sâmbătă, 17 septembrie 2011

Antirid natural

 Terapiile naturii ofera infinite solutii pentru mentinerea frumusetii si tineretii tenului. Una dintre plantele cu efecte exceptionale in acest sens este angelica. In cosmetica se poate folosi sub forma de tinctura sau decoct din radacini. Compresele cu angelica amelioreaza aspectul tenului cu pori dilatati. In cazul tenurilor deshidratate, inainte de a se aplica aceste comprese, se maseaza usor pielea cu infuzie de galbenele in care s-a dizolvat miere. Proportia optima este de o lingurita de miere la trei lingurite de infuzie.
Tenurile obosite si ridate reactioneaza foarte bine la masti naturale. Astfel, efectul va fi usor de remarcat daca se foloseste o masca din trei linguri cu decoct din radacina de angelica. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se spala cu apa minerala.
    
Pentru ca este unul dintre cei mai puternici aliati ai femeilor in reechilibrarea hormona-la, poate datorita stimularii progesteronului natural, radacina de angelica este denumita ginsengul feminin. Tinctura de angelica ajuta in lupta cu acneea favorizând mentinerea unui ten curat.
    
Folosita in creme, masti, lotiuni de curatare a tenului, dar si in produse pentru intretinerea parului, angelica are efecte spectaculoase antianging, redând tonicitatea si fermitatea conturului fetei.
ECATERINA BATRANEANU
http://www.revistamagazin.ro/content/view/8872/5/

Sursa: Misterele Lumii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu