miercuri, 17 august 2011

Care sunt semnele vremurilor de la sfarsitul lumii?

Multi dintre noi isi pun tot felul de intrebari de sosirea sfarsitului lumii. Vom sti din timp ca sfarsitul se apropie? Cum vom recunoaste acest sfarsit al lumii? Care sunt semnele vremurilor de la sfarsitul lumii?
Raspuns: Matei 24:5-8 ne ofera informatii importante care ne ajuta sa discernem ceea ce se va intampla in vremurile sfarsitului lumii: “Fiindca vor veni multi in Numele Meu, si vor zice: ‘Eu sunt Hristosul! Ii vor insela pe multi. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor.

Cresterea numarului de falsi mesia, inmultirea razboaielor, foametei, plagilor si dezastrelor naturale “ acesea sunt “semnele vremurilor de sfarsit. Chiar si in acest pasaj, iata, primim un avertisment. Nu trebuie sa fim amagiti (Matei 24:4), intrucat aceste lucruri sunt doar inceputul durerilor (Matei 24:8), sfarsitul urmand sa se intample mai tarziu (Matei 24:6).

Multe persoane interpreteaza aceasta prin aceea ca fiecare cutremur de pamant, fiecare criza politica si fiecare atac asupra poporului Israel reprezinta semne sigure ca sfarsitul lumii este foarte aproape. Cu toate ca intr-adevar astfel de evenimente fac parte din categoria semnelor sfarsitului lumii, totusi ele nu sunt in mod necesar semne ca sfarsitul lumii a si venit.

Apostolul Pavel a avertizat asupra faptului ca zilele de pe urma se vor caracteriza printr-o crestere marcanta a invataturilor false: “Dar Duhul spune lamurit ca, in vremile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor (1 Timotei 4:1). Ultimele zile ale pamantului sunt descrise ca “vremuri periculoase datorita cresterii caracterului pacatos si plin de rautate al oamenilor si datorita faptului ca oamenii se vor impotrivi in mod vadit adevarului biblic (2 Timotei 3:1-9; cititi de asemenea 2 Tesaloniceni 2:3).

Alte semne posibile includ reconstructia unui templu de inchinare evreiesc in Ierusalim, cresterea ostilitatii impotriva Israelului precum si orientarea lumii catre o singura guvernare, mondiala.

Cel mai important semn al sfarsitului lumii este, totusi, poporul Israel. In 1948, Israel a fost recunoscut ca stat suveran pentru prima oara in istorie dupa anul 70 d. Hr. Dumnezeu ii promisese lui Avraam ca urmasii lui vor avea Canaanul ca tara unde vor locui pentru totdeauna (Geneza 17:8), iar Ezechiel a profetit restaurarea fizica si spirituala a poporului Israel (Ezechiel 37). Ţinand cont de faptul ca Israel este o natiune recunoscuta cu un teritoriu propriu, acest lucru devine foarte important in lumina profetiei cu privire la sfarsitul lumii, intrucat din punct de vedere escatologic Israel este un element marcant (Daniel 10:14; 11:41; Apocalipsa 11:8 .

Cu aceste semne ale sfarsitului lumii, putem discerne in ceea ce priveste evenimentele care vor avea loc la sfarsitul lumii. Totusi, nu trebuie sa interpretam orice eveniment singular ca indicatie clara asupra sosirii imediate a sfarsitului lumii. Dumnezeu ne-a oferit suficiente informatii astfel incat sa fim pregatiti pentru sfarsitul lumii, dar si suficient de limitate pentru a nu deveni aroganti.
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu