duminică, 4 septembrie 2011

RAZBOIUL PLUTESTE IN AER – Franta ameninta Iranul si Siria, Israel ameninta ca recunoasterea Palestinei luna aceasta este o amenintare imensa la adresa sa, iar China se pregateste de razboi,avand un buget militar de 90 de miliarde de dolari,mai mare cu 12% decat anul trecut !!

..............................................................................
Incepe razboiul in Siria? Szarkozy:”NATO va face tot ce e posibil pentru inlaturarea lui Bashar Al-Assad.” MAE le cere romanilor sa paraseasca Siria.

 

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat miercuri ca liderul sirian Bashar al-Assad a comis “daune ireparabile”, iar Franta si partenerii sai vor face tot ce este posibil sa puna capat crizei din Siria, transmite Reuters, potrivit Hotnews.
“Cei aflati la putere in Damasc gresesc daca cred ca sunt protejati de popor”, a spus Sarkozy in fata ambasadorilor francezi reuniti la Paris.
“Ceea ce a comis presedintele sirian este ireparabil, iar Franta si partenerii sai vor face tot ce este legal posibil pentru a ajuta aspiratiile de libertate si democratie ale poporului sirian”, a afirmat liderul de la Elysee.
MAE pregăteşte evacuarea
Românii din Siria vor fi evacuaţi din cauza violenţelor, a anunţat ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Vor fi evacuate aproximativ 15.000 de persoane.
Ambasada României din Siria se pregăteşte să îi evacueze pe românii din această ţară, din cauza violenţelor care au loc între manifestanţii antiguvernamentali şi forţele preşedintelui Bashar al-Assad. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe, Teodor Baconschi la RFI, potrivit Realitatea.net.
Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a precizat că i-a cerut ambasadorului român la Damasc să pregătească un eventual plan coordonat de evacuare, împreună cu secţiile consulare ale altor state din UE. Potrivit lui Baconschi în Siria trăiesc aproximativ 15.000i de români, majoritatea provenind din familii mixte.
O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat “Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011″, care cerea manifestari pentru “o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale”.
Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.
Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.
Confruntarile violente dintre opozantii regimului si fortele pro-guvernamentale din Siria s-au soldat cu mii de morti si raniti, potrivit mai multor surse.

Sarkozy ameninţă Teheranul cu un ‘atac preventiv’ împotriva siturilor sale nucleare !

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat miercuri Iranul în legătură cu posibilitatea unui ‘atac preventiv’ împotriva siturilor nucleare iraniene şi a estimat că o astfel de operaţiune ar provoca ‘o criză majoră’, potrivit AFP, citat de Agerpres.
‘Ambiţiile sale militare, nucleare şi balistice constituie o ameninţare în creştere care ar putea conduce la un atac preventiv împotriva siturilor iraniene, care ar provoca o criză majoră’, a spus preşedintele Sarkozy în cadrul conferinţei anuale a ambasadorilor Franţei, la Paris.

Preşedintele francez nu a menţionat ţările care ar putea fi tentate de o astfel de operaţiune militară vizând siturile nucleare iraniene.

Nicolas Sarkozy s-a pronunţat totodată pentru o nouă înăsprire a sancţiunilor împotriva Iranului.
Iranul ‘refuză să negocieze în mod serios’ şi se dedică unor ‘noi provocări’, iar comunitatea internaţională trebuie să dea ‘un răspuns credibil’. Ea poate face acest lucru ‘dacă dă dovadă de unitate, de fermitate, iar sancţiunile sunt şi mai severe’.
Iranul a dezvoltat un ambiţios program nuclear care, potrivit occidentalilor, are scopuri militare. În replică, Teheranul spune că este vorba de un program al cărui obiectiv este în exclusivitate civil.
Oficial Isrealian:Recunoasterea Palestinei la ONU e pentru noi o amenintare mai mare ca Hamas ! 
Campania palestinienilor de a obtine recunoasterea ca membru cu drepturi depline al Organizatiei Natiunilor Unite este pentru Israel o amenintare mai mare decat cea reprezentata de Hamas, a declarat miercuri ministrul israelian de finante, citat de AFP, potrivit Hotnews. Yuval Steinitz a spus ca, daca palestinienii vor solicita aderarea oficiala la ONU, Iaraelul “va raspunde”, fara insa sa precizeze la ce se referea.
“Aceasta initiativa palestiniana reprezinta o amenintare mai serioasa decat cea a Hamas”, a declarat Steinitz pentru Radioul public din Israel, referindu-se la miscarea islamista care conduce Gaza si care solicita distrugerea statului evreu.
Ministrul a spus ca daca palestinienii isi vor urma planul de a solicita calitatea de membru al ONU, Israelul “va raspunde”.
AFP scrie ca Steinitz nu a precizat modul in care va reactiona Israelul, insa afirmatiile sale au fost facute la scurt timp dupa ce Haaretz a publicat informatia ca Ministerul de Finante a blocat plata a 106 milioane de dolari in venituri fiscale pentru Autoritatea Palestiniana.
Ministrul, care apartine partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu, a declarat ca va fi imposibil sa opreasca efortul palestinienilor, care va avea loc in timpul Adunarii Generale a ONU, ce va avea loc in septembrie la New York.
La randul sau, ministrul Infrastructurii, Uzi Landau, a declarat ca, daca palestinienii isi vor pune in aplicare planul de a obtine recunoasterea ONU, acest lucru va insemna sfarsitul tuturor intelegerilor incheiate cu Israelul.
“Ar trebui atunci sa ne impunem suveranitatea asupra teritoriilor asupra carora exista un consens – in Valea Iordanului si principalele zone de colonii, si chiar mai mult”, a spus Landau, referindu-se la o propunere a dreptei israeliene, potrivit careia, ca raspuns la efortul palestinienilor, Israelul ar trebui sa anexeze teritoriul palestinian. AFP precizeaza ca Uzi Landau apartine partidului ultra-nationalist Israel Beiteinou.
Palestinienii ar urma sa-si prezinte cererea oficiala de aderare la ONU la 20 septembrie, in timpul celei de-a 66-a Adunarii Generale a ONU. Decizia lor vine dupa ce negocierile de pace directe cu Israelul au esuat anul trecut, din cauza controversei legate de constructia de asezari israeliene pe teritoriul palestinian.
Israelul se opune eforturlui palestinian la ONU, afirmand ca discutiile sunt singurul mod de a rezolva conflictul si de a crea un stat palestinian. Pozitia guvernului de la Ierusalim este sustinuta de Statele Unite.
Raport Pentagon: China se pregateste de razboi !
China va avea, până în 2020, o armată modernă, lucru care ar putea ameninţa stabilitatea în zona Asia-Pacific, crede Pentagonul.
În raportul său anual referitor la capacitatea de apărare a Chinei, Pentagonul spune naţiunea asiatică a recuperat mult din decalajele tehnologice faţă de armatele occidentale. Iar China îşi dezvoltă armata tocmai cu scopul de a putea împiedica implicarea Statelor Unite într-un posibil conflict dintre China şi Taiwan.
La lansarea raportului, un oficial american a spus investiţiile militare ale Chinei îi permit acesteia destabilizeze balaa militară din regiune şi să crească riscul de neînţelegeri în zonă, sporind astfel neliniştea în regiune.
Deşi China a reacţionat rapid, spunând că raportul exagerea ameninţarea pe care ar putea-o suscita armata sa, datele din raportul Pentagonului nu sunt chiar liniştitoare. În zona strâmtorii Taiwan, China are mobilizaţi 400.000 de oameni (o treime din toa armata sa), faţă de 130.000 cât are Taiwanul. Raportul este dezechilibrat de altfel cam la orice: tancuri (3.100 la 1.100), piese de artilerie (3.400 la 1.600), divizii aeropurtate (3 la 0), taiwanezii fiind superiori doar la brigăzi de infanterie mecanizată: 3 la 1.
În luna martie, China a anunţat o creştere a cheltuielilor cu apărarea de 12,7% comparativ cu anul precedent, antamând în acest scop 91,5 miliarde de dolari. Unii experţi cred că suma este mult mai mare.
SURSA
China isi va imbunatati dotarea nucleara prin achizitionarea de rachete balistice capabile sa faca fata unui eventual atac, potrivit declaratiilor Pentagonului, citate de AFP.
Potrivit unui raport al Departamentului american de aparare, China isi va imbunatati arsenalul nuclear prin dotarea cu noi arme capabile sa-i asigure apararea. Aceste imbunatatiri vizeaza viabilitatea armelor de descurajare ale Chinei in fata tehnologiei avansate a Statelor Unite.
China este adepta politicii “neutilizarii in premiera a armelor atomice, preferand sa raspunda in acest fel doar daca ar fi tinta unui atac nuclear. Mai mult, “evolutia intereselor economice si geostrategice a schimbat radical gandirea Chinei in ceea ce priveste puterea sa maritima”, potrivit documentului. China incearca, de asemenea, sa-si dezvolte rachetele anti-nave capabile sa distruga portavioane si sa isi imbunatateasca sistemele de radar. Pentagonul a mai dezvaluit ca Republica Populara Chineza si-a marit numarul de submarine de atac si a intarit flota de nave de razboi.
Primul portavion chinez a efectuat primele sale teste acum zece zile, insa nava are o “capacitate limitata si va servi ca platforma de antrenament si evaluare, potrivit documentului de la Pentagon.
Sursa: Secretele Sistemului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu