joi, 30 iunie 2011

Ruşii sunt revoltaţi de declaraţiile iresponsabile ale lui Băsescu


După prostia cu “Marea Neagră e un lac rusesc”, după toate declaratiile belicoase la adresa Rusiei, facute in ultimii sase ani, – Băsescu recidivează: in emisiunea in care l-a jignit in mod impardonabil pe Regele Mihai, Băsescu, zis si “vânzătorul flotei românesti” inflameaza iar relatiile bilaterale ruso-române. De ce? Simplu: dintr-o maximă slugarnicie faţa de americani… Cunoscatorii ştiu de ce…. pentru ca se apropie termenul unui proces… din USA… unde Băsescu se teme ca va fi citat şi in altă calitate decat cea de martor…
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova protestează dur faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la evenimentele din 1941. Preşedintele român a provocat o furtună de indignare în cadrul Ministerului rus de Externe, după ce a declarat că, în 1941, ar fi trimis şi el soldaţi români să lupte împotriva Uniunii Sovietice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexandr Lukashevich, Traian Băsescu a justificat agresiunea armatei germane împotriva Uniunii Sovietice.

“Rusia este revoltată că preşedintele român a declarat că şi el le-ar fi ordonat trupelor sale să treacă râul Prut pentru a ataca URSS în 1941″, se arată într-un mesaj publicat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukaşevici, pe contul de Twitter al instituţiei.

Diplomaţii ruşi au clasificat declaraţia liderului român drept o susţinere neruşinată a lui Hitler, arată newsru.com.

Oficialii ruşi consideră că declaraţiile preşedintelui Băsescu „profanează memoria milioanelor de victime ale fascismului” şi solicită ca afirmaţiile „să primească o evaluare adecvată” din partea Europei civilizate.

Traian Băsescu a făcut declaraţiile care i-a scandalizat pe ruşi într-o emisiune de la B1 Tv. În cadrul aceluiaşi interviu, Traian Băsescu l-a atacat şi pe regele Mihai şi a declarat că decizia regelui de a abdica a fost “un act de trădare”.“Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război – şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?”, a comentat Băsescu.
Invitat la o emisiune la 10 TV, miercuri, preşedintele a spus că nu retractează ceea ce a afirmat despre Regele Mihai, explicându-şi poziţia printr-o paralelă între un şef de stat şi un comandant de navă şi menţionând că acestea sunt “meserii” în care nu se abandonează echipajul.
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

2 comentarii:

  1. Presedintele TR.Basescu,demonstreaza inca odata ca nu are nimic comun cu stinta istoriei,confundand Romania si poporu Roman cu vaporul lui cu 45 de marinari la bord.,Un pirat ca el care a distrus tot pe unde a fost si vandut incepand cu cele 365 de vapoare,azi a aprins focul si impotriva vecinilor dela rasarit.,Dovedeste clar ca a devenit SCHIZOFRENIC siAVID de putere ,.RSINE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie sa uram, nu trebuie sa condamnam. Noi trebuie sa stim si sa ne rugam la Bunul Dumnezeu, sa ne apere si sa ne protejeze. Asa cum ne-a scapat de multe alte rele, tot asa o sa ne salveze si acum.
    Sfatuitoarea

    RăspundețiȘtergere