joi, 7 iulie 2011

Anchetă șocantă în Spania: Mii de nou-născuți, răpiți părinților pe motive politice


Foto: afaelos.wordpress.com
Justiția spaniolă a demarat o anchetă care vizează acuzații privind sute de cazuri de bebeluși răpiți și vânduți în vederea adopției, în decursul a 40 de ani.
Ceea ce inițial a debutat ca o răzbunare politică împotriva familiilor opozanților politici ai dictatorului Franco s-a transformat într-o rețea de traficanți de bebeluși din care fac parte doctori, asistente medicale și chiar măicuțe, relatează New York Times.
Cazurile, care s-ar putea dovedi de ordinul miilor, zguduie o țară încă marcată de terorile mărturisite sau nu ale Războiului Civil din 1936-1939 și al regimului Franco.
Săptămâna trecută, Conception Rodrigo Romero, în vârstă de 78 de ani, a depus o cerere în instanță pentru a afla soarta bebelușului pierdut în 1971
.
Femeia, o fostă țesătoreasă, a născut prematur în 1971. Un doctor de la spitalul din Sevilla i-a spus că are un băiețel, care era mic dar “sănătos și capabil să se facă mai mare”, își amintește ea.
Doctorul nu a mai revenit niciodată, iar femeia nu și-a mai revăzut nici până în ziua de azi copilul. După două zile de incertitudine un alt medic i-a spus soțului femeii că nou-născutul a fost mutat în alt spital pentru investigații suplimentare, dar că acesta a murit.
„În inima mea am știut întotdeauna că fiul meu an fost răpit de lângă mine”, a declarat Rodrigo.
Justiția spaniolă a fost obligată să declanșeze o anchetă după ce Anadir, o organizație care reprezintă peroanele care își caută copiii dispăruți, a depus o plângere în ianuarie anul acesta.
Procurorul General, Candido Conde-Pumpido, a anunța în 18 iunie că 849 de cazuri sunt investigate, adăugând că din acestea 162 pot fi deja clasificate drept cazuri cu caracter penal existând probe care să sprijine ipoteza răpirii.
Pentru unelel cazuri infracțiunile sunt deja prescrise, lasând loc unei discuții privind necesitatea unui statut special în acest domeniu. În 2008, Baltasar Garcon, cel mai renumit judecător din Spania, a deschis o investigație care viza acuzațiile potrivit cărora Franco în timpul dictaturii sale a dispus răpirea a mii de copii de la femeile care i-au susținut pe opozanții săi în războiul civil.
Disparițiile se întind pe patru decade, între 1950 și 1990, mult după moartea lui Franco din 1975. Nu este încă clar ce rol au jucat autoritățile în aceste răpiri.
Judecătorul a declarat că în spatele acestor răpiri se află “o singură organizație”.
Antonio Barroso, președintele Anadir, a spus că în timp Spania a devenit un centru al traficului internațional de copii, mulți nou-născuți fiind vânduți în străinătate.
Președintele Anadir a fost și el adoptat și a descoperit cu stupoare că în cazul său a fost implicată și o măicuță de la maternitatea unde s-a născut. În cazul său justiția nu s-a prionunțat încă în privința vinovăției măicuței și a maternității.
sursa b1.ro
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Sursa: politia karmica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu