sâmbătă, 16 iulie 2011

ARE NASA O NAVETA SPATIALA SECRETA CU CARE SA FUGIM DE PE TERRA IN CAZ DE DEZASTRU?


SURSA POZA: DARKROASTEDBLEND.COM
Pentru a putea evolua, oamenii trebuie sa paraseasca planeta Pamant. Cel putin asa sustin tot mai multi oameni de stiinta. Astfel, ne vom schimba viziunea de la una centrata asupra Pamantului la una deschisa spre intregul sistem solar si chiar asupra intregii galaxii.
Fiul cunoscutului fizician Freeman Dyson, George Dyson, vorbeste despre “Proiectul Orion”, o naveta spatiala de dimensiuni foarte mari, mare cat cladirea-simbol a New York-ului, Empire State Building. Aceasta ar urma sa fie propulsata cu mijloace nucleare, scrie Daily Galaxy.
Bombele atomice care ar alimenta-o ar fi in stare sa distruga jumatate din planeta noastra. Avantajele ar fi, insa, imense. Cu ea am putea ajunge in cinci ani pe planeta Saturn, de exemplu. Proiectul maret al NASA ar putea fi activat in cazul in care vom fi amenintati cu extinctia de un asteroid.
Versiunea britanica
Intre timp, britanicii lucreaza la “Proiectul Icarus”, prin care spera sa ajunga pana la stele. Lansat in 2009, studiul are rolul de a lansa o misiune fara echipaj uman in calatorii interstelare. Pentru a ajunge la o stea din apropiere, o asemenea naveta spatiala fara ehipaj uman ar avea nevoie de un secol. Conditia ar fi ca ea sa depaseasca viteza luminii cu 5%.
Exista si o alternativa mai ecologica pentru a calatori interstelar. Soarele ne-ar putea fi de mare ajutor in aceasta incercare, iar o naveta care sa aiba panouri solare cu o lungime de mai multi kilometri ar fi tocmai potrivita. Energia nucleara este mai greu de obtinut pentru a putea fi folosita intr-un asemenea scop.
SURSA: ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu