miercuri, 17 decembrie 2014

RUSIA în COLAPS: „Acesta este SFÂRȘITUL sistemului bancar!” „Nici în cele mai rele COȘMARURI nu ne-am fi putut imagina!”

Vladimir Putin este în corzi
Banca Centrală a Rusiei a crescut rata dobânzii de la 10,5% la 17%, într-o încercare disperată de a stopa prăbușirea rublei. Fără nici un rezultat. Pentru economia lui Putin ceea ce e mai rău de-abia urmează.

„Creșterea dobânzilor la 17% este sfârșitul sistemului bancar”, a declarat managerul unei bănci de mărime medie din Rusia pentru Vedemosti, o publicație de business, care este un joint venture între Dow Jones, The Financial Times și editorul Sanoma Independent Media.
Bancherul respectiv a dat exemplul unei bănci importante care a anunțat deja că „vrea să ridice rata dobânzii la credite la 19%”. La aceste rate ale dobânzii, economia nu poate pur și simplu funcționa, a declarat bancherul pentru Vedemosti.
Moneda rusă s-a prăbușit până la un curs de 80 de ruble pentru un dolar și de 100 de ruble pentru un euro. Pe lângă creșterea ratei dobânzii, Banca Centrală a Rusiei a aruncat sume colosale de dolari pe piață pentru a stopa interesul speculatorilor pentru rublă. Fără rezultat.
„Ceea ce se întâmplă acum nu ne-am fi putut imagina nici în cele mai rele coșmaruri cu un an în urmă”, a declarat adjunctul președintelui Băncii Centrale a Rusiei, Serghei Șvețov, potrivit Interfax.
Sursa: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu