joi, 28 iulie 2011

Istoria se repetă: Întâi vine criza, urmată de Războiul Mondial

Istoria se repetă: Întâi vine criza, urmată de Războiul Mondial
Cu toate că, la prima vedere, enunţul are un iz apocaliptico-alarmist, opinia în cauză a fost emisă de nimeni altul decât Gerald Celente, celebru analist politic mondial şi fondator al Institutului de Cercetare a Tendinţelor, considerat de multi experţi drept cea mai mare autoritate în domeniu.
Gerard Celente susţine că butada conform căreia istoria se repetă mai ales în condiţiile în care oamenii nu trag învăţămintele necesare, este cu totul şi cu totul adevărată; mai mult: o vom retrăi pe pielea noastră în viitorul apropiat.
Dr. Celente subliniază faptul că revoltele generate de sărăcirea iminentă şi lipsa alimentelor vor duce la tensiuni sociale de mare anvergură, foarte asemănătoare cu cele care au dus la declanşarea celui de-al doilea Război Mondial
" Unii experţi estimează că ceea se întâmplă în prezent în Tunisia şi Egipt nu reprezintă nimic altceva decât evenimente izolate, la nivelul naţiunilor arabe. Eu vă spun că nu este decât partea vizibilă a aisbergului. Este mult mai important decât pare la prima vedere. Războaiele civile de asemenea dimensiuni se transformă în războaie regionale, care duc în mod sigur la conflagraţii mondiale. Crahul din anul 1929 seamănă cu Marea Recesiune Economică din 2008. Vrem, nu vrem, avem foarte clar premizele primului Mare Război din secolul 21", declară Gerard Celente, care adaugă că inegalităţile sociale şi colapsul clasei de mijloc vor accelera criza actuală.

Sursa: BusinessInsiderSursa: descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu