentru a aduce tot mai multa claritate in interior si a capata o viziune cat mai limpede si noua, improspatata.

In urmatoarele zile, e bine sa ne ascultam tot mai mult intuitia si corpul. Sa facem doar acele lucruri pentru care avem energie.
Multi dintre noi vor simti nevoia de solitudine, si e foarte bine ca e asa. Pentru ca doar izolandu-ne de zgomotul exterior ne putem auzi din interior. Da, stiu ca e perioada sarbatorilor si ca multi le petrec in compania familiei sau in grupuri de prieteni. Cu toate acestea, e necesar sa ne acordam momentele noastre de pace, de liniste, de serenitate.

E bine sa bem multa apa, sa ne conectam cat mai mult cu natura, sa ne impamantam, fie mergand pur si simplu pe jos, fie stand in apropierea unei paduri, a unui lac, munte etc, sau lucrand cu cristale, plante sau orice altceva stim si ne inspira acum. Sa ne odihnim atat cat ne cere corpul, pentru ca suntem intr-o faza de pregatire pentru actiune si schimbari importante. Sa ne hranim dupa cum ne ghideaza corpul si nu dupa obiceiuri. Sa fim receptivi (primim multe informatii si mesaje), sa meditam sau sa facem ce simtim ca ne pune in echilibru cu noi si cu exteriorul. Sa ne ingrijim si sa fim blanzi cu noi si cu ceilalti.
E important sa cultivam rabdarea, responsabilitatea, detasarea, increderea. Sa fim cat mai prezenti si cat mai dispusi sa ne eliberam de orice e toxic in viata noastra. Sa renuntam la obsesii, control, ambitii care nu au nicio legatura cu cine suntem in esenta. Sa transmutam frica in iubire si ambitia in creatie. Sa ne orientam spre activitatile care ne bucura sufletul si ne ajuta sa ne descoperim ca generatori si creatori de realitate. Sa alegem pacea, in locul conflictului. Iertarea, in locul resentimentelor. Bucuria, in locul suferintei.

Este alegerea fiecaruia, sa fie creator, sau victima. Fiecare poate alege intre creativitate si distrugere. Intre compromis si integritate, intre minciuna si adevar. Iar ce ne ajuta acum in armonizarea interioara si exterioara, este cultivarea laturii noastre creative, chiar artistice. Tot ce stimuleaza emisfera dreapta, orice forma de arta, este o binecuvantare pentru noi si viata noastra. Orice ne face fiinta sa vibreze inalt este o doza in plus de energie si putere.

Luna Noua fericita!
Din inima,


Nicoleta Svârlefus

Sursa: http://astrocafe.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu