sâmbătă, 16 iulie 2011

Portofelul regasit

Antoine Blondin, unul dintre cei mai buni scriitori ai generatiei sale si mare amator de vinuri bune, povesteste cum intr-o zi s-a aflat in dificultate la aeroportul din Londra, caci, sezand la vama, nu si-a gasit actele care era sigur ca le avusese la in momentul in care a parasit Parisul, unde le prezentase politistilor.
In timp ce un functionar al companiei de zbor le cauta in avion daca nu cumva fusesera uitate acolo, Blondin astepta intr-un salon pentru V.I.P.-uri unde functiona un bar bine aprovizionat. Desigur, el a comandat un pahar de vin, apoi altul. La un moment dat telefonul a sunat si barmanul a raspuns. Pe o hartie a scris numele clientului sau. Uimit, francezul s-a inchis intr-o cabina pentru a rspunde la solicitarea telefonica.
Era un anume dr. Cartier care gasise portofelul continand pasaportul si alte acte ale lui Bondin si care il sunase la numarul sau din Paris care figura in cartea de telefon! Prin ce mister sau magie acest apel ajunsese nu la domiciliul sau ci direct la locul unde se afla acum Blondin, nimeni nu poate sa stie. Alta coincidenta : dr. Cartier l-a chemat pe Blondin dintr-o cabina apropiata de salonul unde astepta si se gasea francezul si a putut sa-i dea portofelul pierdut direct in mana.
Sursa: Enigme

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu