marți, 24 mai 2011

Dovada ca exista si alte Universuri!?

Universul nostru nu este singur, mai mult, el s-a ciocnit cu alte cosmosuri de cel putin patru ori in trecutul sau indepartat, este anuntul facut de mai multi specialisti care au studiat ecourile Big Bang-ului si modul in care acestea se propaga prin spatiul cosmic….
Roger Penrose, specialist in cadrul Universitatii Oxford si omologul sau Vahe Gurzadyan de la Universitatea de Stat de Erevan, Armenia, au anuntat ca microundele detectate de ei in spatiul cosmic se deplaseaza in cercuri concentrice, o dovada clara a faptului ca Universul este ciclic. Teoria sustine ca odata cu sfarsitul fiecarui univers are loc un alt Big Bang care da nastere unui nou cosmos. Este, daca preferati, ca un model al papusilor rusesti, fiecare continand o alta.
In plus, in urma cu numai cateva zile, un grup de specialisti de la Colegiul Universitar din Londra, grup condus de Stephen Feeney, a reusit sa identifice patru valuri distincte de microunde, descoperire ce indica faptul ca universul nostru s-a regenerat de cel putin patru ori pana acum. Totusi, ipoteza sustinuta de Feeney si colegii sai arata ca fiecare Univers se sparge in mai multe cosmosuri mici, aceasta stand ca intr-o celula, in alte cosmosuri mai mari.
Sursa: Tehnologyreview / descopera.ro

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu