vineri, 16 septembrie 2011

România va fi perfectă pentru vizionarea unui uriaş curent de meteori, susţine un specialist francez

Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul Institutului Mecanică Cerească şi Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a declarat, la Sibiu, că în 8 octombrie va putea fi observat pe cer un "uriaş" curent de meteori, România fiind "perfectă" pentru vizionarea acestui "fenomen unic în viaţă".

Ploaie de stele căzătoare unică în viaţă / FOTO: niculae-vladut-raul.blogspot.com
Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul IMCCE Paris, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că în 8 octombrie, între orele 19.00 şi 21.00, se va putea observa "un curent de meteori uriaş, numit «Draconide»".
Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular "ploaie de stele căzătoare", cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometă care pătrund în atmosferă, cu viteză foarte mare.
"Ca să vă dau un exemplu, toată lumea ştie că în luna august sunt foarte multe stele căzătoare şi toată lumea le poate vedea, fără un mare telescop. E foarte uşor: te duci afară, deschizi ochii şi le vezi. În octombrie, vor fi de două ori sau chiar de şase ori mai multe stele căzătoare decât în august. Este momentul perfect pentru a fi văzute. Dacă vreţi să scăpaţi de oraş, vă duceţi în afară, vă întindeţi sau vă aşezeţi pe un scaun şi le veţi putea vedea. Vă încurajez puternic să mergeţi să le vedeţi", a declarat Jeremie Vauboillon.
Potrivit acestuia, ultima dată fenomenul a fost văzut în 1946, iar înainte de acest an în 1933.
"Este ceva foarte rar, este excepţional şi vă rog să nu rataţi această ocazie. Dacă aveţi bunici care au văzut curentul din 1946 sau din 1933 vă vor spune că este un eveniment unic în viaţă. Chiar trebuie să-l vedeţi, că este ceva ce nu vedem zilnic", a mai declarat specialistul în predicţii.
Potrivit lui Vauboillon, "Draconidele” vor putea fi văzute din întrega Europă, dar şi din partea de vest a Asiei, România fiind "perfectă pentru observarea acestui eveniment".
Jeremie Vauboillon, alături de alţi specialişti din domeniul astronomiei, participă, la Sibiu, la o conferinţă internaţională despre meteori.
Conferinţa dezbate aspecte practice ale existenţei meteorilor, cum ar fi evitarea coliziunilor cu staţiile spaţiale sau programarea zborurilor spaţiale, dar şi aspecte ştiinţifice legate de observarea şi studierea acestora

Sursa: Mediafax
Sursa: REALITATEA.NET
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu