miercuri, 21 septembrie 2011

Cometa Elenin

Cometa Elenin îşi face apariţia

Acest nou corp ceresc a fost descoperit de un astronom amator, Leonid Elenin, din Rusia. NASA i-a calculat traiectoria şi perioada de rotatie în jurul soarelui care este de 11.800 ani. Conform calculelor astronomice bazate pe legea gravitaţiei, un obiect ceresc care are o asemenea perioadă de revoluţie trebuie să aibă o masă mult mai mare decâ are o cometă obişnuită (care este un corp ceresc mult mai mic decât o planetă).

21 decembrie 2012

Desigur că această zi este cunoscută ca fiind celebră datorită calendarului mayaş care îşi încheie astfel actuala perioadă, şi pe care unii au interpretat-o greşit ca fiind "sfârşitul lumii". Aşa cum puteţi afla şi din articolele publicate de noi (Anul 2012 şi Spre 2012, cu încredere), sfârşitul anului 2012 va marca intrarea în noua eră care va fi una a păcii şi armoniei şi în care conştiinţa umanităţii va cunoaşte înălţimi pe care astăzi nici nu le imaginăm.

Traiectoria cometei Elenin şi a Terrei (click pe imagine pentru varianta completă):






Momente importante

Revenind la Elenin, această zi marcheaza ultima aliniere pe care o realizează cu soarele şi alte planete din sistemul nostru solar. Dar să vedem mai jos ce alte alinieri au avut deja loc şi efectele lor:




<><><><><><><>
DataEveniment cosmicDistantaEfecte planetare
27 februarie 2010Aliniere Elenin - Terra - Soare6,042 UACutremul 8,8 Richter (Chile)
4 septembrie 2010Aliniere Elenin - Soare - Mercur - Terra6,258 UACutremur 7,2 Richter (Christchurch, Noua Zeelanda)
11 martie 2011Aliniere Elenin - Terra - Soare2,101 UACutremur 9 Richter, tsunami (Japonia)
27 septembrie 2011Aliniere Terra - Elenin - Soare - Mercur0,381 UA?


Notă: UA = Unitatea Astronomică de măsurare a distanţelor cosmice, fiind egală cu distanţa de la Pământ la Soare.

27 septembrie 2011 va fi o zi specială, pentru că atunci Elenin va trece între soare şi Pământ la jumătatea distanţei. Se crede (deşi nu există nicio probă în acest sens) că Elenin are o dimensiune foarte mare (după unii fiind unul si acelasi lucru cu celebra Nibiru), suficient de mare încât în această zi să provoace o eclipsă totală de soare care va dura 3 zile (practic se crede că Elenin va ascunde soarele, de la rasaritul lui şi pînă la apus, timp de 3 zile).

Vă sună cunoscut cele 3 zile de întuneric total care se pare că va acoperi Pămâtul? Biblia devine din ce în ce mai credibilă, nu-i aşa?

Cercetători mai puţin cunoscuţi afirmă că Elenin este un corp ceresc controlat, din moment ce a fost descoperit atât de târziu (în 2010): în mod normal, un astfel de corp ceresc călătoreşte prin sistemul solar după legi clare, ca toate planetele şi cometele deja cunoscute. Însă Elenin pare că şi-a făcut apariţia brusc, ca şi cum s-ar fi grăbit să vină la întâlnire!

Elenin se va afla cel mai aproape de Terra în 17 octombrie 2011, la numai 0,232 UA: imaginaţi-vă!






Dar în 5 noiembrie 2011 Terra se va afla exact în urma lui Elenin, avand aceeaşi direcţie de orbitare, ceea ce înseamnă că orice "rămăşiţe" din coada acestei comete vor zbura spre Terra.

Pe 26 noiembrie 2011 va fi din nou o aliniere Elenin - Terra - Soare, moment în care cometa se va afla la o distanţă de 0,646 UA de Pământ.

Efectele apropierii lui Elenin

În acestă vară, în luna august 2011, turiştii de pe litoralul românesc au avut parte de o surpriză neobişnuită: marea s-a retras cu 16 m (nivelul apei scăzând cu mai mult de 15 cm), şi se pare că nu vrea să revina la loc! Astfel de evenimente sunt obisnuite doar la ţărmul oceanelor şi se numesc maree, şi apar datorită forţei de atractie a Lunii în perioada de Lună Plină (opoziţie cu Soarele).

Dar ce să provoace un astfel de eveniment în cazul Mării Negre, care - fiind închisă - nu a cunoscut pîna azi aşa ceva? Probabil că apropierea lui Elenin a determinat acest efect neobişnuit, mai ales că marea încă nu a revenit la normal.

Iată mai jos un video creat de un alt utilizator YouTube (EllasVirgo) dar care a fost şters între tip din motive necunoscute. Noi l-am publicat din nou pentru a vă convinge de cele de mai sus:




http://www.youtube.com/watch?v=Sh4ASuC6y9w


Modificări de ultimă oră furnizate de NASA arată că Elenin şi-a încetinit deja substanţial viteza pe orbită astfel că există acum o întârziere de 3 zile faţă de estimarea iniţială. Asta va face ca Elenin să se afle mai aproape de Terra decât se calculase anterior, iar pericolul este evident mult mai mare. Este oare posibil ca acest corp ceresc să-şi încetinească şi mai mult viteza? Oare această aşa-zis cometă nu respectă deloc legile cosmice naturale? Cum este posibil ca NASA să furnizeze date corecte despre toate celelalte comete cunoscute (Halley, Halle-Bop, etc) iar despre Elenin să nu fie în stare?








Adresa acestui articol original AIM este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=437
Sursa: active.info.ms

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu