miercuri, 1 iunie 2011

Deficit de portocalioza

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com


Oglinda oglinjoara, cine e cel mai rau platnic din tara? CNAS- casa nationala de asigurari de sanatate. Desi pare surprinzator … statul este cel care nu plateste privatilor sumele promise. Si cum stim deja chiar de la presedintele Romaniei ca statul e omul gras ce traieste pe spinarea slabului privatizat …rezulta ca cele mai mari datorii le are statul catre terti, si nu invers. Conform stirii DCNews de 1 an de zile farmacistii nu au primit de la CNAS banii pe retetele compensate eliberate. Cu alte cuvinte noi toti cotizam, obligat fortat. Din cand in cand (din ce in ce mai des, daca e sa ma iau dupa declaratiile ministrului de resort) romanii se imbolnavesc. In baza sumelor varsate la stat au dreptul la asistenta medicala gratuita (sau aveau pana acum; intre timp a inceput reforma!) si la oaresce retete compensate. Desi greoi- medic de familie pentru trimitere la medic de specialitate, medic de specialitate la medic de familie pentru reteta compensata- acest drum lung presupune si o usurare a poverii financiare pentru bolnav. Prin intermediul compensarii retetelor. Te duci la farmacie, prezinti fituica, si iei ceva mai ieftin bulinele necesare tratamentului. Ei bine, de acum incolo s-ar putea sa nu mai aveti de unde lua retete compensate. 1. pentru ca medicii de familie nu se inteleg cu ministerul si CNAS, si cam au dreptate. 2. pentru ca s-ar putea ca rand pe rand farmaciile sa nu mai elibereze medicamente compensate.
Umbla vorba prin targ ca s-ar dori in acest mod o diminuare a deficitului bugetar raportat afara. O mascare, o bagare sub pres a realitatii economice a Romaniei. Eu personal nu cred asta. Din cate stiu am obtinut deja si al n-lea imprumut de la FMI, avem imprumut si la UE, deci nu vad pentru ce s-ar chinui oficialitatile sa ascunda datoriile. Ca ne penalizeaza UE. Ei si? Plateste poporul.
Mai degraba cred ca avem de-a face cu o boala mortala a domeniului farmaceutic. Aceasta se numeste deficit de portocalioza si este caracterizata prin lipsa de membri de partid importanti in asociatiile farmacistilor.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu