miercuri, 21 septembrie 2011

De ce e Romania in siguranta

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Fenomenul WikiLeaks se extinde si in Brazilia. Al doilea cel mai important ziar a creat un website pe care utilizatori anonimi pot trimite date despre ilegalitati, coruptie si orice altceva ce ar putea suscita interes public. Deja au primit peste 1.000 de documente, deci oamenii sunt amatori sa ajute la demascarea fraudelor. Masura in sine denota democratie, libertatea presei si mai ales dorinta de a schimba in bine lucrurile.
Spre deosebire de ei Romania si afaceristii ei onerosi nu au a se teme de o eventuala infiintare a unui asemenea website. Nu pentru ca aici ar curge lapte si miere. Sau vinovatii ar fi descoperiti, deferiti justitiei si inchisi pentru tot restul zilelor. Nuuuu! Si totusi, de ce nu s-ar putea sa se creeze si la noi un asemenea portal? Pentru ca nu e nevoie. Presa e (inca) libera, cazurile abunda, deci ce ne impiedica? Poate faptul ca la noi afacerile de acest gen, pe bani publici sau privati, se fac relativ pe fata.
In fond am aflat aseara ca in 2008 ne puneam problema unei confruntari cu Rusia. Noroc ca nu ne baga rusii in seama. Dar, ca sa revin la site-uri cu dezvaluiri, sunt ferm convinsa ca poporul roman nu mai are nevoie de noi dezvaluiri. Noua ni se spun direct. Si o data cu noi afla si restul planetei potentialul nostru militar si forta noastra de reactie zero!
Deci sa dea Domnul, in ciuda politicii nebunesti dambovitene, sa nu ne atace nimeni. Pentru ca e clar ca am fi cuceriti imediat. Iar asta ar insemna ca le-am destabiliza bugetele. Va dati seama cate ajutoare sociale ar fi obligati sa ne acorde?
Deci Romania e in siguranta. Cel putin cat timp planeta se afla in criza economica…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu